Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik spol..eczny

Podam kilka imion dzieci z patologicznych rodzin z oryginalną pisownią

Polecane posty

Gość męczybuła
a Anna Kowalska jest dobrze? A dlaczego Anna jest dobrze, a już Jessica Kowalska nie jest dobrze? a co przeszkadza, że Dżesika, a nie Jessica? no co to przeszkadza?

Gość studentka resocjalziacjji
mantodea- nikt sie nie wysmiewa, wrecz przeciwnie-dla mnie jest to smutne, bo jakos tak dziwnie brzmi Dzesika Kowalska. Mamy tyle pieknych polskich imion...

Daffodile---> to według ciebie Franciszek Kowalski brzmi ładniej?..no nie powiedziała bym..

a ponadto ja mam na drugie Maria po najpiękniejszej dziewczynie ze wsi mojej babci :-) więc ludzie kierują się różnymi motywami nadawając dziecku imię, ja mam po jakiejś dziewoji a ktoś inny ma po superbohaterze i to chyba niczego nie przesądza

Gość studentka resocjalziacjji
meczybula-. to swiadczy m.in. o braku gustu rodzicow, ktorzy naogladali sie brazylijskich seriali i podazaja co im tv poda. imie to wazna rzecz, musi byc przemyslana. Moje imie ma patrona, wiem ,ze rodzice dobierali nie pod wzgledem ;"Ze jest na topie" jak inne moje kolezanki ISAURY co im mamy nadaly (takie wqlasnie serial, wodzia itd) tylko czytali co imie soba reprezentuje, itd.

ja też nie widzę różnicy między Anna Kowalska a Jessica Kowalska...no ale jak ktoś chce to zawsze się do czegoś przyczepi

Jessica nie jest polskim imieniem i dlatego jakos nie pasuje mi do typowego polskiego nazwiska. Takie jest moje zdanie . Jak ktos sadzi inaczej-ma do tego prawo./

Gość męczybuła
a jakie to mamy polskie imiona? Anna? nie jest to imie polskie, poczytaj sobie, skąd pochodzi, bo sama nie wiem, ale na pewno nie z Polski Ewa? tez nie Barbara ? nie masz do wyboru - Bronisława, Stanisława, Kazimiera i pare innych Cała reszta się przyjęła z obczyzny - tak jak Dylan czy Alan przyjmuje sie dzisiaj

no dobra- to dlaczego czytamy imie dżesika a nie JESSICA? o to mi chodzi.a nie o to ze sie przyczepiam.Jak dla mnie ludzie moga sie nazywac dzieci jak chca, a mnie sie to nie musi podobac i tyle.

studentka resocjalizacji--->a ja moge twierdzić że rodzice którzy dali dziecku na imię Zofia nie mają gustu...każdy ma gust jaki ma...

Gość męczybuła
a wiesz, dlaczego twoje imię "ma patrona" ? bo była jakas baba, która sie tak nazywała i została swietą to nie było tak, że przy stworzeniu świata Bóg zesłał książkę "Aha, a tutaj macie imiona patronów, takie se wymysliłem". Kiedyś bedzie też świety Alan, jak któryś Alan bedzie tak świetojebliwie żył, że go wyniosą na otarze Ludzie, troche pomyślunku

studentka resocjalziacjji - resocjalizacje skonczylam pare lat temu nie wiedzialam ze ucza was teraz takich kretynskich rzeczy.Juz nie maja czym programu zapelnic:(

Gość męczybuła
"to swiadczy m.in. o braku gustu rodzicow, ktorzy naogladali sie brazylijskich seriali i podazaja co im tv poda." a kto ustalił, co swiadczy o dobrym guscie, a co o złym?

