Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Paula, Falsa? O ja a ja myslałam że ona jest taka niziutka. Równo miesiac temu miała 70 cm, teraz moze ieć ze 2-3 cm więcej. Męczę 3 serię Heroesów, no bo co mi zostało? 5 serie Chirurgów i Gotowych na wszystko obejrzane, wczoraj się House skonczył :(

a do mnie ma przyjsc facet z serwisu kuchenki, bo wszystko mi przypala, a obiadu dzisiaj nie robie, bo cos wymieniaja z gazem i co chwile nie ma. Zamówie sobie sole w gorgonzoli:) z knajpki.

mniam sola to moja ulubiona rybka! a ziutek to bedzie wysoki bo nie ma po kim byc niski. a artigianowa blanka to mi sie wydaje dosc wysoka jak na dziewczynke tez :) tylko czy urosla 2-3 cm w miesiac? bo ja licze okolo 1cm - 1,5cm na miesiac teraz.. a wogole slyszalam od gandziulki ze jej julka ma juz ponad 10kg a urodzila sie 3200 cos, no ta to dopiero nadrabia, ziutek sie chowa :) a ja gram w pasjansa na facebooku..

Falsa - nie wiem ile urosła, ale pewnie masz racje że nie aż tyle. Julcia poważnie już 10 kg waży? A ja myślałam cały czas że Blanusia jest ciężka , przecież klocek ważył 3600 gramów więc do najmniejszych dziewczynek nie należała. Ale po Julci tego w ogóle nie widac że ona tak ślicznie przybiera.

falsa - banan odpada, bo jest po nim odruch wymiotny:) Ale właśnie zjadł caly talerz domowej zupki z dużą ilością marchewki i kleikiem ryżowym. Byłam w szoku, ze tak mu smakowalo! W ogóle humor mu się dzisiaj poprawił, może tez dlatego, ze dawałam mu wczoraj smektę i zadzialalo. Myśmy dawno Wiktora nie mierzyli, jakoś zapominam zawsze, a tez i nie jest łatwo, bo ucieka:) Ale pajace ma na 9-12 miesięcy, body na 86 a spodnie na 80 starczają. Te bodziaki to w ogole sa dosyć krótkie. paula - ale mi narobiłaś smaka! Artigiana - ja też lubię te seriale:) Czekam teraz na dalszy odcinek Gotowych na wszystko. Ale jeszcze nie ma do ściągnięcia:) Mlody się ślicznie bawi w kojcu, chyba po wyrżnięciu ząbka poprawil mu się humor:P

Goja - 6 sezon gotowych na wszystko bedzie dopiero we wrześniu do ściągania tak samo jak 6 sezon Chirurgów. Czekam z niecierpliwością. Teraz przede mną 3 sezony Dextera.

sprawdzilam ta siatke i ona wyglada u mnie inaczej! wg mojej siatki ktora dostalam od lekarza ziutek jest troszke ciezszy i wyzszy niz przecietna. no ale co kraj to obyczaj.. ja ogladam "Scubs" i "Supernatural" :P a jave mozna za darmo pobrac z internetu, zreszta powinno wyskoczyc okienko czy chcesz pobrac najnowsza jave.

Wiem Falsa tyle że moj super śmigielski internet nie pobierze a nowe łacze ma być za parę dni

ufff, kichenka naprawiona:) bede mogła piec - termostat był popsuty. franko zasnał sobie na siedzaco...... i słodko śpi.

Moje dzieciątko śpi i jest dzisiaj nie do poznania! Po całym tygodniu męki to niesamowita odmiana:) Jest wesoły, bawi się, nie płacze na widok dzieci, zjadł miskę zupki z marchewką, potem butle mleka. Teraz smacznie śpi:) Tak mi ulżyło niesamowicie! Tylko kupy jeszcze robi brzydkie, ale już mniej. Kolejny raz stwierdzam, że nie ma nic gorszego niż chore dziecko. To potrafi zadręczyć człowieka. paula - dobrze, że kichenka naprawiona...:P A Wiktor tak śmiesznie wysuwa język na prawa strone, tam gdzie mu wyszedł ząbek. Jakby go ciągle badal tym językiem:) Artigiana - ja mam sezon 5 Gotowych, skończylo mi sie na odcinku jak Mike stoi przed ołtarzem i nie wiadomo kto jest panna młodą. Jesli pamiętasz to napisz mi, czy to jest ostatni odcinek serii, czy nie?

