Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxxxxxxxxxx____xxxxx

Mam 5 kotów, psa i nie wytrzymuje

Polecane posty

Gość xxxxxxxxx_xxxxxxxxxx
Dziękuje za wasze rady, przepraszam że odpisuję po takim czasie, ale miałam pracę.

Postaram się wszystko uprzątnąć tzn małe figurki może małe wazony z suszonymi kwiatami też :-o :( ale co z kwiatami, miałam taką piękną paprotkę, to zaraz wkleję zdjęcie co z nią zrobiły.... :( musiałam po którymś razie gdy urządziły sobie w niej legowisko wyrzucić ją :-o Do tej pani która radzi wypuszczać koty na zewnątrz, ależ one są na zewnątrz, ganiają po polach, nawet do stodół sąsiadów chadzają i przynoszą na wycieraczkę myszy, ale jak tylko je wpuszczę do domu to od razu pierwsze co to do kuwety :-o wiec nie zaoszczedze na piasku, jakbym miala wymieniac piasek co tydzien to chyba bym padła wcześniej. Co najmniej raz dziennie, ale raczej dwa...

Gość KOCICA MALA
Ale sie zasmialam jak zobacyla,m to zdjecie:P sorki ,wiem ze to byl piekny kwiat,m ale koty sa takie nieswiadome ze robia szkody. ja wlasnie mam doswiadczenie, ze jesli sie koty przyzwyczai do wypuszczania na zewn to sa bardziej NIEOKIELZNANE I DZIKIE. lepiej moim Zdaniem nie wypuszczac! a przynosza ci myszy bo to jest ich prezent dlA Ciebie:) no ja bym sie czula przynaj,mniej wyrozniona-!

heh przypomnialam sobiecos jak fotke zobaczylam jak kot mojej mamy faceta upodobal sobie akwarium z zolwiem, zastanawialams sie dlaczego w terarium jest ciagle taki burdel i co ten zolw tam wyczynia jak ma wolna chate, a kot jak nikogo nie bylo w poblizuwskakiwal ukladal sie na wiorkach i se lezal pzrytulony ndo zolwia albo na zolwiu hehe, tez byl wykastrowany ale i tak walilo moczem

Gość do pani z kotami
ja ci naprawdę współczuję , ze masz taki sajgon z nim:-O a nie próbowałaś żeby kuwety znikneły z domu? jak zobaczysz,zę jej szukają to wypuszczaj na dwór.... a latem powinny całe dnie być na dworze a spać w koszu wiklinowym w przedpokoju!! choć połowę roku nie będziesz miała smrodu w domu

moze wystaw im te kuwetę na taras, jak masz zadaszony, niech wiedzą, ze ona tam stoi, to załatwianie bedzie sie im kojarzyło z wychodzeniem, moze tak łatwiej załapią

Gość Mademoiislelle
po co ci wtedy takie smierdziele w domu? nigdy nie utrzymasz porządku ze zwierzętami, zawwze bedziesz miała brudno.

firanki to standard :D ale tylko w pokoju gdzie jest balkon.. uwieszają się.... i wiem ze musza byc wypuszczone wypuszczam je na balkon po minucie wracaja i znow to samo.... :-o a balkon musze zamknac bo mi walnie oknem w innym pokoju jak mam otwarte, siedem swiatow. :D :D :D a pies mi ostatnio jakiegos patisona z.... (sorki) gnoju przyniosl od sasiadow :D

Gość Mademoiiselle
porażka, co za syf musisz miec w domu

Gość sama jesteś porażka
xxxx fajna z ciebie babka 🌻 kwiatek ode mnie - właścicielki trzech kotów i szczeniaka :)

:D codziennie rano sprztam dwie godziny (plus minus) :D woiadomo ze tych myszy nie wnosze do srodka tylko wynosze do kubła, patison tez tam wylądowal :D

Gość jejku nie wiem co robic
ale pomysl jak masz wesolo!! :D jak czytam to to az mi sie geba smieje!! hehe ja tez bym tak chciala!! gdybym mogla :O

posłuchaj, musisz wiedziec, o co ci chodzi możesz- jak mademoiselle - postawić na ład i porządek w domu, możesz postawic na obecnosć w domu zwierząt ale albo jedno, albo drugie nie ma siły, jak jest zwierzę, to i syf sie szybciej robi; a jak jest 6 zwierząt, to już w ogóle; możesz tez próbować to pogodzic i sprzątać po parę godzin codziennie, ale wykończysz się wiec co wolisz - oddac cześć z nich i poprawic stan domu czy zatrzymać i miec mniej wiecej syf? musisz sama wiedziec, ale cos mi sie wydaje, że ty raczej nie chcesz tych zwierząt oddać pochowaj po prostu zbędne przedmioty, jak masz jakieś cenne rzeczy, to poczytaj, może mozesz je spryskac czyms, czego koty nie lubią i będą sie trzymać z daleka - i przetrzymaj ten szczeniecy okres; na pewno TROCHĘ bedzie lepiej, jak podrosną jak im jakieś plastikowe butelki, piłeczki, może jak tym sie zajma, to mniej beda niszczyć i jak już sie zdecydujesz, co chcesz zrobic., to stój przy tej swojej decyzji i nie daj sobie wciskac - bo kazdy ma swoją recpetę na szczęscie

