Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga21..

Wszystkie nieroby protestuja, a student musi przezyc za 1 tys zl caly miesiac

Polecane posty

Gość no bo tak to jest jak sie
zdaje i zalicza za prosiaka albo za kostke masła ...:O a potem takie cos zakłada np SAMOOBRONE...

Gość swięte słowa panie dzieju

Gość studenci do kopalń
odpracowywac darmowe studia !!!

Student może trzy miesiące pić, a później na amfie zakuwać do egazminu, tak z sesji na sesję, rok po roku. A górnik musi codziennie na szychtę zjechać.

Gość i to bez wspomagaczy ....

Gość ci co tak są przeciw ...
...studentom - oczywiście przeciwko studentom DZIENNYM na najlepszych, pańswtowych uczelniach. przypadkiem oczywiście? w 99% wasza krytyka wynika z zazdrości- bo nie każdy ma rodziców których stać na to, by utrzymać niejednokrotnie dwójkę lub trójkę dorosłych dzieci do 24 roku życia. Boli was ta zazdrość, co? i nie jestem nierobem- studiuję bo rodzice sami mnie i moje rodzeństwo namawiali! mimo że nie pracuję- bo nie jestem w stanie połączyć tego z nauką- nigdy nikt mi tego nie wypominał. Bo moi rodzice wiedzą, że bez takich studiów nie będę tym, kim będę/jestem. Studia to nie tylko db wykształcenie- ale i świadomość i postawa życiowa, której nigdzie indziej nikt nie zdobędzie. Taka jest prawda, zazdrośnicy! pozdro!

Gość Z górnika jest pożytek ...
... bo ten węgiel sprzedajemy z zyskiem do Chin. Ze studenta zysku nie ma. I tak mamy za dużo ludzi z wyższym jak na taki kraj.

Gość do Odpracować darmowe studia
cała zazdrość z ciebie wyszła:D zazdrość, że nie musimy pracować, że nie mamy typowego dorosłego życia i tyle

Gość do Odpracować darmowe studia
Mamy - owszem. za dużo. więc pozamykać te pseudo- wyższe uczelnie na które dostać się każdy matoł może bo zapłaci!

Gość gdg
Tutaj chyba same dzieci górników atakują tych co krytycznie patrzą na ich protesty. Osobiście uważam, że górnicy mieli bardzo dobrze. Sama mam w rodzinie górnika wiec wiem co mówie. Stać go było na to żeby zona całe zycie nie pracowała. Miał dwóch synów ktorym kupił mieszkania. Zawsze na wysokim poziomie sobie zyli zyli...Zresztą ja mieszkam w regionie górniczym więc widze ile oni mają kasy na wypłate, ze nie wspomne o emeryturach. Nie krytykuje ich, ale napewno bronić nie mam zamiaru. Za bardzo byli zawsze 'głaskani'. Praca ich napewno jest cięzka, ale bez przesady. Mnóstwo ludzi zapie.... a mają połowe mniej kasy

Gość Janina80
Tak dziewczyno nic na razie nie wiesz o życiu. Ja skończyłam studia, należę do budżetówki, mam rodzinę i zarabiam sama tyś zł, ale nigdy nie odważyłaby się kpić z pracy innych ciężko pracujących ludzi!!! Dużo się jeszcze musisz uczyć - pogadamy za kilka lat!

Gość Córka górnika
Protestu nie popieram! górnik wybrał sobie takie zajęcie, nie zdobywał wykształcenia tylko zapieprzał fizycznie- bo chciał! za to ma pensję i wcześniejszą -niezasłużoną- emeryturę! to już za wiele! ani zlotówka więcej im się nie należy! studiuję dziennie, ojciec górnik zawsze o tym marzył.

Gość Córka górnika
skoro za tysiąc po studiach pracujesz - to znaczy że po kiepskich studiach. Mój kumpel z roku wyżej po obronie dostał się do pewnej firmy i z miejsca miał umowę na 2700 brutto ;) trzeba było lepszą uczelnię wybrać albo rzucić pracę i szukać lepszej!