Gość męczybuła
mantodea, to samo chciałam zauwazyc dziwi mnie, że osoba o tak ciasnych horyzontach chce być socjologiem

na koniec chcialam tylko dodac, ze wyrazilam swoje zdanie, mam do tego prawo. i nikomu swojego zdania nie narzucam, podczas gdy niektorzy z Was uwazaja ze maja racje....

właśnie taka osoba wykształcona a pierwsza będzie rymować Denis-penis :O

Ale wiecie co zależy czy mówicie o imionach jak sie je słyszy czy jak sie je pisze :-) np Vanessa córka mojej koleżanki mieszkają w PL są Polakami i jak by nie mogli ją nazwać Weronika np :p A ja mam pytanie do pracownika społecznego - jak pisze się imię Nadia ? Czy prze krótkie "i" czy prze "J" ???????? Aha i z tego co wiem jest to imię Polskie nie żadne zagramaniczne :p

Gość odp_odp
Nadia to zdrobniene od rosyjskiego imienia Nadiezda, czyli po polsku Nadzieja. W polskim jak najbardziej istnieje imie Nadzieja, nie ma za to - w przeciwienstwie do rosyjskiego - Wiary i Milosci (Wiera i Ljubow). Nazywac dziecko Nadia oczywiscie mozna, ale to troche tak, jakby komus w metryce wpisac "Madzia" zamiast Magdalena.

najczęściej im większe dziadostwo tym dziwniejsze imiona dzieciom nadaje.... mam sąsiadów - patologia - dzieci - Brian, Denis i Blanka....

Nie można tak porównać hahahaha przecież to tak jak Adam jest pochodzenia łac Adammos czy jakoś tam :p - o znalazłam w jęz hebrajskim : אדום adom - i co ? Polskie ADAM ? Ale w PL jest tak : Nadzieja - imię żeńskie, nawiązujące do jednej z trzech cnót wiary. Modne na Zachodzie imię Nadia jest zdrobnieniem od rosyjskiej wersji tego imienia, Nadieżdy. Więc nie nazwałabym córki Nadzieja tylko Nadia !

NO TO JEST PORAŻKA : Nielegalna Nadia PAP 00:25 Marta Godlewska chciała nadać swojej 3- miesięcznej córce imię Nadia. Gdyby mieszkała w Olsztynie lub w Warszawie byłoby to możliwe. W Kętrzynie urzędnicy nie zgadzają się na zarejestrowanie takiego imienia, bo według nich to niezgodne z prawem - pisze "Gazeta Olsztyńska". Przy rejestracji dziecka w Urzędzie Stanu Cywilnego w Kętrzynie okazało się, że Nadia jest nie do przyjęcia. Urzędnicy tłumaczyli, że Nadia to przecież zdrobnienie od Nadziei. Tak długo przekonywali panią Martę, żeby zgodziła się na inne imię, że w końcu ją przegadali i zgodziła się na Nadzieję. - Pan kierownik powiedział, że nie będzie dla mnie naginał prawa i nie zgodzi się na zarejestrowanie córki jako Nadia, więc dałam za wygraną, powiedziała "Olsztyńskiej" młoda mama. REKLAMA Czytaj dalej W domu jednak nikt nie mówi do dziecka inaczej niż Nadia. Babcia Nadii, Elwira Godlewska, sprawdziła, że są w Polsce miejscowości, gdzie rejestruje się dzieci o takim imieniu. - Okazuje się, że to tylko dobra wola kierownika USC, a tej w Kętrzynie zabrakło, mówi. "Gazeta Olsztyńska" sprawdziła czy w innych miastach zarejestrowano by Nadię. Zadzwoniła do urzędów w Olsztynie, Elblągu i Warszawie. Okazało się, że w Olsztynie w ostatnich 15 latach zarejestrowano 20 dziewczynek o takim imieniu, a w Warszawie 17. Wojciech Waszczuk, kierownik USC w Kętrzynie powołuje się na opinię Rady Języka Polskiego, której opinie są zaleceniami dla urzędów przy rozstrzyganiu wątpliwości przy rejestracji imion dzieci. - Nadanie imienia Nadia byłoby sprzeczne z ustawą Prawo o aktach stanu cywilnego, czytamy w opinii. W Warszawie urzędnicy nie widzą tego problemu. - To imię nie występuje w oficjalnym wykazie, bo jest zdrobnieniem, mówi urzędniczka z jednego z urzędów dzielnicowych w Warszawie. - Ale skoro usamodzielniły się takie imiona jak Kuba, Sonia czy Ola, to dlaczego nie miałoby występować jako samodzielne imię Nadia? (PAP)

