Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wattcher

kazdy moze byc naprawde szczesliwy

Polecane posty

Gość Jaruga Nowakowska
To fantastyczne,dzieki

\"Oto Serce, które tak bardzo umiłowało ludzi, a w zamian za to otrzymuje wzgardę i zapomnienie. Ty przynajmniej staraj się mi zadośćuczynić, o ile to będzie w twojej mocy, za ich niewdzięczność\". Małgorzata czuła głęboki żal i smutek Jezusa wypowiadającego te słowa. Starała się z heroiczną gorliwością wypełniać to, o co w dalszej części objawienia prosił Pan: \"Żądam, osobnego święta na uczczenie mojego Serca i wynagrodzenie mi przez Komunię św. za zniewagi, jakich doznaję. W zamian za to obiecuję, że Serce moje wyleje hojne łaski na tych wszystkich, którzy w ten sposób Sercu memu oddadzą cześć lub przyczynią się do jej rozszerzenia\". Małgorzata rozumiała, że to Boskie Serce jest otwarte dla wszystkich ludzi i stanowi sens naszego istnienia. W Jego otwartym Sercu jest miłosierdzie i przebaczenie, którego tak bardzo potrzebują ludzie. Pan Jezus sam zaprasza: Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię\" (Mt 11, 28).

Gość na szczęście jestem ateistką
:p

Przeczytaj to.A pozniej pomysl:czy naprawde "na szczescie jestes ateistka"? "Chcę, aby świat znał Moje Serce. Chcę, by ludzie poznali Moją miłość... Czy wiedzą oni, co dla nich uczyniłem?" "Kocham ludzi, jeżeli popełniwszy pierwszy grzech, z pokorą przychodzą Mnie przeprosić... Kocham ich, kiedy opłakują swój drugi upadek, a jeżeli powtarza się to nie miliard razy, ale miliony miliardów razy, zawsze ich kocham i zawsze przebaczam, i tą samą Krwią zmywam tak samo ostatni jak i pierwszy ich grzech." "Ludziom, do których macie dostęp, wpajajcie miłość i ufność. Zanurzajcie ich w miłości, w ufności, w dobroci i w miłosierdziu mego Serca. A jeżeli macie okazję dać Mnie poznać, mówcie ludziom zawsze, by się nie bali, bo Ja jestem Bogiem miłości."

OBIETNICE PANA JEZUSA uczynione św. Małgorzacie Marii Alacoque czcicielom Jego Najświętszego Serca * Dam im wszystkie łaski potrzebne w ich stanie. * Zgoda i pokój będą panowały w ich rodzinach. * Będę ich pocieszał we wszystkich ich utrapieniach. * Będę im bezpieczną ucieczką w życiu, a szczególnie przy śmierci. * Wyleję obfite błogosławieństwa na wszystkie ich przedsięwzięcia. * Grzesznicy znajdą w mym Sercu źródło nieskończonego miłosierdzia. * Dusze oziębłe staną się gorliwymi. * Dusze gorliwe dojdą szybko do doskonałości. * Błogosławić będę domy, w których wizerunek Serca mego będzie czczony. * Kapłanom dam dar kruszenia serc najbardziej zatwardziałych. * Osoby, które będą to nabożeństwo rozszerzały, będą miały imię swoje zapisane w mym Sercu i na zawsze w nim pozostaną. * Przyrzekam w nadmiarze miłosierdzia Serca mojego, że wszechmocna miłość moja, udzieli tym wszystkim, którzy przyjmą komunię św. w pierwsze piątki przez dziewięć miesięcy z rzędu, łaskę pokuty, iż nie umrą w niełasce mojej ani bez sakramentów świętych, a Serce moje będzie im pewną ucieczką w ostatniej godzinie ich życia.

W Piatek Jezus zmarl na Krzyzu.My mamy dac dowod wytrwalosci i milosci do Niego.Tylko tyle.

Tak...każdy może tylko nie ja bo jestem przeklęta lesbijką ;/ Złem w najczystszej postaci...uciekajcie ;(

Bog,jest Bogiem milosci,milosierdzia i przebaczenia.Wystarczy,ze poprosisz go o przebaczenie,poprawisz sie i juz wszystko bedzie jak najlepiej.Tego mozesz byc pewna--Cii.Poczytaj troche,a nabierzesz przekonania.Mocno sie zdziwisz,gdy zaczniesz Go poznawac.On cie wciaz kocha i czeka.....

Czeka na co ?Aż ożenię się z mężczyzną urodze mu dzieci i będę życ w kłamstwie?Tego nie da się "naprawić" ja taka po prostu jestem i nigdy inna nie będę bo się fizycznie biologicznie nie da...nie zależnie ile bym klęcząła w kościele i prosiła to to jest niemożliwe...nawet nie chce ...nie chciałabym być hetero bo nie byłabym sobą ...ja jestem homo i zawsze homo będę ...

nie mogę się poprawić...a on nie ma mi co wybaczać...bo ja nic nie zrobiłam...jeśli bóg istnieje i ma nad wszystkim władze to urodziłam sie taka z jego woli...

I co ...teraz jestem stracona?Bo nie chce się zmieniać ?

Gość zielonażabka
Nieeeeeeeeeeeeeee -------------------------------------------------- Małgorzata rozumiała, że to Boskie Serce jest otwarte dla wszystkich ludzi i stanowi sens naszego istnienia. W Jego otwartym Sercu jest miłosierdzie i przebaczenie, którego tak bardzo potrzebują ludzie. Pan Jezus sam zaprasza: Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię" (Mt 11, 28). --------------------------------------- i tyle wystarczy.

Ja czcze Miłosierne Serce Jezusa odmawiajac koronke do Jego Miłosierdzia i powiem Wam, ze w sprawach dnia codziennego na co mam przyklady dostaje to, o co prosze. Natomiast gluchym echem odbija sie moje wolanie o milosc... ehhh i tez nie wiem jak to jest

Gość zielonażabka
Ktoś sięe pode mnie podszył, okey, byle bez hipokryzji i bez nawiedzonego głoszenia. Takich tekstów biblijnych dosłoownych nie znam, więc proszę.....

Gość ////////////////////////
nic do mnie z tego nie dociera...chce wygrac w totka 93 miliony.pomodl sie wiec za mnie..bo ja tego nie ogarniam :o

jassssssssssne, jesli NAWET, jesli JUZ, to w tych slowach \'pros, a bedzie ci dane\' nie chodzi o to, aby bog zeslal nam z nieba rower gorski albo ksiecia na bialym koniu, tylko sama MOZLIWOSC osiagniecia tego, o co prosimy... i tyle.