Gość ONA NIE PRACUJE ale studiuje
i starzy dają jej 1000 czytaj dokladnie :O

Gość Janina80
Oj córeczko pogadamy za kilka lat - zobaczymy ile ty zarobisz, jeżeli w ogóle sie obronisz!!!

Gość To znaczy że....
albo ma bogatych i kochających rodziców i studiuje dziennie - więc często pracować się nie da nawet na ostatnim roku albo ma bogatych starych i pracować się jej nie chce. zazdrosna?

>wcześniejszą -niezasłużoną- emeryturę czy to że średnio górnik nie dożywa nawet 60. roku życia nie jest powodem dla którego mu się to należy? :(:o

Gość hahah no niezle
skoro uważasz że mogę się NIE OBRONIC to musisz być matołem żeby w ogóle taką ew brać pod uwagę:D miałaś problemy z obroną?:D

to studenci są nierobami stanowicie największe obciążenie dla skarbu państwa poza tym jesteście zblazowanymi dzieciaczkami, którzy migają się od każdej pracy, wymagającej wysiłku fizycznego to pisałem ja - były student 🖐️

Gość hahah no niezle
pedro - opieram się na przypadkach, które znam, jestem ze śląska. Mój wujek- pensja ponad 25oo na ręke, od 42 roku życia na emeryturze. Nieżle, nie? mój sąsiad- zarabiał 3000 na rękę, po 36 urodzinach poszedł na wcześniejszą emeryturę to jest normalne????

Gość stanowimy obciązenie
bo państwo wie, że TRZEBA W NAS INWESTOWAć!!!! BO SIę ZWRóCI :D i nie gadaj mi o obciązeniach, skoro sam pewnie pracujesz i płacisz składki ;d

Gość Janina80
być matołem - widzę że w czuły punkt uderzyłam, wiem, że mówisz sama o sobie dziecinko, zresztą jakiego ty słownictwa używasz, długo nad tym myślałaś?

Gość Janina80
być matołem - widzę że w czuły punkt uderzyłam, wiem, że mówisz sama o sobie dziecinko, zresztą jakiego ty słownictwa używasz, długo nad tym myślałaś?

czyli co? niech se górnik zapieprza do końca życia, potem 3 dni wolnego i znowu pod ziemię? :o

Gość Janina80
Jarek 84 brawo!

Gość stanowimy obciązenie
oj Janinko, mylisz się i daj sobie spokój ze swoją pseudo - intelektualną gadką, miłej pracy za tysiąc zł:D:D:D mam średnią grubą ponad 4- wiesz że to piątka na dyplomie? do tego jedna z najlepszych uczelni w kraju, najlepszy instytut - to jest twój czuły punkt- BO MÓJ JEDEN Z NAJMOCNIEJSZYCH :P pozdro ;)

Gość to się porobiło no
pedro, naprawdę nie wiem o czym teraz mówisz:D jakie 3 dni ?:D

zwróci się? Co się zwróci? Studiujecie bzdurne kierunki w stylu socjologii, psychologii lib politologii, byle tylko być studentem. Nikt po tym nie zatrudnia a wy krzyczycie, że jest bezrobocie. Niedługo wprowadzone zostaną płatne studia, i to na wasze własne życzenie, bo to właśnie głosy studentów, zadecydowały o zwycięstwie liberałów... a głosowaliście na PO bo zadziałała psychologia tłumu. Wstyd po prostu było zagłosować na kogoś innego... ignoranci... będziecie mieli wolny rynek :)

Gość Looooooooo
bardzo dobrze, że będę płatne studia- za dużo mamy mgr, niech studiują tylko wybrani- ale prócz kasy niech się liczy także wiedza. Nie studiuję jakichś pierdoł- kierunek ścisły. Bezrobocie?:D już na trzecim roku studiów trafiłam na praktykę do pewnej firmy i za miesiąc dostawałam więcej pieniędzy, niż mój tata zarabia. Boli?

>to się porobiło no >pedro, naprawdę nie wiem o czym teraz mówisz >jakie 3 dni ? takie powiedzenie. że górnik codziennie na szychtę na dół zjeżdża. pewnego dnia umiera no i ma 3 dni "urlopu" - a potem pochówek (pod ziemię)🖐️ poza tym zgadzam się z Jarkiem ((🖐️))