Gość jejku nie wiem co robic
moja kotka jest nauczona - jesli tylko widzi ze kiwam palcem na nia wie ze cos zle robie a jak tylko powiem "nie wolno!" to od razu zeskakuje np ze stolu gdzie jest obiad ;) tylko fakt, ma juz przeszlo rok, jak byla mloda to swoje wyczyniala hehe :D sciany mam tak brudne od jej pazur ze szok! czas na malowanie w tym roku ;)

Gość sssssssi
masz dobre serce kochana autorko 👄 uwielbiam takich ludzi ❤️ koty podrosna i bedą grzeczne :)

Gość marcysiankaaaa
:) Zdjęcie super, a kotek jaki szczęśliwy :D Mój, mimo, że wyłazi na podwórko, namiętnie ogryza liście fikusa. Właściwie, to sama łodyga się ostała. No ale cóż :D

Gość no kwiatek lekko sztuczny
No, kwiatek raczej chyba sztuczny ;)

Gość no kwiatek lekko sztuczny
aaaaaaaaale kotek prześliczny

Gość Kasiunia
Po tym coi przeczytałam ręce opadają też tak myślę że masz miękie serce ale to chyba nie tylko ty ja jak widze bezdomne koty czy psy zawsze je biorę i chowam je do mojego szałasiku bardzo kocham zwierzęta. Wiesz sama mam kota i nie wytrzymuje tylko że ty mam sześć zwierząt a ja tylko jewdno i już mam dość go jak wymieniam kuwetę to tak śmierdzi że jest to nie do po myślenia. Ty to prawie jak Violetta Villas małe schronisko jeszcze pewnie myszke na strychu i pajączka za szafą. Mam nadzieję że ty jestes dobra dla tych zwierząt chociarz ich za bardzo nie lubisz, u mnie to tam na dworku to jak jest jakieś przybłąkane zwierze to albo ja albo mój sąsiad bierze tylko że mój sąsiad to ma chyna 10 kotów i napewno 3 psy.

" do zalożycielki","Ewa 33" :O:O na zwierzętach to się nie znacie a udzielacie porad! ja zazdroszczę bo przynajmniej dziewczyna ma w domciu wesoło! a co do wypowiedzi jakiegoś tam kogoś że niby facet nie wytrzyma ze zwierzętami... a po co jej taki facet co nie bedzie kochał i tolerował tego samego co ona? a ona przecież kocha zwierzęta! po co jej taki samolubny imbecyl?? poza tym to zły człowiek który nie kocha zwierząt.tak poznaje sie złych ludzi. rozumiem, że nie ma warunków by wypuszczać koty na zewnątrz i by mogły się wyżyć na powietrzu...hmmm.. pies jak najbardziej super sprawa i dwa koty również. ale o te 3 może jak na te warunki faktycznie za dużo. zawsze możesz znaleźć im dobry dom. wiele osób marzy o kotku! a co najważniejsze szkoda , że nie ma więcej takich ludzi jak Ty - świat był by piękny i cierpienia mniej!

dobry topik ale przeczytałem tylko pierwsza strone na razie (nie obudzilem sie jeszcze) :P:P inteligętna blądynka 👄 świetna robota!! :D podłapałem troche :):)

przykre jest to ze z takiej fajnej dziewczyny u ktorej zwierzęta mają azyl ludzie starają sie (lub zrobili) jakąś totalną olewaczkę niebaczącą na koty!! :O:O teksty w stylu wywal koty , jak ty żyjesz tak nie można, mleko wystarczy po co karmić i inne takie są po prostu na poziomie średniowiecza!! skoro nie lubicie zwierząt to nie wypowiadajcie się! tylko idiota by posłuchał tych "wspaniałomyślnych" rad!! ja rozumiem , że grunt to złoty środek , no ale ja nie wiem jak można z kolei w drugą stronę działać?! :O

Gość aśka 24 poznan
ja mam papugę którą ktoś wyrzucił w kartoniku po papciach na śmietnik pod moim blokiem. papużka była cała łysa. nie wiadomo czy padła ofiarą przemocy czy zachorowała i ktoś w tak drastyczny sposób chciał jej się pozbyć. wzięłam papużkę do domu. teraz jest piękna! jej piórka odrosły i każdy się zachwyca jej oryginalnym i kolorowym ubarwieniem. jest taka śmieszna :D też demoluje mi mieszkanie i zrzuca z półki różne rzeczy ale to całkiem zabawne i śmiesznie wygląda kiedy testuje swoimi nóżkami i dzióbkiem nowe elementy dekoracji :):) daje mi wiele radości i jest moją przyjaciółką :)

Gość a matko ale zdjecie
do autorki topicu-------->musisz miec wesolo z tymi zwierzakami. ja mam 1 psa (tez jamnika) i daje mi niezle popalic. wierze, ze casem jest Ci ciezko, ale bardzo sie ciesze, ze sa jeszce tacy ludzie jak Ty, ktorzy sa w stanie zrobic tak duzo dla zwierzat. zabiera Ci to duzo cZasu, energii, pieniedzy, ale starasz sie zrobic dla niech najwiecej i njalepiesj jak mozesz. nie dziwie, ze nie chcesz karmic puszkami, tam sam takie badziewia. moze staraj karmic na przemian, np. 2 dni puszka, 1 dzien normalne jedzenie (kurczak z kasza, ryzem i warzywa). no i rzeczywiscie usun wszystkie duperele z domu, a nie bedzie Cie irytowac to, ze ciagle gdzies skacza i cos zwalaja. im mniej zniszceen tym wieksza radosc z tej gromadki. pozdrowienia dla Ciebie i Twojej zwierzaków

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci