Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Ja jak młodego w tym wymoczyłam od razu zobaczyłam o ile pazurki u nóg trzeba podciąć :) ładnie nóżki miał \'opalone\'

a pro po nadmanganianu... mój szanowny małzonek - wtedy jeszcze nim nie był, poszedł do swojej pierwszej pracy - logistyk w dużej firmie. tak się jakoś zlozylo, że dostal jakiegos uczulenia, czy wysypki, wiec sobie wymyslił że dosypie nadmanganianu do kąpieli...... Wyobraźcie sobie - nowa praca, nowi ludzie a ten brązowy! szyje i rece odmaczałam mu w Ace, bo cholerstwo nie chcialo niczym zejśc.... Karmiłam Franka przed chwilą - wydaje mi sie ze nie ma goraczki - chyba nie ma potrzeby wizyty u lekarza? Czy isc na wszelki wypadek? Ale jeszcze mi sie czymś zarazi, a i tak w przyszlym tygodniu musze iśc po recepte i go zważyć - ale to do dzieci zdrowych

paula --> ale sie usmialam :D a co do lekarza to ja bym poczekala te 3 doby, bo jak zaczelamopowiadac ze ziutek mial taka goraczke to nagle wszyscy ktorzy maja dzieci mi mowia ze to sie zdarza czesto jakby bez przyczyny taka goraczka i nie ma sie co przejmowac bo sama z godziny na godzine mija.

Falsa, mój Piotrek miał duzo takich dziwnych przypadków.... kiedys np było zimno, a nie mógł znależć czapki, wiec madra głowa wlożył sobie do uszek papier toaletowy!!!!! który się porozwarstwiał i myslałam, ze trzeba bedzie leciec do laryngologa, cale szczęscie udalo sie wszystko usunąć:) Ja czasami nie mam na niego słów.

paula01 módl się żeby Franek nie miał za młodu takich pomysłów :)

kamika, mam nadzieje, że nie - wystarczy, ze jest wizualnym odbiciem ojca. Taki mały klonik:)

witam! paula --> wczoraj to przegięłaś kobito...dmuchałaś, dmuchałaś i cały front do mnie zawitał. humor miałam na bakier i padłam razem z moim dzieciątkiem po 20.00. wstałam dopiero o 23.00 na nocną kaszę :P dzisiaj już słoneczko w pełni, ale nie wiem jaka temp bo na balkonie jeszcze nie byłam. piję kawusię i biorę się za porządki - gości dzisiaj zapowiedzianych przyjmuję w postaci teściowej i chrzestnego Milenki :) falsa --> ja chętnie ziutka przejmę. zawsze chciałam mieć pierwszego chłopca. jak tylko zaszłam w ciążę to mówiłam do swego brzucha, ze tam siedzi orzeszek a nie fasolka. okazało się inaczej, ale wszystko przede mną :) goja --> czekam na ankietę a co do sudocremu to na moją też nie działa. najlepszy jest Bepanthen. dostałam teraz jakiś nowy krem w tubach A+D, ale jeszcze nie próbowałam tego specyfiku.

Wiedziałam, ze na Was kochane to zawsze można liczyć! Już odesłałam ankiety na podane maile:) Jakby ktoś jeszcze miał chęc mi wypełnić ankietę to oczywiście tez jak najszybciej ją wyślę. Szkoda, że nie wiem jak takie coś umieścić na stronie, żeby można było sobie wejść i wypelnić. A mąż w warszawie na szkoleniu! Mnie zostawił z ta robotą:) Faceci... Jeśli chodzi o odparzenia to u nas działa tormentiol i sudocrem. tylko tak nie za często, bo to mocne dosyć kremy. A na codzień używamy linomagu i tez ładnie chroni pupkę.

conquita - ty wiesz, że nie kapneliśmy się, że te pytania się powtarzają! Może dlatego, że sami jeszcze nie wypełniliśmy ankiety:D Dziękuję za zwrócenie uwagi:)

conqita - polecam sie na przyszlość:) U nas temperatura zeszła całkowicie, za to marudzenie do potegi! Obudził sie o 24 i marudzil do 2! nic nie pomagało, nie chciał jesć, nie chciał siedziec, nie chciał mi leżec na brzuchu, ani masaż, ani spiewanie - myślałam ze go strzelę! w końcu po drugiej zasnął przy cycku, spal do 5, a później do 9, ale juz znowu marudzi - jakby nie wiedział czego dusza pragnie. Z eba nie widać, dupka też chyba mniej odparzona, a w nocy znowu walnal 3 kupy.... Pogoda u mnie nadal do dupy, a na zakupy musze wyjsc bo nawet wkladki laktacyjne mi sie skończyły:( Goja, ankiete wypełnie w ciagu dnia i odesle.

paula - dzięki:) A Franek to rzeczywiście dal ci popalić! Współczuję, sama często wstaję w nocy ale takiej jazdy jeszcze nie miałam!

falsa - jesteś boska:D Już zalożyłam konto, czekam na rejestrację:)

goja --> tez pisalam na temat reklamy i jej wplywu esej na studiach i moja czesc pisemna dyplomu to praca na temat reklamy w internecie. odeslalam ankiete:) paula --> moj ziutek tak jak ma ju 7 i pol miesiaca to nigdy nie zrobil kupy w nocy, sama tez nie robie - nie to ze bym chciala sie teraz rozwodzic nad tym tematem :P. ale chyba w nocy to tylko sie robi siusiu? nie wiem.. moze dlatego sie budzi bo kupke chce zrobic? chociaz u nas noc znowu przerabana byla troche placzu i przebudzal sie czesto ..

