Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sękata

Refleksja po przymiarkach sukien

Polecane posty

Hej dziewczyny. Wczoraj wreszcie wybrałam się na pierwsze przymiarki sukien slubnych (z Mamą) do Krakowa. Byłam w Madonnie (hm, nie dość, że trzeba się specjalnie UMAWIAĆ to jeszcze nie wolno samemu dotykac sukien no i nie było tych, które sobie upatrzyłam na necie...). Byłam na ulicy Długiej i tam znalazłam w fajnym salonie \'Karolina\" wiele sukien, które mi przypasowały i teraz się zastanawiam na którą się zdecydować:) Tak czy siak wrażenie wyniosłam jedno: sukienki prezentowane w internecie mają się NIJAK do tych widzianych na żywo....Na pewno są o wiele piękniejsze na żywo! Na internecie w życiu nie zwróciłabym uwagi na niektóre (pozornie mizerne) modele, a na żywo, po założeniu! sa przepiękne, migoczące, wręcz cudne. Dlatego dziewczyny, nie sugerujcie się katalogami czy stronami internetowymi póki same nie przymierzycie czegoś na sobie. Poza tym warto szukać czegoś, co na nas wygląda ładnie a nie na modelce w katalogu. To tyle z przemyśleń dla tych, które jeszcze nie były a się wybierają :)

p.s. wiem, nie odkryłam Ameryki, ale gdybym sama coś podobnego wczesniej przeczytała to może nie spędziłabym tyle czasu szperając po necie i oglądając żmudnie sukienki, których i tak potem nie wybiorę albo nie znajdę..po prostu nie traciłabym czasu na szukanie czegoś po necie a poszłabym i na żywo przymierzała różne fasony....ja np. zawsze myślałam, że będę mieć białą, a po przymiarkach się okazało, że lepiej zdecydowanie wyglądam w śmietankowej czy ivory...

to dałaś do myślenia :) i co ja mam teraz zrobić!? :) wybrałam na którejś stronie sukienkę i nie chcę myślęć o innych. http://www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=1&item_id=1803&cmd=show_item&gallery_id=&shift=4 Jedyna z setek oglądanych....hm...i postanowiłam, że taką samą uszyje mi krawcowa, we wtorek pierwsze mierzenie...a do tej pory nie byłam w ogóle w salonie sukien ani nie przymierzałam jakiekolwiek. To po prostu ma byc ta! :) pozostaje mi tylko wierzyć w swoją - jak zawsze niezawodną - intuicję

ja tez myślałam, że mają być TYLKO takie jakie sobie upatrzyłam i tyle. A potem się okazało, że mi kolor taki nie pasuje, nie taki fason do mojej figury, że coś warto podkreslic inna sukienką, coś innego schowac...panie mi doradziły czy w takim kroju mi lepiej i gorzej..może wtedy zdecydowałabym się na szycie bez przymierzania....zresztą....w tkaiej kwestii ja bym raczej nie zaufała krawcowej...bo nawet najlepsza ma już jakiś swój \'styl\' i coś na pewno zrobi nie po Twojej a po swojej myśli, co nie koniecznie zawsze musi się tobie spodobać... ja wole mieć sukienkę gotową, sprowadzaną na mój rozmiar i potem drobne poprawki. Żebym wiedziała już na początku jaki będzie efekt końcowy.

Gość no to pięknie
ja też oglądałam na necie i znalazłam tylko jedną, która odpowiadała mi z wyglądu i cenowo jednocześnie. przedwczoraj wybrałam się pochodzić po sklepach i okazało się, że w sklepach jest o wiele więcej ładnych sukienek i do tego tańszych! no i moim zdaniem to one w większości lepiej wyglądają w rzeczywistości.

taaa w zasadzie się zgadzam tylko że jestem filigranowa i mogę se mierzyć.... juz siebie widzę- w dosznurowany na maksa gorsecie (nadal lużnym) i podciągniętą na żebra kiecką trzymaną w garści...chyba zbyt wielu wniosków z tego nie wyciągnę :) Bedę szyła moją \"wizję\" u krawcowej w nadzieji, że będzie dobrze :) Jak dotąd ten system zdawał egzamin. Co do koloru to po prostu rozwiną kawałek z rolki przyłoże do twarzy ewentualnie się w niego okręcę ;P i będę wiedzieć. Pozdrawiam :)