tak tak... Julia wazy 10.150g i ma podobno 76cm w ubraniach chodzi 74-80. zaczela nareszcie mowic mama:) urodzila sie 3320 I 5cm. ale pamietajcie ze julka w zasadzie najtarsza bo z 11 wrzesnia:)

gandziulka - no to ładnie waży twoja panna:P Ale już śmiga to niedługo spali wszystko! A moje misiątko poszalało, zjadło butlę mleka i właśnie zasnęło:) Mały skubaniec chce ciągle na podłogę i najlepiej się bawi pokrywa od śmietnika, albo zjada gazety. Oczywiście najpierw je sobie podzieli w paluszkach na drobne kawałki co by się nie zakrztusić:D Kabarety dobre, ale dla mnie najlepszy był kawałek \"Neonówki\" pt. niebo, w którym w pewnym momencie dochodzi do prawdziwej improwizacji! Ale jest to tak śmieszne, że boki zrywać!

Goju i wszyscy, tak ku przestrodze - nie dawajcie dzieciom do zabawy zadnych gazet, ulotek itp, ja wiem, ze wszystkie chcą, bo u nas jest to samo, ale jestem poligrafem i to wszystko jest drukowane najgorszymi trujacymi farbami.... lepiej dac zwykłe szeleszczace reklamówki, albo jak juz bardzo chca to jakies papierki od cukierków, bo nawet papier do drukarki, to najwiekszy syf. A ja coraz mniej karmie Franka w dzień, zwracajac uwagę, zeby w tej jednej piersi nie zrobił sie zastój. No i dzisiaj zrobił sie w drugiej piersi i boli jak 150! Goja, jak ty sobie poradzilas z pokarmem?

kochane cioteczki wiem ze zadam banalnie glupoie pytanie ale... jak wyglada odparzenie?? takie malenkie czerwone krosteczki?? julce sie takie pojawily przy odbycie na zlaczeniach posladkow?? pomocy :((

gandziulka ja teraz walczę z taką pokrzywką. pediatra twierdzi, że to uczulenie na maść lub krem jeżeli wprowadzałam coś nowego. a ja durna ostatnio zmieniłam maść do pupci i to chyba od tego. najgorsze jest to, że posmarowałam Laticortem wg wskazań a tu jeszcze gorzej się zrobiło. krostki są bardziej czerwone i więcej ich się zrobiło. jutro muszę kupić bepanthen i już więcej nie eksperymentuje.

paula - dzięki za ostrzeżenie! Już mój młody gazety nie dostanie. A z zakończeniem karmienia u mnie nie było problemu, bo mi sie po prostu juz wcześniej kończył pokarm. Po tym jak wiktor dostał uczulenia, bo ja sie nażarłam nabiału, normalnie odrzucił pierś! W nocy jadl jeszcze trochę, ale w dzien nie chciał. Odstawiłam go z dnia na dzień, bo się nie najadał i tylko raz bolała mnie lewa pierś! Trochę ściagnęłam ręką mleka i do tej pory nic nie poczułam. Dlatego wiem, że to była dobra decyzja, bo po prostu moje dziecko się nie najadało:( A ty chcesz już zakończyć karmienie? Chyba najlepiej byłoby powoli po jednym wykluczać, albo iść po tabletki na spalenie. Z twoimi zastojami to musisz uważać, żeby ci się czasem ropień nie zrobił. gandziulka - my właśnie przechodzimy odparzenie - najpierw robi się rowek w pupci bardzo czerwony a potem pojawiają się krostki przypominające pęcherzyki (ale wtedy już jest źle). Na tak mocne odparzenie stosuję tormentiol, a na codzien linomag. Teraz mamy przez biegunkę, ale już powoli się zaleczyło.