Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Gość dam wnukom do poczytania
i jeszcze : starość nie radość ? no nie, ale ... Młodosć nie (zawsze) ... mądrość :P :D

Ależ ja wcale nie przepadam za kaczkami. Tym bardziej w sosie własnym (czytaj bliźniaczym) Jestem "starszy", niż mogłoby ci się wydawać :D

no ok to daj dzieciom do przeczytania (dzieciom bo chyba twoje wnuki nie sa jeszcze dorosle skoro tak gadasz o mnie jakbym miala 6 lat ty wszechwiedzacy pewnie jestes nie?)

Latka latkami ... Dzieci wnukami ...hihi ... Twoja dziecięca naiwność POwoli mnie rozbraja ;) Może jesteś "tajną" bronią Platformy ? :D 🖐️

cud niebawem nadzieje bo ludzie zaczna wracac z masowej emigracji z Anglii Irlandii

??? Za tuska można POmylić nie tylko Anglię z irlandią, ale nawet z POlską :D Czy tusk chce w POlsce wprowadzić drugą Irlandię ? Czy taką jak niżej miał na myśli ? :( "Bezrobocie w Irlandii najwyższe od 9 lat (PAP, pr/01.02.2008, godz. 21:04) Spowolnienie sektora budowlanego uważane jest za główny powód najwyższego poziomu bezrobocia w Irlandii od ośmiu lat. Minister pracy Eamon Gilmore nazwał dane "alarmującymi" i zaapelował do rządu o przeciwdziałanie rosnącemu bezrobociu. "Rząd musi być o wiele bardziej aktywny, z góry identyfikując potencjalnie zagrożone miejsca pracy i zabiegać o przyciągnięcie nowych inwestycji" - podkreślił Gilmore. "Z uwagi na klimat dla światowej gospodarki nie możemy automatycznie zakładać, że międzynarodowe korporacje będą nadal inwestować w Irlandii. Dlatego rząd i agencje inwestycji zagranicznych muszą aktywnie zabiegać o każde stanowisko pracy" - dodał. "

rzecz jest w tym ze jeszcze rok temu funt brytyjski wynosił 6 zeta a teraz ok 4 zeta a jak złotowka bedzie sie tak dalej umacniala ze funt spadnie do 3 zl to juz nikomu nie bedzie oplacalo sie pracowac za te wynagrodzenie na emigracji wtedy stanie sie cud jak zapowiadał Tuski ze polacy zaczna wracac do domu

Samanta lisiczka Porządkując Twoją żywiołowość: piszesz: \"co ty wierzysz w jakies antykaczorowe POrozumienie POnad POdzialami? PO tym co bylo miedzy Kongresem Liberalno-Dem. a mumia wolnosci? jesli juz to raczej bylo (i jest) w tym stylu: smiertelny wrog mojego smiertelnego wroga jest moim przyjacielem nawet jesli tez jest/byl moim wrogiem.\" -------Jasne, że wierzę- to porozumienie zawarły w 1992: Kongres Liberalnych Darmozjadów, Unia Wonności, PSL, KPN, SLD i coś tam jeszcze. Jeśli chodzi o śmiertelnego wroga- to było jak piszesz- noblowany-elektron- dotychczas wróg wszystkich (poza kaczorami, którzy go wypromowali na prezia)- stał się przyjacielem wszystkich- bo dupa zbladła ze strachu i jemu (elektronowi) i wszystkim w sejmie o tą właśnie bolkologię- każdego o swoją. To ich połączyło w miłosnym uścisku- który trwa do dzisiaj i od którego rzygać się chcę-bo co za długo, to niezdrowo- nawet sex. PO jaką cholerę, pytasz to robią- no po tą samą po jaką Tusek, próbował wstrzymać publikacje IPN, o tych bolkowych czasach noblisty. Co do noblowanego elktrona, no ta ja go kiedyś lubiłem, ale po 1 roku jego preziowania- przestałem. piszesz: \"POtrafi sprawic ze mozna zapomniec o wszystkich roznicach, przynajmniej do czasu hihihi to sie raczej nadaje do tematu\" ------sama się z tego śmiejesz piszesz: ,,osiagniecia rzadow pisiorkow\" razem ze zniszczeniem solarisa i pieciopiwnych chlopakow oraz niesamowicie olbrzymia iloscia wybudowanych mieszkan i autostrad\" ------jest to jednak zasługa- wszyscy narzekali na Leppera, ale nikt go nie mógł wcześniej jakoś ruszyć, co do autostrad to obecny następca ministra Polaczka (zresztą on odszedł już z PiS-u) opiera się na zasadach jakie pozostawił Polaczek. Tak więc o przyśpeiszeniu budowy atostrad, można na razie zapomnieć. Z mieszkaniami, też się specjalnie nic nie dzieje. piszesz: \"Pawlak-no przeciez oni dogadaja sie z kazdym dla stolkow gdyby to kaczki wygraly to ja bym sie teraz smiala z Fedak;\" -------Były prowadzone takie rozmowy PiS-PSL, jeszcze przed wyborami- nie dogadali się jednak. piszesz: \"a dlaczego dopiero w sierpniu bedzie do dostrzalu-nie slyszalam ze ma byc w ogole ale jesli to przeciez to jasne: ministrowie beda wyrzucani stopniowo zeby stworzyc dobre wrazenie i utrzymac wysokie POparcie dla naszych wiesz dobry czlowiek u wladzy wykopuje zlych urzedasow-moglabym POwiedziec ze nauczylismy sie tego od was ale to duzo starsze dobry krol/car i zli urzednicy.\" -------W sierpniu dlatego (miało byc wcześniej po 3 miesiącach), bo tak powiedział Tusek-rajtuzek, co do cara- to czasem carowie abdykują wbrew ich woli.... I Ty też zabierasz mi gońca, czyżbyś korzystała z pomocy Ćwiąkala, a tak dodatkowo, pytam Ciebie jako kobiety: mogłabyś go pocałować np. w policzek. A teraz ruch: d7-d6

