Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yprk

Żółte upławy

Polecane posty

Gość yprk

Witajcie, mam może głupie dla niektórych pytanie. Od paru dni mam żółte upławy. Nie jest ich dużo, nawet malutko bardzo, ale na wkładce je widać. Nie mają brzydkiego zapachu. Myślałam może że to plamienia przed @, ale to nie jest brązowy kolor, tylko jasnożółty. I czuję się tak jak przed miesiączką. Moje pytanie brzmi, czy to może być objaw ciąży ? Czy prędzej jakiegoś zapalenia ? Pozdrawiam

Gość yprk
podnoszę temat. To ważne jest. Proszę o odpowiedzi.

Cześć, z tego co zrozumiałam jesteś przed miesiączką? Ale zdecydowanie cenniejszą informacją jest to, czy wcześniej już zauważyłaś u siebie tego typu śluz, gdyż może on być jednym z rodzajów śluzu niepłodnego pojawiającego się u kobiet w drugiej fazie cyklu oraz kilka dni po okresie. Konieczna jest obserwacja choćby dwóch cykli by wysnuć prawidłowy wniosek czyli ustalić do którego z modeli niepłodności sama należysz. Pozdrawiam!

Gość yprk
nigdy takiego śluzu nie miałam. Zawsze przed miesiączką był raczej biały niż żółty. A Już przed samą miesiączką był brązowy. Dlatego zwróciłam się z takim pytaniem. A cykle obserwuję dokładnie i od dawna. Pozdrawiam

Być może rozpoczyna się stan zapalny, być może nastąpiło wyjałowienie flory i alęgły się bakterie - ciężko cokolwiek powiedzieć. Najlepiej gdybyś wybrała się do lekarza, możesz też doraźnie użyć Lactovaginalu, powinien pomóc.

Gość ellu
Cześć! Tak jak poprzedniczka uważam że należy jak najmniej rozmyślać o ciąży, bo wtedy organizm się blokuje. Ja sama przez 3 miesiące szalałam, widziałam u siebie wszystkie objawy i nic. Pojawiły mi się nawet myśli, że jestem bezpłodna czy coś tam. Zaszłam w ciążę w 5 miesiącu starań, po tym jak na wizycie (usg) lekarz powiedział, że nie ma szans bo utworzyły się torbielki i w ogóle mam strasznie mało jajeczek jak na mój wiek(24 lata). Pomyślałam, że to koniec no i 3 tyg później dowiedziałam się, że będę mamą. Wyluzuj i powodzenia-zobaczysz wkrótce się uda!

Gość yprk
Ja już i tak wyluzowałam. Czekamy z mężem już bardzo długo na dziecko i każdy jakiś nowy objaw, któego do tej pory nie miałam jest dla mnie nadzieją. Ale wiem, że nie mogę tak myśleć. Staram się tak nie robic :)

Gość ellu
No a z tym śluzem-nie chce ci dawać złudnej nadziei ale ja od początku ciąży mam właśnie żółte upławy, bez zapachu, nic mnie nie swędzi, nie piecze. jestem teraz w 9tc

Gość yprk
nie, ja się nie nastawiam, że się udało. Tyle już wypłakałam przez te złudzenia. A wiem, że każda kobieta ciążę przechodzi inaczej. I tak naprawdę objawy mogą być przeróżne. Ale dzięki :)

Witam :) jestem dokladnie w tej samej sytuacji , od trzech dni czekam na okres ale zamiast tego pojawiły się żółte upławy które po wysiłku robią się silniejsze. Też mam nadzieje:) bo u kolezanki właśnie taki był pierwszy objaw ciąży. Dwa dni temu zrobiłam test ale wyszedł negatywny mam jednak cichą nadzieje ze tylko dlatego bo bylo na niego za wcześnie ::)) Dam sobie jeszcze kilka dni , mam nadzieje że i u Ciebie bedzie dobrze pozdrawiam

