Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaks dziwna chyba jestem

czy zwracacie uwage na to jak ktos je??

Polecane posty

i w ogole jak sie zachowuje przy stole i przy jedzeniu?? wiekszosc moich znajomych je okropnie: z otwrta buzia, ciamkaja siorbia, rzucaja sie wrecz na jedzenie U mnie w domu zwraclo sie uwage na to jak jemy: powoli z zamknietymi ustami, nie mowi sie z pelna buzia itepe no i ja mam wrazenie ze urwalam sie z innej planety

nie nawidze, jak ktoś mlaska to jest oblesne i mam ochote żygnąć..nie jestem jakimś jedzeniowym pedantem ale wiem do czego służy nóż i widelec a niektórzy tego pierwszego wogóle nie używają i dziabią kotleta widelcem jakby chcieli go dobić. Jednak mlaskanie zabija wszystko!!!!!! Stop mlaskaczą

Gość ja też z tego rejonu
---> toratora; akurat kotleta mielonego się je widelcem tylko. :O

i jak już dbasz o kulturę to i o kulturę języka zadbaj. Nienawidzę - piszemy razem. Rzygnąc - przez rz.

Gość toratora NIENAWIDZE
razem kobieto:P

Gość ja pytam
ja strasznie nie lubię jak moja kumpela je w mojej obecności, bo ona się po prostu rzuca na żarcie jakby z rok jej nie karmili :O ja nie lubię jeść w miejscu publicznym, szczególnie czegoś typu kebab czy pizza, bo można się nieźle upaprać przy tym :D poza tym, jedno oko mi tak śmiesznie skacze jak przeżuwam :P

nie mielony spoko ale schabowego ciężko jeść samym widelcem A zresztą niech jedzą nawet rękoma byleby nie mlaskali :D

juz widzę, ktos zwrócił Ci wcześnie uwagę. Nie tłumacz sie dysgrafia, dysortografią itd. Wystarczy troche pracy nad sobą. Zwłaszcza, jak możesz przeczytac to, co napisałaś przed wysłaniem.

Gość a tak poza tym jak
piesek? dalej zostawiasz go na 8 godz samego?

Mnie gorzej od mlaskania wkurza siorbanie napojów. Mam znajomą, wykształconą kobietę na stanowisku, która siorbie niemiłosiernie. Wstyd z nią iśc do kawiarni, a zresztą w domu też mi to przeszkadza.

kurcze no właśnie to nie takie proste...ja poprostu nie naucze sie tego nigdy..mam orzeczenie o dysgrafii ale zawsze ludzie zwracają mi uwage..Może troche wyrozumiałości?? Choroba jak każda inna..

Spoko ja nic nie mam do dysortografów...mój facet też to ma i robi takie błędy jak dzieci w podstawówce ale teraz wiem że to siła wyższa i nie od niego zależy :D Tora nie przejmuj się tymi \" mózgami\" co zwracaja uwage:D

Ja to rozumiem, ale to silniejsze ode mnie i od wielu ludzi. Jak się widzi takie błędy, to się myśli, że osoba jest intelektualnie nie bardzo, a to wcale nie musi byc prawda. Tak samo jak w przypadku ludzi, którzy nie mówią lub nie słyszą - zauważcie, że od razu jest nastawienie, że są głupsi i się do nich mówi jak do dziecka. To krzywdzące, wiem, ale tak jest. Dlatego Tora, postaraj się, bo widzę, ze akurat ty jestes mądrą dziewczyną - nie atakujesz atakujących, tylko próbujesz wytłumaczyc. Tylko to pierwsze wrażenie PISANE jest wlaśnie nie bardzo.

uff, troche mi ulzylo, ze nsa ludzie ktorzy zwracaja na to uwage: tez nie lubie jesc na ulicy lub w srodkach transportu: a ludzie kotrzay tak jedza wygladaja wyjatkowa nieestetycznie nie rpzeszkadza mi ze ktos nie umie poprawnie uzycac noza i widelca ale przeszkadza mi jak sie rzuca na jedzenie wnozem i widelcem i kroi jakby chcila przekroic talerz przy okazji najgoprsze jest zas jak ktos za duzo jedzeniea wlozy na raz do ust i jeszcze mowi z tym wsxzytkim ukazujac zawrtosc swej jamy ustnej!!

Gość ideaq
jedno oko mi tak śmiesznie skacze jak przeżuwam no to mnie rozbawiłaś :))))))

a skąd sie wzieło to jedzenie spagetti łyżką i widelcem?? Bo włosi tego raczej nie opatentowali??

Oczywiście, że zwracam uwagę i szlaggggggg mnie normalnie trafia, jak widzę 6-letnie dzieci, które trzymają łyżkę, lub ( o zgrozo! ) widelec jak łopatę grabarza. To jest skandaliczne zaniedbanie rodziców. A potem wyrastają tacy dorośli z tych dzieci, że człowiek w restauracji z takim nie wie gdzie się ze wstydu schować. Niestety. A zwróciliście uwagę na \"biesiadujące\" rodzinki w reklamach? Szczególnie w reklamach płatków śniadaniowych dla dzieci. Mało, ze dzieci TRAGICZNIE trzymają sztućce ( łyżkę w tym wypadku ), to jeszcze i dorośli! Nie jestem pewna na 100% ale chyba w reklamie cini-minis jest taki tatunio...., który rzuca się do tej michy z płatkami, jak wygłodzone zwierze i na dodatek łapie łyżkę w taki sposób, że słabo się robi. Tylko go sieknąć na odlew, że taki przykład dzieciakom przy stole daje. Gdyby mój mąż tak chwycił za łyżkę, to w niekontrolowanym odruchu chwyciłabym chyba za tasak, zeby mu tę niezgrabną łapę obciąć ;P Na szczęście on jest wychowany.... albo liczy się z zagrożeniem, ha ha ha

Spinola--->i wszyscy kotrym to przeszkadza --- ciesze sie ze nie jestem sama!!! powiedzcie mio jeszcze jak sie zachowujecie gdy jestescie na kolacji lub obiedzie wsrod ludzi, kotrzy brzydko jedza?? ja np mam ptoblem z siostra mojego meza, bo ona najczesciej do nas wpada i je tak, ze pozal sie boze natomiast moj maz je bardzo ladnie tzn estetycznie, wiec nie wiem skad sie to bierze troche mi niezrecznie zwracac komus uwage... a jedenak to mi przeszkadza

Nie zwracam uwagi. Po pierwsze dlatego, ze ci, z którymi jestem blisko nie wymagają ( całe szczescie ) zwracania uwagi. Natomiast ci \\\"obcy\\\", z którym zdarza mi się spożywać jakiś posiłek.... cóż. Czasem rzucam jakąś zabawną aluzję do dźwięków. Np. O! Kiedyś popsuła mi się lodówka i nie umiałam opisać panu z warsztatu jaki wydała z siebie dźwięk - szkoda, ze cię wtedy nie było przy mnie. :) Normalni zawsze się roześmieją. Z nienormalnymi nie spotykam sie po raz drugi. :) Daj spokój, serio mówiąc, dorosłego nie wychowasz. Jak go lubisz, to mu odpuść, a jak nie lubisz, to zażartuj tak, żeby długo pamiętał tę chwilę :)