Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdwefwef

czy kobieta w ciąży ma pierwszeństwo przy rejestracji

Polecane posty

wystarczy ze pójdzie sie do rejestracji albo do poloznej i powie jaka jest sytuacja i wtedy nie trzeba czekac w kolejce.

chyba żartujesz, ja przychodzilam i normalnie po kolei się wchodziło. Nikt nikogo nie przepuszczał, bo zwykle były same ciężarne :D:D:D. Raz 1 raz 5 różnie bywało. Ale u prywaciarza tez się czasem czeka.

jak zapytasz czy cie przepuszcza to cie zjedza zywcem... lepiej isc do poloznej i powiedziec ze to "pilne" ale wejsc do lekarza i poprosic zeby cie przyjal bez kolejki... niestety trzeba sie czasem zachowac jak swinia bo inaczej sie nie da...

Gość popularnakobitka
kobieta w ciazy powinna miec wszedzie pierszenstwo ale niestety Polacy to chamski narod i maja wszystko w dupie!!!

ale jak wszystkie w kolejce są w ciąży to co? w końcu parę minut nikogo nie zbawi. Wydaje mi się, że chodziło bardziej o kwestię rejestracji

rafinka niby wszystkie w ciazy ale niektore ida po skierowanie na badania albo na usg kontroplne a niektore ida bo cos sie dzieje... to sie powinno rozgraniczac. jak sie dzwoni rejestrowac to trzeba powiedziec ze to pilne i wtedy zapisuja nawet miedzy innymi wchodzacymi.

u nas zapisują na dzień ale nie na godzinę. Kto pierwszy przyjdzie ten pierwszy wchodzi.

a jak kobita jest w ciąży i ma problem to niech normalnie idzie pod gabinet i już . A zadzwonić nie może do gina? U nas z rejestracji normalnie łącza do lekarzy telefony , po co mam lecieć do przychodni jak tylko chcę coś zapytać...

zacznijmy od tego ze jak cos sie dzieje to nie leci sie do gina w przychodni tylko do szpitala !!! a jesli już lecisz do tej przychodni to mów połoznej co sie dzieje i tyle matko kochan co za problem zazwyczaj w takiej przychodni siedzi 5 ciezarnych i kilka strszy babek i sie pytaj

Gość kalinka38
mamani,ty to naprawde chyba uzywasz jakis czarow zeby sie ogarnac ze wszystkim,ja wlasnie skonczylam myc naczynia,i lece szybko zobaczyc co mi odpisalas ,juz myslalam ze dasz mi jakas zlota porade,ale ty milczysz ciekawe dlaczego niechcesz mi pomoc

no jasne, ze jeśli dzieje sie coś złego z ciązą (np. skurcze, krwawienia, brak ruchów dziecka etc) to kobieta powinna być przyjeta poza kolejnością. U nas w przychodni w rejestracji przy zapisach pytali czy kobieta jest w ciąży - wtedy gin przyjmował nawet jeśłi miał pełną kolejkę.

hahaha kalina, MaMani ma rację :D:D:D i ja też parę rad dołożę kup zmywarkę, ubrania nie wymagające prasowania, wywal dywany i jedź mopem podłogę, a obiad gotuj na 2 dni oprócz tego zagnaj starego do pomocy niech robi zakupy, żebyś sobie już tym d... nie zawracała ot cała filozofia wtedy możesz na kafe godzinami siedzieć :D tylko po co Jakie te kobity teraz nierozgarnięte, moja 15 letnia córka jest lepiej zorganizowana :D:D:D