Gość słonko 28
hej kobietki. My ty się mamy z tymi "wydzielinami", prawda ? jak nie urok to sraczka ;) ale do czego nawiązuję. Otóż w zeszłym roku w maju okazało się,że mam wirusa HPV, czyli należę do tych 50% kobiet, które są zainfekowane. Jestem po ciągłym okiem mojego ginekologa, cytologię mam prawie co każdą wizytę, dokładnie co drugą.3,4 razy do roku. Od kilku dni zauważyłam żółtą wydzielinę z pochwy. Nie swędzi, nie piecze, nie ma brzydkiego zapachu. W mojej domowej apteczce mam dość skuteczne lekarstwa na zapalenie pochwy, bo niestety towarzyszy mi od czasu do czasu, ale wtedy to odczuwam dyskomfort - swędzenie, ból przy stosunku( z prezerwatywą ) !!! Tym razem nie wiem o co chodzi ? Do ginekologa jestem umówiona na sierpień dopiero, bo wtedy będę w Polsce. Cóż mam poradzić ?

Gość słonko 28
zapomniałam dodać,że za 5 dni powinnam dostać okres. razem z moim partnerem w razie potrzeby, tzn. jeśli lekarz zaleci leczymy się poprzez łykanie środków doustnych oraz kremik !!! skąd te różne "cholerstwa się biorą" !!!

Gość madzia1993
Witam was kochane Kobitki :) mam mały problem . Okres miałam 11.04 i trwał 5 dni cykl ma 28 dni powinnam dostać okres ale spóźnił mi się 1 dzień i trwał 1,5 dnia i bardzo słabo . Wiem , że kochałam się z partnerem w dni płodne , bez zabezpieczenia jak zawszę . Robiłam już 2 testy ciążowe ale wyszły negatywnie . Czy mogę być w ciąży ? Czy jeszcze robić testy ciążowe ? Dzisiaj zauważyłam , że wydzielina z pochwy jest jasnożółta .. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo , że mogę być w ciąży ? A ginekologa mam na 17.05 Proszę mi pomóc

Gość dgjmmmmmm
tez mam taki problem

Gość gość
Witam, ja z kolei jestem juz po porodzie (urodziłam w lutym) równo po 2 miesiącach dostałam @ a w tym miesiącu właśnie mam jasno żółte plamy na bieliźnie, miałam objawy nadchodzącego @, trądzik, bóle brzucha a @ mi się juz opóźnia kolo 2 tyg, wykonałam test wyszedł negatywny także ciąża to na pewno nie jest, aczkolwiek z mężem się nie zabezpieczamy, po prostu uważa. No i sama nie wiem co i jak się dzieje czy to hormony jeszcze mi wariuja i organizm się oczyszcza po ciąży czy jednak może to kolejne małe cudo się tworzy w brzuszku :-)

Gość ella033
U mnie wilgotność w pochwie przywrócił gynauxil, środki nawilżające można stosować podczas stosunku, ale na co dzień są przecież globulki przywracające nawilżenie pochwy ogólne

Gość gość
Na suchośc pochwy mnie pomogły globulki Hydrovag, które przywracają intymne nawilżenie i chronia przed infekcjami. Wystarczy tygodniowa kuracja. Skutecznośc zapewnia kwas hialuronowy, który wiąże wode jak gąbka, poza tym dobrze znana jest jego skuteczność np w kosmetyce.

Gość dandii
nawet nie wiedziałam, że mogę sobie pomóc z suchością pochwy, myślałam, zę trzeba się po prostu meczyć :( a czy musze mieć receptę na ten gynauxil?

Gość gość
Faktycznie, powinien pomóc, bo sama kiedy zmagałam sie z infekcją dróg intymnych te globulki sprawdziły sie zdecydowanie najlepiej.

Gość venilla88
Wygląda to na typową grzybiczą infekcję intymną. Poczytaj sobie tutaj o objawach -> https://www.121doc.com/pl/grzybica/grzybica-narzadow-plciowych . Sama się zmagam z tym problemem i powiem Ci, że stosowanie wszystkich tych maści czy globulek bez recepty mija się z celem. Infekcja i tak wraca prędzej czy później. Lepiej chyba iść do dobrego lekarza, żeby przepisał coś na receptę.