on-warszawa Ależ Pawlak już się szykuje do koalicji z PiS w 2001 (o ile PiS będzie potrzebować koalicjanta. Bardzo możliwe ze nie). Pawlak utrzymuje dobre relacje z pałacem prezydenckim. Nie walą w PiS tak jak PO. To cwany gość. W 1997 rządził z SLD a już się szykował do rządzenia z AWS. nawet głosili wniosek o odwołanie SLD-owskiego premiera. I aż tak dużo nie zabrakło by zamiast AWS-UW, powstała koalicja AWS -PSL-ROP (mieliby wiekszosć) i PSL byłby 8 lat u władzy :-D :-D

Gość Guenwhyvar
Bla

Facet No właśnie się zdziwiłem tym 2001 rokiem. Co do 2011, licze że przynajmniej Pawlak (może i PSL) nie przetrwa do tego czasu na czele PSL- juz raz go stamtąd przesunięto- ale on jak jesienna zmora- wrócił. Dla mnie dobrze się stało, że nie powstała koalicja, o kórej piszesz: AWS-PSL-ROP, bo UW było u władzy i pięknie zagrało pod wodzą Balcerowicza zrywając koalicję z AWS, zniknęło dzieki temu ze sceny politycznej na długie lata. A ja nie kocham tej siły już od czasów ROAD-u. Teraz się kiszą w LiD- gdzie dostaja cięgi, bo SLD chce LiD-em obecnie skręcić na lewo i "demokraci" im kulą u nogi.

on-warszawa: no i chcac nie chcac o nocnej zmianie - przeciez to bylo w 92 roku! i co to porozumienie-spisek trwa do dzisiaj? milosny uscisk antykaczorowy przez 16 lat? wiesz to bardzo ciekawe ze w tym czasie kaczory razem z skl-em i cala reszta byly w aws a po przeciwnej stronie barykady sld i psl no i mumia w koalicji z aws-em no ale jasne premier tysiaclecia i krasnoludek byli niszczeni i gnojeni nawet wtedy i to tak bardzo ze wicekaczor zostal ministrem i na tym(tzn popularnosci jaka zdobyl) zbudowaly kaczki PIS- no litosci a co do bolkologii -niezly by byl z elektrona agent skoro w konsekwencji komuna upadla :) chyba raczej agent CIA hihihi no a nawet jesli byl ubekiem to koorwa ile razy mam powtarzac ze mam to w dupie; to raczej bylby problem tych co glosowali na niego w wyborach ze sobie wybrali ubeka na prezydenta; no i jego problem ze przestali by go zapraszac na wyklady i do tv napewno nie moj

i dalej: ,,POtrafi sprawic..." tak smieje sie z tego trzeba miec talent do wkoorwiania ludzi zeby tylu politykow o roznych pogladach zjednoczyc do walki ze soba pogratulowac Koszalkowi-Opalkowi; zniszczenie leperowcow i elpeerowcow to akurat jest sukces kaczorow taki prawdziwy, a teraz modlicie sie kaczuszki zeby na gruzach wielopolakow i partii Jurka i Zawiszy father z MaPyska nie zalozyl czegos nowego co was bedzie kopac z polobrotu z prawej...; ale za solarisa to nalezy sie kaczorowi podziekowanie ; autostrady i mieszkania -mieszkania bedzie ciezko(ceny) a autostrady na pewno bedzie lepiej niz za kaczorow. PSL sie dogada z kazdym zobaczysz carowie rzeczywiscie abdykuja czasem wbrew ich woli, jesienia tez taki jeden smerf abdykowal :)

oczywiscie ze korzystalam z pomocy Cwiakalskiego chociaz bardziej przydalby sie Kasparow;) pocalowac go? a co to za problem pocalunek? nigdy nie calowales starej cioci na urodzinach/imieninach w policzek?:) c2-c4 🖐️

bedzie lepiej jebane plany daleko sieżne a nic sie nei robi i przecina wstegi z otwarcia autostrady po tygodniu rzadzenia:) oj samanta kto cie zrobil to cie pomszcze

Samanta lisiczka To jednak chwalisz wicekaczora za ministrowanie w rządzie AWS, bo mówisz że zbudowamo na tym PiS. Bolkologia i upadek komuny: w PZPR byli nie tylko ideowi komuniści (wprost przeciwnie, takich prawie nie było), byli tam także inteligentni analitycy: Kubiak, Rakowski, Miller, Oleksy i wielu innych- niektórzy już w 1980, wiedzieli ze komunizm zbankrutował- w 1988 dołączył do nich Jaruzelski. Oni czekali od 1980 roku, co będzie w ZSRR. Jaruzelski w 1980 bardzo się ucieszył się z Solidarności i Wałęsy, bo zdobył dzięki temu upragniony stołek. I doczekali się: w 1984 roku przywódcą ZSRR, został Gorbaczow. I komuniści mieli dwa wyjścia: albo umartwiać się, ciągnąc fikcję, użerać się z ciągłym brakiem sraj taśmy albo ułożyć się z opozycją odpowiednio wygodnie i uwłaszczać się. Wybrali to drugie- po to aby spalić „niepotrzebne” papiery i zbudować podwaliny „demokracji”- potrzebny był rząd Mazowieckiego- a naiwni Polacy, uwierzyli w tą victorię siły spokoju, którą tak sugestywnie z paluszków ułożył. Tylko że oznaczała ona zwycięstwo nie narodu nad komunizmem, ale b. komunistów- już socjaldemokratów, nad narodem. Po roku tych rządów już większość wiedziała o co chodzi- wtedy Kaczyńscy postanowili wystawić kontrkandydata: elektrona właśnie- o on to miał w spotach wyborczych pamiętna siekierkę- i znowu się Polacy nabrali, w tym ja. Bo elektron kapciowego z sobą przemycił, który to pozbył się kurdupli i paru innych już po roku premiowania- pozbyli się ich aby swoje lody kręcić i lewą nóżkę wzmocnić (nie wiesz dlaczego?) Za kilka tygodni IPN ma wydać książkę o nobliście. Father raczej niczego nie założy, bo byłaby afera- księża nie mogą zakładać partii, a poza tym takie partie już były (SKL np.) i wiadomo jak się skończyły. Co do mieszkań, chyba uwłaszczenie mieszkań spółdzielczych lokatorskich, było chyba ostatnią szansą na tanie mieszkanie w Polsce dla spółdzielców (ustawa Pis-u, poparta przez PO). Autostrady? Zobaczymy, na razie wszystko po staremu. Co do PSL- na razie Pawlak dogadał się z J&S, któremu umorzył drobną półmilionową karę- wczoraj stało się to trochę bardziej jasne- w zarządzie J&S jest dwóch prominentnych członków PSL (oczywiście byłych i żaden nawet nie kojarzy Pawlaka). Ten smerf co abdykował jesienią, zrobił to z własnej woli- zresztą bardzo dobrze zrobił, bo jak psy podgryzają łydki- to zamiast przyśpieszać, stresować się- lepiej rzucić psom padlinę- rzucą się na nią niechybnie i mamy spokój. c7-c5

Gość POnad 50 procent POparcia
Ale żaden POpapraniec nie POtrafi napisać "dlaczego" ? "Wykształciuchy" to dla was komplement :( Ja was tak wysoko jak Dorn nie oceniam ...

Gość chcieliście Irlandię
a macie czeski film - czyli nikt nic nie wie.

wawa; czy ty POtrafisz cos POwiedziec bez przeklinania i wyzwisk? pewnie nie ale ci mi tam dostosuje sie; 1 bedzie lepiej-chyba by zylo sie lepiej? co jest rece masz szybsze od mysli? 2 plany-lepsze niz kurdupla, on mial tylko wojne w planach 3 nie sie nie robi-twoi idole mieli PO paru miesiacach na koncie tylko stabilizator 4 otwieranie autostrad-:D:D:D:D:D:D no tak rozumiem ze cie to wkoorwia Polaczek tak dzialal ze nie bylo co otwierac:D:D:D 5 przecinanie wsteg-jasne twoj mini-gargulec wcale nie otwieral i nie przecinal nie rozsmieszaj mnie 6 za krotki jestes dla mojego starego pisuarze 7 ale sam tekst-super :) skad ty to wziales? mowili tak za Gierka czy co? nie slyszalam tego jeszcze:)

Gość chyba już POra
skorzystać z wpisów Samanty-lisiczki i podać ją jako wzór reprezentatywnej wyborczyni PO :) Wygląda na to, że spełnia wszystkie wymagania :D :D :D [szczery plus dla niej, że praktycznie jako jedyna z dziesiątek/setek tu na kafeterii piszących "wykształciuchów" ma odwagę w tym temacie się odezwać ]

on-warszawa; wiem o braku ideowych komuchow w PZPR, ameryki nie odkryles ale nie wstawiaj mi tego tekstu o zolwiu z mazowsza najpierw byl okragly stol i komuchy sie dogadaly z opozycja, zgadnij kto byl przy okraglym stole-kaczor, tak tak twoj idol uczestniczyl w ,,zdradzie narodu" w przeciwienstwie do mojego; elektron to prostak a kapciowy to kto? Wachowski? no chyba tak ale to nie jest dla mnie wazne te cale gadanie o wojnie na gorze i tym POdobnych prehistorycznych opowiesciach, co to ma do rzeczy z rzadami PO?; wzmocnienie lewej nozki-POdejrzewam ze dlatego ze jest twoim zdaniem bolkiem zgadlam? aha jeszcze o ideowych i nieideowuch komuchach-gdzie klasyfikujesz Jasinskiego?

do chyba juz POra-wzor chcesz ze mnie robic? a wypowiadasz sie na POmaranczowo nie? no tak oczywista oczywistosc:D:D:D a co do wymagan-a skad ty wiesz jakie sa wymagania na wyborce PO kaczochodzie? byles szpiegiem w sztabie wyborczym PO? a moze jestes jedynym studentem w swojej grupie ktory POpiera kaczorow? plus dla mnie-dzieki:) ale ja przeciez nie robie nic niezwyklego jesli juz to raczej minus dla innych, nie wiem dlaczego nie pisza tutaj ale przeciez sa na KACZKI NA TACZKI no wiec co najwyzej minusik; mam odwage sie odezwac? -no nie a czego mam sie bac?

on-warszawa; chodzilo mi o o.dyktatora ze zorganizuje partie a nie zalozy osobiscie wiem ze nie moze legalnie; mieszkania -moze masz racje nie znam sie na tym; autostrady-kluczowe tu jest slowo ,,na razie" moim zdaniem ciezko bedzie nie PObic ujemnych rekordow kaczorow w ilosci kilometrow nowych autostrad; PSL-wcale mnie to nie dziwi a z wyrokowaniem to bym sie wstrzymala ludowcy to zlo/dobro konieczne tak jak solariowy burak i ewolucjonista w rzadzie kaczorow; smerf abdykowal z wlasnej woli:D no tak widac to bylo PO jego minie w wieczor POwyborczy:D c1-d2

