Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba znalazłam swoje studia

Kulturoznawstwo blisko lub daleko wschodnie-które lepsze?

Polecane posty

Bardziej interesują mnie w sumie kraje arabskie,ale jak myślicie,po którym łatwiej znaleźć pracę?I w ogóle gdzie można pracować po takim kierunku??

Armia potrzebuje ludzi z takim wykształceniem. Bliski Wschód jeszcze długo będzie niespokojny. A nasi będą tam jeżdzić.

Daleki Wschod - Chiny i Indie wyrastają na nowe potęgi gospodarcze. Ich udział w światowym handlu bardzo wzrasta. - tylko oczywiscie biegle język. No i np jakieś dobre podyplomowe na wydziale handlu Akademii Ekonomicznej

Do ekonmii to się nie nadaję,ale chciałabym być tłumaczem lub np konsultantem w jakiejś firmie która prowadzi z tymi krajami interesy.Bałabym sie wyjechać np do Iraku

Na UJ

Ale arabistów ponoć jest mało gotycka plaża-czym się teraz zajmujesz?Ciężkie były studia??

ps: ale podyplomowe z handlu zagranicznego by się przydały dla samej znajomości języka fachowego - inaczej to się później tłumaczy

chyba znalazłam swoje studia - zajmuję się zupełnie czymś innym (kończyłam prawo) ale studia bliskowschodnie podjęłam jako coś dodatkowego ze względu na osobiste zainteresowania :) Studia były super - lekkie i niewymagające (przynajmniej z pozycji osoby która właśnie kończyła prawo na UJ ;) ) a z drugiej strony niesamowicie ciekawe. Musze przyznać że z przyjemnością chodziłam na wykłady...