Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

plyna ryba plyna 1. Tusk jest sam sobie ewinien tych protestów. Rozbudzaił oczekiwania. Jego kampania obiecywała tyle co zawsze kampanie ludzi pokroju Leppera i partii kanapowych. Tym razem to padło od "poważnego" Tuska. I wyborcy pomyśleli że inne ekipy kłamały że Polski nie stać na to. 2. co do zagranicy. Pierwsze miejsce w rankingu europejskim ma główny dziennik szwajcarski (nie pamiętam nazwy) u nas nigdy nie przytaczany. Gazeta Wyborcza przytacza najczęsciej kilka tytułów,( które swoję relacje o Polsce opierają na Wyborczej) :-D 3. Prezydent. Pomyśl : kto na tym sondażowo zyskuje a kto traci ? ? Ludzie z otoczenia kaczynskiego nie wiedzą że to nie na jego korzyść ? ? Sikorski nie wie ze to na korzyśc Tuska ? ? Nawet Kwaśniewski i byli ministrowie SLD-owscy na razie wypoiwiadają sie na korzyśc Kaczyńskiego. PO teraz żyje jednym celem "Prezydentura 2010". Kaczyński też chce wygrać - ale on do tego nie potrzebuje wojenek z rządem.

facet78 1. ja doskonale pamietam kampanie wyborcza Pisu sprzed ich wygranych wyborow. Pamietam co obiecywali. Rozdawnictwo pieniedzy. Nie wiem czemu ludzie nie protestowali wtedy. Bycmoze ze nie wierzyli ze oni cokolwiek zrobia. Bycmoze teraz uwierzyli. Mysle ze przyczynil sie do tego ogolnie znany dobry stan gospodarki. Zeby nie bylo niedomowien ja sie zgadzam ze pielegniarki czy lekarze powinni wiecej zarabiac ale nie rozumiem jak ludzie wyksztalceni wyobrazaja sobie ze z budzetu nagle dostana tak duzo kasy. Zaczac trzeba od reformy i uporzadkowania a nie rozdawnictwa jak za pisu. 2. Nie wiem co dokladnie masz na mysli ale podejrzewam ze pijesz do tego ze sugerujemy sie tym co pisze prasa. Otoz obiektywnie rzecz biorac nie da sie ukryc ze stosunki z rosja ulegly zamrozeniu a z niemcami sie pogorszyly. 3. Nie rozumiem wypowiedzi:)

Pamietam co obiecywali. Rozdawnictwo pieniedzy. Nie wiem czemu ludzie nie protestowali wtedy. Bycmoze ze nie wierzyli ze oni cokolwiek zrobia. Bycmoze teraz uwierzyli. Mysle ze przyczynil sie do tego ogolnie znany dobry stan gospodarki. Zeby nie bylo niedomowien ja sie zgadzam ze pielegniarki czy lekarze powinni wiecej zarabiac ale nie rozumiem jak ludzie wyksztalceni wyobrazaja sobie ze z budzetu nagle dostana tak duzo kasy. Zaczac trzeba od reformy i uporzadkowania a nie rozdawnictwa jak za pisu. Co za bełkot- raz mowa że PiS rozdawał piniądze, raz że nie i nie wiadomo dlaczego ludzie nie protestowali. To może konkluzja, co ten wredny PiS robił: rozdawał czy nie? Ale wszystko jedno i tak jak śnieg pada to wina PiS, jak nie to też- typowa logika POentuzjasty

płynna ryba 1. PiS mówił o 3 mln mieszkań. Ale nie mówili ze państwo je wybuduje. Miały powstać na rynku. A PO w reklamówkach odnosiła się do konkretnych grup z budżetówki. i teraz są tego efekty. 2. Najgorsze relacje z Rosją mieliśmy jak Geremek był szefem MSZ - mimo to nie piszę że to rzekomo jego wina. 3. Chodzi mi o to ze Kaczyński nie może nie wiedzieć ze na tych potyczkach zyskuje Tusk. Dlatego nie chcę mi sie wierzyć ze to jego wina. Tusk też nie jest laikiem i nie może nie wiedieć ze na tym zyskuje :-)

Rozdawal kase na socjal typu becikowe. Nie rozdawal kasy na podwyzki. Rozumiesz? Watpie ale to typowa logika entuzjasty pisu-jak cos nie wychodzi to wina opozycji a jak sie uda (jak np zmniejszenie liczby wypadkow drogowych-sic!) to nasza zasluga.

nie no spoko wiadomo ze sa dwie racje ale oskarzanie pisu o jakeis faszyzmy czy panstwa policyjne to juz jest lekka przesada, po prostu trzeba miec wlasne zdanie a nie sugerowac sie jakimis pismakami

facet78 bycmoze ludzie poprostu uwierzyli ze da sie to zrobic w 3 m-ce. A co do tej 3 kwestii to czasem sama sie zastanawiam czy rzeczywiscie weszyc tu teorie spisku (ze niby kazdy wie co i jak na kogo zadziala) czy rzeczywiscie prezydent to naburmuszony czlowieczek. Z jednej strony trudno mi w to uwierzyc a z drugiej trudno mi uwierzyc w to ze sami ludzie prezydenta dzialali by na jego szkode.Chociaz moze...

