Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Też w ciąży 28 tydz.

Jaką butelkę kupić?

Polecane posty

Mamusie mam pytanie-jaką mam kupic butelke na początek tzn.jaką pojemnośc zakładam,że będę karmic piersia ,ale różnie to bywa.Stąd moje pytanie kupić 125ml czy moze od razu 260ml i czy wielkośc smoczka jakbym zdecvydowała się na ta 260 ml będzie pasowała do tej 125ml czy każdy smoczek jest \'\'wielkościowo\'\' taki sam??

Na poczatek najlepiej 125ml lub 150 ml. smoczek w takiej butelce bedzie przystosowanyod razu dla noworodka. Każda firma ma rózne wielkości i oznaczenia smoczków. Z tego co pamiętam, to inny jest w komplecie z butelką 125 a inny z 260.

Gość mycha22
najlepiej 125ml i polecam z Aventu:)

prosze o wiecej rad

Tak, kup na poczatek 125ml z aventu. Pozniej butelka bedzie dobra na herbatkę i soczek. W Avencie jest smoczek dla noworodków z jedną dziurką w 125ml, w następnej 260 jest już smoczek z dwoma dziurkami po 1m.

Ja też miałam z Aventu, kupiłam sobie zestaw z laktatorem i tam były dwie butelki 125 ml. Karmiłam piersią, więc butelki dopiero na soczki się tak naprawdę przydały, a że były małe to maluch sam sobie trzymał, no i lepiej zrobić mniej picia a częściej, żeby było świeże. Ponad rok mi służył ten zestaw, tylko smoczki wymieniałam. Tak więc również polecam 125ml z Aventu :-)

Ja kupiłam na początek dwie butelki 125ml i 260ml Kuba od samego początku pił i jadł z butelki z 2 dziurkami, ponieważ bardzo się denerwował jedząc ze smoczka z jedną :O

Moja Lusia z Aventu nie chce pić, akceptuje tylko smoki NUKa - są miększe niż Aventu i anatomiczne. Niby lepsze dla zębów - nie wiem. I butlę 125ml lub 150ml, tak jak piszą dziewczyny.

Dziękuję za rady,kupię na początek 125ml z aventu

Gość bbbbbbbbbhasi
ja tez polecam dr browns, rewelacyjna butla, chroniona kilkoma patentami i naprawde pomaga w kolkach

ja tez polecam dr browna, dla noworodków sa specjalne wąskie butelki z mnieiszym smoczkie, pojemność 120 ml, potem takie pękate do tych butelek pasuja smoczki canpol babys, wiec nie ma problemu z wymianą

Gość kluska serowa
mika - ja kupie dr. browna jak sie okaze ze maly ma kolki. nie chce mi sie tych wszystkich rurek myc jezeli nie bede musiala. ale tez slyszalam ze dobre sa na te kolki napisz cos wiecej. od poczatku uzywalas? ja mam avent zobaczymy jak to bedzie. a i tak planuje karmic piersia jak sie da.

Gość kluska serowa
dziewczyny podzielcie sie opiniami o dr brown co do mycia bo to mnie w tych butelkach najbardziej odpycha. jak ciezko jest to umyc?

nie mam dzieci, ale jestem polozna:) butelka browna ejst dobra dla dzieciakow ktore jedza lapczywie a od tego maja kolki. w sumie nie widzie przeciwwskazan zeby stosowac jej u wszystkich dzieci, chociaz mycie rurek faktycznie jest dosc niewygodne. sprobuj od zwyklej plastikowej butelki, moze byc aventu,chyba najpopularniejszej. ze smoczkiem jest tak, ze musisz sprobowac jaki dziecku bedzie pasowal, bo czasem nie odpowaiada im ksztalt, czy guma z ktorej jest wykonany. zgodnie z aktualnym zlaeceniami to staraj sie karmic piersia jak najdluzej, a potem moze juz lyzeczka, albo kubeczkiem. to zajmuje wiecej czasu,alenei psuje zgryzu:0

mycie butelki browna nie jest jakims koszmarem, szczegolnie jesli nie pozostawisz jej do wyschniecia tylko np. zalejesz woda. mozna tez myc w zmywarce

Gość kluska serowa
mika - no wlasnie tak pomyslalam ze zaopatrze sie w avent w razie gdybym z jakiegos powodu musiala karmic malego butelka, a gdyby okazalo sie ze ma kolki to wtedy sprobuje dr brown jak sie uda to butelki beda na picie itd. a karmic bede piersia dziekuje bardzo za odpowiedz. jak bedzie potrzeba bede testowac smoczki :)

jak dla mnie najlepsze sa butelki tommpe timppe- smoczek ma kształt piersi i malenka nie miala problemu z załapaniem:) polecam

Gość mamulka_
witam, ja też polecam avent 125 ml i tommee tippee - 150ml. Te drugie są bardzo zbliżone kształtem do piesi i dzieciaczki fajnie je łapią.

Gość Babymommy
Jesli chodzi o butelki my uzywamy lovi medical +. Sa po prostu super. Wykonane z fajnego, trwalego tworzywa, miarka sie nie sciera, smoczek "aktywne ssanie" spodobal sie naszemu maluszkowi i mimo, ze go dokarmiamy mm maly nie odrzucil piersi na rzecz butelki. Wydaje mi sie, ze te smoczki nie sa z tych, ktore daja mozliwosc pojscia dziecku na latwizne raz zassie i leci mocno. Dziecko tez musi sie "napracowac" by zjesc.

Gość gość
Reklama. Po kiego grzyba odrzebujesz temat sprzed 6 lat? Bawisz sie w archeologa pani Lovi?

Gość gość
a czy ktoras moze kupowala takie akcesoria dla dziecka u www.esska.com.pl myslicie, ze warto sprawdzic? Dzieki z gory za odpowiedzi

Gość gość
a ja polecam Drʹbrown antykolkowa