Falsa, Franek nie robi kupy w nocy od 4 miesięcy - wczesniej kupa byla co karmienie, więc w nocy też. Teraz te kupy chyba sa od zebów i od czopków

falsa - dzięki za anietę. A program super, ale za dużo trzeba się bawić, niech mój mąż sam sobie to robi jak wróci! Ja i tak dużo już zrobilam w tej kwestii:)

falsa - a jak był malutki to tez nie robił w nocy? Mój nie robi odkąd skończył 3 miesiace. Jeśli juz to nad ranem.

goja --> nigdy nie robil kupki w nocy.

Goja.... cos nie moge odesłac - cos mam schrzanionego z wordem.... sory - jak maż wróci to spróbuje z jego kompa.

witajcie,troche czytania mialam i usmialam sie ze hoho :) a wiec po kolei jezeli chodzi o odpazenia to ja stosowalam masc na bazie linomagu ale nie skutkowalo i dalam juz wspomniany tormentiol i po 2-3 dniach zniknelo :) co do kupek nocnych to odkad urodzilam mala z tym problemu nei mialam no moze tylko jak byla chora ostatnio, co do marudzenia to moja miala taki tydzien zanim zauwazylam ze ma zabka :) - tesciowa juz mnie przeklinala ze zostawiam jej takie niespokojne dziecko moja jak na razie siedzi sobie spokojnie i jak tylko zobaczy cos w zasiegui oka to przewraca sie na brzuch i placze bo tej pozycji nie lubi a to cos musi miec :) ktoras pisala o sniadankach dla dziecka a moze kisielek?? taki jak robi sie doroslym ale nie te do kubeczkow co jeszcze? musicie byc cierpliwe ten okres marudzenia minie i szybko zapomicie :) a wchodzenie wszedzie gdzie sie da? no coz kazda z nas to bedzie przechodzila, przechodzi i juz przechodzial :) pamietam jak moja starsza corcia w chodzikuku dobijala sie jak bylam w toalecie, wiec potem juz drzwi musialam miec zakazdym razem otwarte co do budzen nocnych to chyba sprawdze jak zadziala na nia mleko z butelki bo cos czuje ze w moich juz niedlugo sie skonczy a wtedy bedzie problem musze jeszcze wrocic po ten adres e-mail moze dolacze do tej ankiety :) milego dnia

Gość deli26
dawno mnie nie było i musiałam trochę nadrobić czytania. pisałyście o miodzie, dałam małej ze dwa razy z wodą, nic jej nie było. Na komunii było fajnie, pojechaliśmy jeszcze na zakupy do Zielonej i oglądać bunkry koło Międzyrzecza. Mamy pierwszego ząbka, a objawem był tylko godzinny płacz w nocy co wam pisałam wcześniej. Latem zamierzamy pojechać w góry, ale sami Natalkę zostawiamy.

goja--> a co ma być w załączniku? :) chyba czegoś nie doczytałam ;) ja się dodaje fotkę na facebook bo nie pamiętam ;) Michaśka dziś o 5 rano zrobiła pobudka i krzyczała na cały dom, mleka nie chciała choć na noc też nie wypiła, więc moja mama wzięła ją do siebie, włączyła bajki :) posmarowałam jej dziąsełka i zasnęła i spała do 9. Kupy raz normalne robi, a raz takie jakby niestrawione, więc myślę że to na te zęby! ja chętnie przyjmę Wasze dzieciaczki :) Olieego bardzo chętnie bo też chciałam pierwszego chłopczyka, ale teraz Michaśki nie zamieniłabym za nic w świecie! :)

kami --> wchodzisz na profil i w zakladce zdjecia u gory klikasz i albo wtedy u gory przycisk utworz nowy album albo wchodzisz w album i klikasz dodaj wiecej zdjec. no a w zalaczniku o ile sie orientuje ma byc ta wypelniona ankieta, bo chyba taki byl cel :) tez chcialam chlopczyka, bo u nas w rodzinie same dziewczynki wiec tak troche dla odmiany:) no i wogole lubie te male dorosle koszule i nadzieje, ze wyrosnie mi synus ktory mamulke zawsze obroni :P :P :P ale moj R. byl zawiedziony bo chcial dziewczynke, caly tydzien po usg sie nie mogl ogarnac z zawodu, ale teraz mowi, ze oli jest taki slodki i nie zamienilby go na zadne dziecko i zadna dziewczynke bo to jest jego kopia i bedzie trenowal go w sztukach walki, sportach wszelakich, i wogole wczoraj tez do mnie mowi: zobacz jakie ma silne plecy, to po mnie te plecy takie silne, no zobacz - ja oczywiscie zachowalam powage, tak, tak, zauwazylam te silne plecy po tobie juz daaaawno :D

a co do kupek to u nas wychodza w kawalkach pomaranczowe marchewki, bo mu takie cale marchewki daje. moja srodowiskowa kazal mi najpierw dawac do ssania mu te surowe warzywka ale oli wole sobie je normlanie jesc wiec mu gotuje na bardzo mieciutko na parze. najbardziej lubi ziemniaczka i brokuly.

falsa--> dzięki tak robiłam właśnie, ale java mi się włączała, ale chyba uda mi się dodać! a wczoraj ja moja mam weszła do pokoju rano to Michaśka się uśmiecha i baba :) pewnie przez przypadek,ale super wyszło :) a jak robię kosi kosi to cieszy buźkę i wymachuje we wszystkie strony rączkami :)

deli, gratulujemy ząbka. ładnie wyglądałas na tym przyjęciu. Moje dziecko nadal marudzi..... na dodatek jak go mam na kolanach, to sobie podciąga moją koszulke i do cycka sie pcha:/

aha, deli co kupiłas na pezent komunijny? my mamy komunie 7 czerwca, dlatego sie pytam.

Gość deli26
paula.....u nas nie było problemu, bo cała rodzinka składała się na laptopa