O ile wiem, becikowe podrasował Giertych. A teraz czekam kiedy PO zlikwiduje rozdawnictwo publicznych pieniędzy dla KRUS. Zobaczymy czy Waldek pozwoli. Łatwo krtytkować innych- ale teraz kompas się odwraca.

Obiektywizm mediów ---Kaczyński nie wyszedł do pielęgniarek-----... to jego obowiązek " ----Pawlak nie spotkał sie z żonami górników----.......wiceminister to nie ksiażka skarg i zażaleń" Obecny rząd ma parasol ochronny w postaci lukrowanej propagandy

A co do wypadków drogowych- to w spocie telewizyjnym PO tego się uczepiło; w spocie który sąd nakazał zdjąć z anten. Było to tak prymitywne, jak ceny jabłek i chleba.

O ile wiem to Giertych byl w koalicji z pis. Takze razem tworzyli rzad. Apropo koalicji to przypomnialo mi sie ze kaczynski tlumaczyl sie z koalicji z samoobrona w nastepujacy sposob:no my musliesmy z samoobrona bo po nie dalo nam wyboru (sic!)ale za kazdym poslem samoobrony szlo dwoch agentow CBA. Czy to wymaga komentarza? Co do krusu to tez czekam. Z tym ze ja narazie nie oceniam czy ktos pozwoli czy nie pozwoli. Skonczy sie kadencja to zobaczymy. Wiem napewno ze pis nie pozwolil.

plyna ryba plyna Po tym jak Tusk przegrał wybory prezydenckie (tylko z własnej winy - olał elektorat wiejski. Ani razu z kamerami tam nie pojechał) PO zdecydowała się nie wchdzić w koalicję z PiS. Pozostawili im wybór : 1) rząd mniejszosciowy 2) alternatywna koalicja. Był wniosek o samorozwiązanie ale PO nie poparła (uzależniali to od sytuacji gdy będą mieć kilkanaście proc. przewagi w sondażach). Zacytuje ci Komorowskiego : \"niech PiS teraz sobie porządzi z Lepperem\" (jesien 2005). Chodzi o to ze centrum decyzyjne PO miało być w pałacu prezydenckim (dlatego Tusk wyciął z list PO ludzi Rokity).

A dziwisz sie, że za Samoobroną szło CBA? Też się nie podoba, że LPR i Samoobrony nie ma w Sejmie ? Może jesteś zwolenniczką tych partii.

facet78 musze sie z toba zgodzic.Taka jest polityka. on-warszawa wiedzialam ze nie zrozumiesz. Wzieli do koalicji ludzi ktorym sami nie ufali tylko po to by rzadzic. Czy to moglo sie dobrze skonczyc?

plyna ryba plyna Ja bym na nich już nigdy nie zagłosował gdyby zdecydowali sie na rząd mniejszosciowy. Nie mam nic gorszego od rządu mniejszosciowego.

Gość Zyyyyyyyga
I po co znowu się szarpiecie i rozliczacie PiS ??? Wszak miały być wymienione osiągnięcia Po !!! Ja też czekam na nie.

plyna ryba plyna Jest róznica miedzy PSL a Samoobroną. - Samoobrona to populistyczny i prostacki język. A przy głosowaniach w miarę spokój i odwracanie od tego uwagi - PSL to gładki język ale gorzej przy głosowaniach. I pamiętam jak Miler wyrzucił PSL z rządu (za każdą ustawę rządali kolejnych wicewojewodów itd. To zawsze byli rekordziści w roszczeniach personalnych). I pamiętam grudzień 2001 gdy PSL i UP walczyły o 50 proc. stawki dla najbogatszych. Lepper tego nie poparł (i odwrócił uwagę na inne kwestie). Coć ja nie bronię - dobrze ze już go nie :-) A zaletą PSL_u jest to że wejdą w koalicję z każdym i pomogą uniknąć haosu (choc nie za darmo). Więc nawet dobrze ze są. W 2011 PiS-owi może trochę zabraknąć do samodzielnego rządu. I wtedy różnie może być. A rząd mniejszosciowy to zło najgorsze. on-warszawa W mojej stopce jest link na filmik i w drugiej połowie występuje głównie Pawlak :-D

Gość Zyyyyyyyga
Hej, hej , gdzie są teraz Ci co głosowali na PO ?

Gość na strajkach
aby żyło się lepiej !

przypadkowo? jak sie przejade na platformie to bedzie ciezko: PSL-za pazerni, LPR-fanatycy, kaczory-nidy w zyciu, zostanie mi tylko lewica z mumia wolnosci - litosci z drugiej strony 10 lat w opozycji moze sie czegos hipokryci naucza no i pogdlady mam antykoscielne i feministki popieram i lewicy nie wierze koorwa zostanie mi tylko Partia Kobiet.