Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiemm

CZY MOŻNA OLEJKÓW ZAPACHOWYCH UŻYWAĆ JAK PERFUM?

Polecane posty

Gość sama nie wiemm

np. wanilia lub inne bardzo łądne są. Czy to głupie?

Gość waniliowadama
Też się kiedyś nad tym zastanawiałam. Oglądałam kiedyś taki film na Kino Polska,fabuła była osadzona w latach 68 i bohaterka filmu nacierała sie olejkiem waniliowym,nikt o tym nie wiedział i kazdy mowił,ze ona pieknie pachnie,dopiero po jakims czasie bohaterka wyjawiła,ze to nei perfumy a olejek do ciasta. Jak myslicie mozna stosowac taki olejek zamiast perfum

Gość nie można
po pierwsze - olejków zapachowych nie można wogóle używac na skórę, po drugie będąc w ciąży nie można używać nawet tych eterycznych naturalnych

Gość nie można
a jeśli chodzi o olejek do ciasta to nie mam pojęcia ;)

zgadza się, olejków eterycznych nie można stosować bezpośrednio na skórę, jedynie po rozcieńczeniu w oleju bazowym.

Gość nie można
zapachowych nie można wogóle a eteryczne niektóre można bez rozcieńczenia - np herbaciany punktowo - ale nie w ciąży...

Gość jasne że można
maja napewno w sobie mniej chemii niż większośc innych kosmetyków - zwłaszcza naturalne olejki o ile nie jesteśmy na nie uczuleni

Gość jasne że można
1 czy 2 krople nie popala skóry ale zapach długo sie nie utrzyma jak na prawdziwych perfumach- stąd róznica w cenie miedzy drogimi perfumami a podobna mieszanina olejków np ylang o cudownym zapachu podobnym do chanel

Gość żyrafa w motyle
kiedyś do oliwki,którą smarowałam się po kąpieli dodałam trochę olejku cynamonowego -o matko,od szyi w dół byłam cała czerwona :D ,wskoczyłam zaraz pod prysznic i go zmyłam (to był naturalny,dość drogi olejek,nie po 5zł) z drugiej strony do kąpieli dodałam kiedyś olejek różany (węgiierski czy bułgarski) i nic się nie stało,a pachniało w całej łazience to było w zeszłym roku,nie pamiętam czy długo byłam czerwona-ale pewnie nie skoro nie pamiętam :-) wydaje mi się,że kosmetyki naturalne uczulają bardziej