Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 25 lat

skolioza

Polecane posty

Gość kasia 25 lat

Witam Wszystkich!W podstawowce wykryto u mnie wade postawy z czasem przerodzila sie ona w skolioze piersiowo ledzwiowa 45 stopniowa.Nie mam wsparcia w rodzinie bo nikt mi nie wierzy a mnie tak bardzo boli i to nie tylko kregoslup ale tez prawa noga mi dokucza.Na poczatku chodzilam do neurologa ale on powiedzial mi ,ze jestem taka mloda a juz sobie chorob szukam.Teraz chodze do ortopedy powiedzial mi ze to skrzywienie to juz jest powazne i mosi byc leczone i zapisal mnie na rehabilitacje.Raz juz bylam na rehabilitacji i nic mi nie dala.Na sanatorium musze czekac 9 miesiecy.Nie moge nawet przejsc dziennie 4km bo pozniej wije sie z bolu.Dzwigac tez zbytnio nie moge bo po za duzym wysilku klatka piersiowa niesamowicie mnie boli.Dotyk w okolicy klatki i barku sprawia mi niemilosierny bol.Mrowia mi palce u rak i nog.Mam uczucie ze dostaje paralizu.kregoslup szyjny tez mam skrzywiony 3 dyski mam wypadniete.A moja kosc ogonowa jest jak po wypadku.Wiec zle mi stac siedziec chodzic,czasem nie mam ochoty zyc to juz trwa tyle lat.Mam zapisany tylko kolnierz i pas ortopedyczny.Noszenie ich tez nie daje poprawy.Na zdjeciu widac wielka litere S.nie wiem czy w zwiazku z tym mam prawo do jakiegos zasilku.Zaznaczam,ze jestem zarejesrtowana jako bezrobotna i nie wiem czy takim osobom jak ja cos sie nalezy.Prosze pomozcie mi.

moj brat ma taki sam problem, nosi gorset ortopedyczny, chodzi na masaze, uczy sie jeszcze wiec nie wiem jak to jest z wyplata swiadczen na osobe bezrobotna,ale on dostaje fundusz rehabilitacyjny i z teg oco wiem kozdemu sie nalezy, sprawe trzeba zalatwic i urzedzie miasta (pobrac odp formularz), http://www.rehabilitacja.anv.pl/ wejdz sobie na ta strone, naprawde swietny gabinet, brat leczy sie tu pol roku i juz sa efekty, pozdrawiam