Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posmiejmy sie razem

najgorsze prezenty slubne

Polecane posty

Laura Diaz, aleś mnie rozbroiła! Bombowy wujek!! :D:D:D \"Okres turkusowy\", o ja cię !!! :D:D:D Teraz się nabijamy, ale nigdy nie wiadomo, czy Twój wujek to nie jakiś zakonspirowany supertalent samorodny w stylu Nikifora, a jego obrazy - kto wie - może będą kiedyś warte krocie! :D Ale by Ci było głupio, gdyby kiedyś brat opylił swój zakanapowy obraz za parę mln euro, a Ty swój wyrzuciłabyś wcześniej na śmietnik;)

Gość toteeeeeeeeeeeeeekk
mowicie ze najlepiej zrobic liste prezentow, tylko wezcie pod uwage ze jak napiszecie mikser to jedna osoba pojdzie i kupi dobry mikser a inna z biedronki za 40 zł, co z w tym zlego ze ludzie ccha koperte? kupia sobie potem odkurzacz z takimi funkcjami jakich potrzebuja, ktos napisal ze dostal pralke z bajerami ktora sie ciagle psuje, a moze oni cchieliby prosta pralke bez bajerow tylko dobrej firmy, lepiej dac 100 zł niz kupic prezent i myslec czy sie komus spodoba

Gość obraz w prezencie
Moja koleżanka dostała w prezencie straszny obraz. Nie dało się patrzeć - wściekłe kolory, co przedstawiał nikt nie doszedł. Po ślubie koleżanka zamieszkała w wynajmowanym mieszkaniu, dość zdewastowanym. W kuchni miała dziurę w ścianie. No i obraz idealnie się nadał do jej zasłonięcia. Okazał się najbardziej przydatnym prezentem. Innym hitem z jakim się spotkałam to 7 mikrofalówek. Nic tylko sklep otworzyć. Osobiście trochę żałuję, że dostaliśmy głównie pieniądze, bo prezenty przypominają o ofiarodawcach. Moja mama ma robot kuchenny, który dostała ponad trzydzieści lat temu od swojej chrzesnej i wciąż zwielkim sentymentem go używa.

Gość zona1
Jeden (tak jeden) półmisek z zestawu zastawy stołowej. Oczywiście takiej zastawy nie mamy i nie był to brakujący (potłuczony element) z istniejącej. Prezent od szwagra z żoną. Obdarowujący byli z siebie niezwykle dumni a mnie poprostu było przykro...

Gość gość
Hahaha to sie popisali

Gość gość
Liste robi sie z glową. Nie na kartce puszczonej po gosciach i do wykreslania, gdzie faktycznie wujek Janusz z ciocią Zosią na hasło "komplet noży" polecą do sklepu wszystko po 5 zł, tylko wybiera soę sklepy czy to internetowe czy fizycznie dostępne, gdzie za jakąś tam opłatą tworzy się u nich listę konkretnych produktów, i tylko z tej listy goście mogą coś wybierać. W praktyce wygląda to tak, że wujek Janusz i ciotka Zośka przychodzą do sklepu X i informują sprzedawcę/kierownika/managera by udostępniono im listę prezentów ślubnych państwa Y, albo podają login, nazwę konta państwa młodych itp. I dostają listę, gdzie jest np mikser, opiekacz, żelazko, komplet noży, itd., ale konkretny numer katalogowy, czyli marka, model i kolor produktu, wybieraką, kupują, a sklep sam usuwa z listy zakupiony już produkt i tak w kółko aż do wyczerpania prezentów lub ilości chętnych gości do ich zakupienia. Młodzi będą mieli dokładnie takie prezenty jakie chcieli, konkretna marka, wybrany model, pasujący kolor i wymarzony design komponujący się z resztą wyposażenia. Goście, którym się nie chce przybyć do sklepu X lub w ich mieście akurat nie ma tej sieci sklepów, dają koperty i z głowy. Ludzie po co utrudniać i wpychać na siłę komuś biało-złotą zdobioną zastawę a'la ludwik XI komuś kto ma dom w stylu nowoczsenym minimalistycznym i pasowałaby mu zastawa czarna kwadratowa? Trochę rozumu, kupujmy albo z listy, albo pytajmy młodych co chcą nawet żeby podali nr katalogowy produktu albo dajmy kopertę, a nie badziewie byle by było lub "bo mi się podoba", ok, może nam tak ale nasi obdarowani mają inny gust i nasz prezent będzie dla nich kulą u nogi.

gość wczoraj Moim zdaniem takie narzucanie gościom, gdzie mają kupić prezenty i co konkretnie (w sensie marki, modelu) jest mało eleganckie. Owszem, jeśli goście pytają młodych co by chcieli, spokojnie można powiedzieć, np. komplet pościeli/ręczników/zastawa stołowa, itp. Ale bez wskazywania w jakim sklepie czy jakiej marki. Dobrze to wygląda ze strony gościa, jeśli podpyta młodych o prezent, chcąc sprawić im coś, co realnie się przyda i z czego będą zadowoleni, ale jeśli tego nie zrobi, to trudno. Trzeba liczyć na to, że goście trafią w gust lub przynajmniej kupią coś klasycznego, uniwersalnego, co do wszystkiego pasuje no i jest przyzwoitej jakości. Ale nie można też oczekiwać prezentów za nie wiadomo jakie pieniądze lub kosmicznych kwot w kopertach. Zapraszając ileś tam osób na wesele trzeba liczyć się z tym, że być może nie ze wszystkich prezentów się będzie zadowolonym. A już na pewno nie ma co myśleć, że wesele się zwróci z kopert. Goście nie płacą za imprezę, na którą są przez kogoś zaproszeni.

Gość gość
Dziewczyny, nie znalalazlam watku z trafionymi prezentami, a za miesiac wybieram sie na slub, cywilny , ale to raczej znaczenia nie ma bo slub to slub. Jestem swiadkiem, moj maz nie. To nie rodzina , tylko znajomi. Nie bylam dawno na slubach, nie wiem co kupic, a nie chce by byli niezadowoleni. Moze macie jakies neutralne propozycje, wiecie nie np mikser itp. Jakies linki do sklepow wysylkowych, doradzicie?

Gość weka24
Powiem tak najgorsze co dostaliśmy a za razem mamy z tego wspomnienie które wywołuje uśmiech na twarzy to komplet niemodnej poscieli, którą można było kupić bardzooo dawno temu, wiec ktoś dal nam bo zalegala w szafie :D ("nowa"oczywiście była i jest fabrycznie zapakowana). A co milo wspomninam z prezentów to figurkę z kobieta i mężczyzną oraz ręczniki mrs i mr z osobnymi wieszakami. Najważniejsze ze ludzie sie dobrze bawili to jest najlepszy prezent dla pary młodej: Pochwała wesela od gości, naprawdę nic tak mi dobrze na sercu nie zrobiło jak słyszałam, ze goście sie super bawią, włożyliśmy w to tyle energii ze jak widzicie śmiejących sie ludzi na waszym weselu to wiecie, ze było warto . A od dzieci dostalismy laurki- najcenniejszy prezent który wisi w honorowym miejscu w domu bo włożyły w to serce i czas ;)