Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owocowamama

od kiedy teletubisie?

Polecane posty

Zastanawiam sie kiedy pozwolilyscie ogladac Waszym pociechom bajeczki i kiedy bobasy zaczely sie bajkami interesowac ( nie mam tu na mysli zainteresowania dziecka zmieniajacymi sie obrazami i takiego \"bezmyslnego\" patrzenia w tv).

teletubisie są dostosowane do poziomu percepcyjnego 2-latka, moja córka miała około 20 miesięcy jak zaczęła je oglądać, aktualnie nie budzą już w niej entuzjazmu:P pozdrawiam

Gość na szczęscie.....
moje dziecko od początku brzydziło się tymi pokrakami i nie musiałam nigdy się "zmierzyć" z tym problemem :) :P

Gość tubiski
dziecko, która ma już 3 latka raczej nie zainteresuje się teletubisiami. Generalnie te bajki do mądrych nie należą i są potwornie nudne.

no jakby dla Ciebie nie byly nudne to cos byloby nie tak.. natomiast uwazam ze dla malucha te bajki sa swietne.. no chyba ze ktos ma malego geniusza ( a na kafe zdarza sie to nadwyraz czesto;):P) to teletubisie zastapi programammi edukacyjnymi:P

Mój malec ma prawie rok i przez parę minut potrafi się skupić na Teletubisiach, nawet popiskuje z radości ;) Ale chyba wciąż za mały jest na tego rewelacje, bardzo szybko go to nudzi, jak prawie wszystko zresztą ;)

Gość gabiiii
Mój ma 17 miesięcy i bardzo lubi teletubisie oraz bajeczki które lecą na cbeebies, zawsze rano po śniadanku, obejrzy jedną lub dwie

Dla rodzica może i są nudne te całe teletubisie ze względu na to że one 2-3 razy w kółko powtarzają daną czynność.Ale właśnie o to chodzi.To ma na celu ułatwić dziecku zapamiętanie.Synek jak miał przeszło rok to interesował się nimi ze względu na to ,,ze coś sobie w telewidzorku skacze".Teraz ma prawie 2,5 roku i bajki ogląda max 5-10 minut i to raz na jakiś czas.Nie lubi oglądanie tv :)

Moje dzieci jak mialy 10 miesiecy interesowały sie samymi teletubisiami a filmiki z dziecmi musialam przewijac a teraz ogladaja filmiki a teletubisie to wstep oczekiwań na filmik. Ogólnie uwazam,że teletubisie są świetnym przekaźnikiem poprawnych zachowań! Moje dzieci sie dużo nauczyły i dla mnie ci co je krytykuja poprostu nie umieja wykorzystać przekazów zawartych w teletubisiach albo poprostu sami ich nie rozumieja!!!!!