Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowunia30

pytanie do studentów

Polecane posty

Gość nowunia30

Witam Robię w tej chwili licencjat i chcę na tej samej uczelni kontynuować magisterkę.Mam pytanie dotyczące wpisowego.Dziś dowiedziałam się że trzeba zapłacić wpisowe.Czy to jest normale?Przecież nie wypisuję się, cały czas jestem w tej samej szkole.Czy na innych uczelniach też są takie praktyki? Ja uważam że to czyste złodziejstwo...

u mnie tak jest, bo to juz II stopien studiow, ale ja jestem na pryeatnej uczelni, nie wiem jak na panstowkach

Gość jak otrzymujesz dyplom
to znaczy, ze skończyłaś etap studiów. nie musisz ich kontynuować tak samo jak płacisz wpisowe przy podyplomowych, tak samo i przy magisterskich.

Gość nowunia30
ja jestem na prywatnych.. ja rozumiem że to drugi stopień, ale nie rozumiem tego wpisowego,przecież licencjat to tylko wykształcenie wyższe niepełne.Oczywiście że nie muszę,ale chcę bo po co mi niepełne.Przy podyplomowych to ok z wpisowym bo to są następne studia. Czyli raczej nic nie wskóram?

Gość nowunia30
i jak bendzie studenty? odezwiecie sie?

Tak, to jest normalne. Jak to się nie wypisujesz??? Kończysz coś, więc to jakby zamknięcie i \"wypisanie\". Zaczynasz coś od nowa, nieważne, że to kontynuacja. Czasami zdarza się, że uczelnie znoszą opłaty, ale na to bym nie liczyła ;]

nic nie wskórasz🖐️ po zrobieniu licencjata nie jesteś już studentką tej uczelni a to ,że chcesz tam kontynuować to twoja wola.

Gość studentka z indeksem
drugi stopien to tak jak podyplomowka. to i to jest uzupelniające :D

Gość nowunia30
dzięki za odpowiedzi trochę to smutne,ale widzę że muszę się dostosować tam wyżej widziałam że ktoś się podszył cyt." ...studenty..." dlatego tyle mi wystarczy i zamykam temat