Samanta lisiczka Z bolkiem zgadłaś exactly. O Jasińskim nie mam zdania, za mało znam biografię, aby go klasyfikować, wiem, że był w PZPR ok. 10 lat. Współpracował z kurduplami, jak ich nazwałaś. Z tym PSL-em to masz rację- ale dlaczego głośno było o solariowym buraku i ewolucjoniście- a teraz cicho, czyżby dzisiejsze zło/dobro konieczne, w strażackim mundurze było lepsze od tamtych? Autostrady- jeśli porządzą 4 lata to pewnie zrobią więcej, jak krócej niż 2 to zobaczymy. Ta mina 21.10.2007 rzeczywiście była nietęga- ale czy to mu na dobre nie wyjdzie? A za to ten wyższy lucky winner, powiedział że jest teraz najszczęśliwszym z ludzi- hi hi hi- tak samo powiedział Hitler jak został kanclerzem- oczywiście bez żadnych podtekstów- ale widac jak władza rajcuje..... Nieżle Ci tutaj dowalają, ale braku wiedzy nie można Ci zarzucić :) f7-f5

Gość rząd POchwali się stoma dniami
Co POwie rząd PO 100 dniach rządzenia i jakie osiągnięcia przedstawi ? Zgodnie z dzisiejszymi zaPOwiedziami, POpaprańce POwiedzą POlaczkom, co było PO 100 dniach rządzenia przez ... PiS :D Takie to mają "osiągnięcia" :(

on-warszawa: bolek- no dobra PO temacie ty masz swoje zdanie a ja swoje i skonczmy to dobra?... albo nie ciekawe co bedzie PO tej calej ksiazce co to ja wydaja albo nie; jesli bolek to mnie to pier.. a ty bedziesz sie cieszyl; jesli nie to mnie to j.w. a ty bedziesz prawdopodobnie gadal cos o archiwach wyczyszczonych przez ubekow itp. dlaczego to ma takie znaczenie? czytalam gdzies ze 40% opozycji bylo agentami albo zaksiegowani jako agenci w u-aktach no i co z tego?-dupy nie agenci albo prowadzacy(tzn ubeccy kontrolerzy) dupy nie oficerowie jakbys na to nie patrzyl wynik i tak jest ze komuna padla, aha no i to padniecie nie bylo takie oczywiste w 86 czy 87 wiesz w cccp zawsze mozna bylo umrzec na wylew krwi do mozgu kaliber 6.77 czy 7.66(nie znam sie) i z Gorbaczowem tez tak moglo byc.

and dalej:) : PSL-dlaczego bylo glosno o samotnejbronie a o nich mniej- no nie nie wiesz? 1 bo strazak jast nudniejszy od buraka i nigdy nie POwie ,,czy mozna zgwalcic prostytutke hehehehe " czy czegos w tym stylu 2 bo media elektroniczne i brukowce chetniej POkaza ,,krwistego" solarisa niz strazaka dukajacego o informatyzacji kraju 3 bo peselowcom sloma z butow wystaje ale tylko troche a leperowcy to chlop ze wsi wyjdzie a wies z chlopa nie-przynajmniej tak to wyglada dla mediow 4 bo bo media okreslaja siebie, albo przynajmniej tak mysla o sobie, jako obiektywne:) tzn obiektywne dla elyty no i wsiok na saloonach no to latwy cel 5 bo media nie sa obiektywne i nigdy nie beda

zlo/dobro konieczne -raczej nie da sie ich zjesc tak jak smerf to zrobil z opalonym a lepsi jako koalicjant na pewno nie sa od burakow tylko wygladaja w tv na POwazna partie a naprawde dla stanowisk zrobia wszystko a buraki jakie sa kazdy widzi w sumie takie same rzadania ale medialnie duzo duzo lepiej; ich duzy plus to fakt ze ich afery przewaznie nie nie wybuchaja w mediach jak bomba atomowa w przeciwienstwie do afer solarisa i jego przydupasow; autostrady -mysle ze srednia ilosc kilometrow autostrad roczni bedzie co najmniej 3x wyzsza niz za kaczorow bez wzgledu na kadencje (czy dwa czy cztery lata to i tak bedzie wiecej no naprawde zeby nie PObic kaczek w ty tym trzeba byc? -nie ma takiego przykladu) mina-czy mu na dobre..-oby nniieee!!!! nic sie nie dziwie ze ,,wyzszy" byl szczesliwy -ja tez bylam dostaliscie w dupe i wasz strateg nie jest nieomylny ,,ciemny" lud nie kupil wszystkiego:):)