Gość jasne ze gusta sa rozna
dla mnie imie wiele mówi o tym, z jakiej rodziny czlowiek pochodzi,jakie gusta maja jego rodzice. Nie mówie o imionach po dziadkach, przyjaciołach itp Oczywiscie , facet po 20tce moze sie nazywac Sebastian czy Damian, dziewczyna Roxana, takie były mody, ale to akurat nie jest to srodowisko, które mi leży. Natomiast dobrze sie sie czuję w towarzystwie np. Maryś, Baś, Krzysiów , Witków.I jakos zawsze trafiam na swoich.

Gość studentka resocjalizaccji
mantodea- nas nikt nie uczy takich rzeczy (jak ty to nazwalas). ja tylko napisalam ze imiona obcobrzmiace sa nadawane dzieciom z rodzin patologicznych z wieksza czestotliwoscia(ja tak zauwazylam , moze w tej swietlicy, gdzie jestem tak jest). oczywiscie imie nikogo nie przekresla mantodeo. nie badz taka madra, nie kip zloscia, bo naprawde nie ma o co :) buzka! zapomnialam dodac, ze w mlodszej grupie pojawil sie chlopczyk imieniem Denis,a dzieci juz go przezywaja \"denis-p...\".

Gość popularnakobitka
zgadzam sie jak slysze ze ktos nazwywa dziecko Jenifer, Vanessa, Roxana albo Alan Kevin to mnie szlag trafia, polskie patalachy nic nie umieja normalnego wymyslec, pozniej wszyscy bedza sie smiac z imion waszych dzieci!!!!!!! LECZCIE SIE

przypomniał mi sie przypadek z mojej klasy z liceum :D przypałetała sie do nas laska ... i to nie na początku roku tylko jakoś ją dorzucili ... ubrana w czerwone saszki ( wtedy niemodne tylko babcie je nosliły , żuła gumę i otwierała buzie co nieładnie wygląda i miała płaszcz z panterki o zgrozo .... niemodny w ogóle rok temu jakoś były modne panterki ) i nasza wychowawczyni przedstawia nam NOEMI P.... ( N O E M I ) -> że co że jak ? Noemi a nie przypadkiem Naomi jak Naomi Campell ? Mówimy naszej wychowawczyni że pewnie sie pomyliła a ta laska nam na to że tak ja sie nazywam NOEMI - moi rodzice wybrali dla mnie takie wyjatkowe imię a wszczyscy w klasie lacha .... atak hahaha totalny :p ale co tam dopiero lacha była na kilka dni po jej przyjściu - na lekcji polskiego z moja ulubioną kosą :-) u której wszyscy na koniec mieli dopuszczające a ja bardzo dobry ... hehe sprawdzając liste obecności w dzienniku profesor z poloka mówi " Noemi" a czemu rodzice cie tak nazwali ? A ona że im sie tak podobało że mieli fantazję itp ... a nauczycielka pyta czy ma tate jakiegoś murzyna czy jakiegoś muzułmana a ona że nie że tata pochodzi z Żywca a mama z Katowic a nauczycielka na to " to nie mogli cie nazwac jakoś normalniej typu Gosia albo Kasia " ? My w ryk - a laska co sie okazało totalnie nawiedzeni rodzice - nawet nie bieda ... miała zawsze kase , telefon komórkowy itp ale poważnie jak zobaczyliśmy jej mame - wszystko było jasne - jakaś wariatka - w piżamie do naszej wychowawczyni na lekcje podjechała kaszlakiem :p :p Wyluzujcie z nadawaniem imion znanych modelek a raczej jak już ktoś ma ochote nadac jakieś znane imię prosze nie przekręcać imion bo potem jest troszke daremne przy odczytwaniu choćby listy w dzienniku :p :p

Gość studentko resocjalizacji
Dla mnie żałośni są ludzie robiący tego typu rozważania obrażając przy tym innych.