Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słodka79

Diabetyczka w ciąży

Polecane posty

Gość Słodka79

Witam:) Jestem chora na cukrzyce (typu 1 - na insulinie 4 razy dziennie)i planuje zajsć w ciąze tak na jesieni. Mój ginekolog powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań i że jak najbardziej mam się starać. Chciałabym poznać opinie kobiet chorych na cukrzyce, które urodziły dziecko. Czy udało się Wam bez problemu zajsc, jak wygladała ciąża czy nie było żadnych powikłan itd. Pozdrawiam serdecznie

Gość Słodka79
czy nikt mi nic nie napisze?

Gość Słodka79
dziewczyny czy zadna z Was nie choruje na cukrzyce?

Witam.Na cukrzycę choruję już 19 lat.Dziewięć lat temu urodziłam zdrowego synka.Ciąża przebiegała bez komplikacji chociaż była pod specjalnym nadzorem.Raz w miesiącu jeździłam na kilka dni do szpitala,gdzie robili mi wszystkie możliwe badania.Co dwa tygodnie miałam kontrolę w poradni.W ciąży czułam się świetnie.Przytyłam w sumie 13 kg. ale wszystko po urodzeniu dziecka raz dwa zrzuciłam.Cukrzyce miałam wyrównaną,bez skoków cukru ,chociaż przez pierwsze dwa miesiące miałam silne niedocukrzenia. Nie ma co się zadręczać.Trzeba słuchać rad lekarza i dbać o siebie. :-)

Gość Słodka79
Dzięki :) Ja mam cukrzyce dopiero od 1,5 miesiaca wiec wszystko wydaje mi sie 3 razy straszniejsze niz jest w rzeczywistosci. A może masz jakis portal gdzie mozna poczytac bo ogolnie szukalam i na ten temat jest bardzo malo. Głównie jest o cukrzycy ciążowej. Pozdrawiam

Gość Słodka79
Wielkie dzieki:) przegladne i jak bede miala pytania to napisze