Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaszyc dziure

odkryc swoje powolanie,pasje.

Polecane posty

Gość zaszyc dziure

witam od pewnego czasu zauwazylam ze w zyciu brakuje mi czegos co daje mi radosc spelnienie. tylko praca i dom...a nic dla siebie.zaczelam marnowac czas na necie szukajac co moge robic w zyciu. jak narazie nie przynioslo rezultatu. niemam zdolnosci artystycznych,nie mam hobbi, w zasadzie jak narazie malo co mnie interesuje(doprowadza mnie to do szalu) jak wy znalezliscie swoje pasje, sens zycia.... niechce by moje zycie bylo bezbarwne jak teraz... tylko nie potrafie znalesc drogi dla siebie. dodam ze mam 24 lata i prace ktora nie daje mi zadnej satysfakcji.narazie nie moge pozwolic sobie na inna. Czym wypelnic ta pustke?

Gość Hubulubururu
Studiami dla przyjemności i korzyści in 1.

Gość cv oddaj
tez tak mam i zazdroszcze ludziom ktorzy sie w cos angazuja, interesuja sie czyms i poswiecaja temu czas i energie. ja mam kilka takich rzeczy ale nie kasy ;/ ktora czasem jest potrzebna

Gość zaszyc dziure
wiesz poszlabym na studia z wielka przyjemnoscia, na jakis kurs, szkole .pracuje jednak za granica i niemam takiej mozliwosci.jestem tu juz 2 lata.jeszcze conajmniej 2 .mam wrazenie ze moje zycie jest pozbawione smaku....:( eh

Gość Hubulubururu
No to za 2 lata, z kupa forsy na koncie, zinwestuj, załóż firmę, kup mieszkanie, wyjdx za mąż. Miej dziecko i dużą wypłatę - tego Tobie życzę :*

Gość zaszyc dziure
meza mam niechodzi mi o to co za 2 lata, ale co teraz mam z soba robic.przeciez nie mozna tak zyc.praca dom.bez znajomych(tylko ludzie z pracy) widok 2 lat takich samych doprowadza mnie do rozpaczy. mieszkamy na wiosce odcieci od ciekawych mozliwosci, bez auta.... do mozliwosci brak dostepu

Gość szczerze ci współczuj ę
zycie bez pasjii musi byc okropne kiedys czytałam na kafeterii artylul o tym jak to jest byc z faceterm z pasją..zupełnie jakby kobieta nie mogła tej pasjii podzielac ja uprawiam ekstremalną wspinaczkę górską:D

Gość zaszyc dziure
jak ja odkrylas?ktos ci ja polecil czy tak jakos wyszlo?

tak jakoś wyszło... postaram się Ci pomóc..podam pare pomysłów ale najpierw napiszę Ci jak rozpoznac pasje, zebyś wiedziała: na moim przykładzie: -kiedy jestem w górach potrafę się ot tak poryczeć ze szczęścia;) -kiedy o tym myślę wszystko się we mnie usmiecha -każda wyprawa w góry, nawet prosta piesza wędrówka mnie umacnia i daje mi spokój i siłę.. .. i mogłabym tak pisać bez końca..jesli znajdziesz takie cos w sobie to znaczy ze odnalazłaś pasje.. a teraz kilka podpowiedzi, spróbuj np: jezdziectwo narciarstwo windsurfing jakas dziedzina nauki malowanie pisanie wierszy rower bieganie pływanie..a w sumie to w każdej czynnosci mozna znalezc pasję, a im oryginalniejsza tym lepiej

Gość zaszyc dziure
jak tak czytam twoje odczucia odnosnie gor to serio zazdroszcze.... tylko wiesz ja nie nadaje sie do zadnego sportu :( albo tylko sobie tak wmawiam

moze sobie wmawiasz? zawsze jest czas zeby zacząc nową pasję lub coś zmienic. ja przez 4 lata jezdziłam konno..myslałam, ze całe zycie temu poświecę ale jak poznałam elitę jezdziectwa to stwierdziłam ze nie chcę miec z takimi ludzmi do czynienia, bo tam często liczyło się tylko dobro czlowieka, niestety... wiesz- zeby miec pasję nie musisz koniecznie czegos szukac co ci się spodoba.. czasem przypadkiem sie zdarzy ze zaczniesz robić cos, co cie pozornie nie interesuje i własnie w tym odkryjesz swoje powołanie

Życie bez pasji naprawdę jest nudne. Szukaj ich , nie warto tracić czasu na \'\'nic\'\'. Moje pasje to : - j. niemiecki- uczę się go w szkole i sama kocham to , zaczęło się w szkole i z każdym dniem pociąg do tego jest silniejszy. - starozytność - uwielbiam poznawać tajemnice starożytnego świata , fascynuje mnie to od małego. - pisanie wierszy - przelewam uczucia na papier już od wielu wielu lat , najlepszy sposób na wyzbycie się emocji - przypadkiem trafiłam na forum polsko-niemieckie ...tam moderatorka-dziennikarka z zawodu wykryła u mnie talent do pisania , o którym sama nie wiedziałam. Przydzieliła mi dział i pomagała mi \'\'pisać\'\' jak dziennikarze. Teraz już nie wuyobrażam sobie , żebym nie miała tego robić . - do tego kocham muzykę ponad wszystko więc staram się jeżdzić jak najczęściej na koncerty moich ulubionych kapel- sama radość Jak widzisz tyle pasji ilu ludzi . Zyczę ci abyś znalazła swoją która cię uszczęśliwi ;))

Gość zaszyc dziure
zyc jak lubie... ostatnio mam okres w zyciu ze to co robie ten tryb zycia mi nie pasuje.a nie potrafie niczego zmienic by bylo ciekawsze.

Jeśli mieszkasz na wsi.. może masz ogród/ogródek? Ja nie mam czego żałuję i wyżywam sie w hodowli kwiatów doniczkowych, ziół, a potem w lecie na moim malutkim balkonie usiłuję hodować co sie da. Ale moja prawdziwa pasja jest fantastyka. Od dziecka, od pierwszej przeczytanej książki którą była Zagubiona przyszłóść Borunia/Trepki. I madal czytam, ogladam filmy, interesuję sie grami RPG, jeździlam na konwenty, bywam na forach gdzie dyskutuje sie o fantastyce itp. Polecam:)

Oj ludzie ...co się teraz z wami dzieje...nie macie żadnych zainteresowań żadnych pasji nie myślicie o przyszłości nie macie ambicji ...(to do ogółu) ja mam wiele zainteresowań i pasji...interesuje mnie głównie archeologia historia sztuki etnologia i takie tam ...ogólnie wszystko o czym możecie sobie pooglądać na Discovery,czy tak trudno przełączyć czasem na jakiś program dokumentalny albo naukowy ...interesuje się psychologią bo lubie poznawać sposoby zachować ludzi w różnych sytuacjach i zgłębiać ich myśli interesuje się seksuologią bo lubię oglądać w nocy na clubie programy takie jak porozmawiajmy o sexie z Sue Johanson albo Mama Jena.Pasjonuje mnie taniec a oprócz tego lubię śpiewać i rysować komiksowe potworki :)A wiecie skąd to wiem ?Samo jakoś wyszło...ale robiła m coś wiecej niż siedzenie przed kompem...Musicie poszukać popróbować nowych rzeczy szukać nowych doznać aż znajdziecie coś odpowiedniego dla siebie ...Wiem że kiedyś moją pasją na pewno będzie podróżowanie :D

Engel auf Erden :D witaj w klubie wielbicieli starożytnych ruin :D