Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkghjg

ANG

Polecane posty

Gość jkghjg

czy to zdanie jest dobrze zbudowane? We are able to go to Club Alchemia.

Gość Yes it is.

Gość bardziej
We can go to..... to co napisane zostało to w wolnym tłumaczeniu, jesteśmy w stanie pójść do klubu a rozumiem że miałobyć,,,możemy..jak propozycja etc.

Gość jkghjg
hmm no własnie nie za bardzo wiem bo to nie propozycja. robie pilotaż wiec to jest lekko z góry "narzucone" a w tym pilotaży musi być już ustalone gdzie pójdziemy

Gość bardziej
konstrukcja z We should go to...tez powinna być OK. według mojej ksiązki shuul express mild obligation czyli łagodny nakaz obowiązek:P a jełśi jest pewnik że tam się pójdzie to wtedy po prostu we will...

Gość mondralionski zenobiusz
We are able to go to Club Alchemia.- konstrukcja i zdanie jest jak najbardzioej poprawne gramatycznie , baa nawet mozan tak pwiedziec w okreslonym kontekscie ...no ale zalezy co chciałas w sumie wyrazić ...być moze lepsze były by sugestie przedmówców (jesli chodzi o zwykła cheć pójscia)

Gość jkghjg
will to chyba wtedy gdy nie mamy stu procentowej pewnosci?? ale wy chyba lepiej wiecie:P ja zawsze zapamietuje na odwrtót ::O dzienks łaskawi dobrodusznicy :]

Gość bardziej
will jest używane by wyracić future fact...czyli pewnik w przyszłości więc osoba która to mówi ma 100% że coś takiego się stanie. ja nigdy dobry nie byłem z ANG..przynajmniej z gramatyki więc nie uważam się za wyrocznię