Ja się z autorka zgadzam w 100% - ogladanie sukienek na modelkach nijak sie ma do rzeczywistosci, no chyba ze ma sie naprawde ich wymiary ale ile z nas tak wlasnie wyglada? :-) dopiero w pracowni szyjacej suknie slubne okazalo sie ze o niebo lepiej mi w fasonie ktory na poczatku odrzucilam, babki w salonach maja duze doswiadczenie (przynajmniej w wiekszosci...) i potrafia doradzic odcien bieli, fakture materialu (np. powiedziala mi, ze o jedwabnej tafcie moge przy wybranym modelu zapomniec bo bedzie brzydko sterczec) Naprawde polecam nie tracic czasu na katalogi tylko przejsc sie do 2-3 dobrych salonow, najlepiej takich, ktore same szyja a nie np. maja 3 sukienki Madonny w rozmiarze 36 (idealnie lezace na manekinie a na mnie juz niekoniecznie bo nosze 38/40 i musze je ogladac niedopiete na moim sporym biuscie) i tylko moga mi sprowadzic jak juz sie zdecyduje kupic...

Gość hm no nie wiem
ja szyłam suknię u krawcowej, wcześniej żadnej nie przymierzałam w salonie ślubnym, zobaczyłam model w internecie i wiedziałam, że ta i tylko ta, a obszukałam się sporo po różnych stronach ślubnych, bo mi np. gorsety na jedno kopyto nie odpowiadały. Kupiłam materiał, uszyłyśmy i naprawde był to strzał w dziesiątkę, tak więc nie generalizujmy. Wiem, co mi pasuje, jaką mam budowę i nie wybieram czegoś co na bank nie będzie pasowało do mojej sylwetki. Byłam w jednym salonie w Gdańsku, panie mi wciskały coś, co mi absolutnie nie pasowało i nie było w moim stylu, tak więc nie przeceniajcie pań sprzedawczyń - one mają za zadanie sprzedać to, co mają w sklepie. Oczywiście, są takie, które sie znają i doradzą, ale nie wszystkie. Jestem miesiąc po ślubie, ślub był super mimo, że nie miałam sukienki za 3000 zł, a taka jaką chciałam za 700 zł. :) Z suknią ślubną się nie utożsamiałam, bo to tylko kreacja na jeden wieczór, zresztą wylałam sobie na nią kawę podczas wesela. Pozdrawiam.

właśnie znalazłam firmę, która szyje suknie np. z katalogów. Zanim postanowiłam, ze uszyją mi tę moją wypatrzoną porozmawiałam z krawcową...i tak moja suknia będzie bez trenu, mniej materiału (tiulu) dopasowana do mojej figury itd. Ale będzie robiona na wzór pokazanej przeze mnie wcześniej sukni - bo ona właśnie mnie interesuje. I wiem co chcę i dlatego będzie dobrze :) pozdrawiam

Zgadzam sie!! Na necie wypatrzylam sobie dwie kiecki. Obie na ramiaczkach, gdyz mam duzy biust. Zaszlam do salony przymierzylam je i co kicha. Kobieta przyniosla mi suknie bez ramiaczek wogole inna od tamtych. Zalozylam i co??? Ta i zadna inna...

Zgadzam się z Wami!Ja nigdy nie zwracałam uwagi na rybki bo wydawały mi się jakieś dziwne, a jak przymierzyłam kilka innych krojów to w rybce wyglądałam najlepiej!

Gość Anniiaa
Ja idąc na przymiarki miałam wybranych kilka modeli koronkowych sukienek, które baaardzo mi się podobały w necie (nie chciałam bez, bombek itp itd) A w salonie porażka, okazało się, że to wogóle nie dla mnie, jestem drobna i niewysoka i te koronki są za ciężkie i wyglądam w nich koszmarnie. I do tego kolor ecri odpada. Założyłam jedną rozłozystą białą i okazało się, że to jest właśnie to :)

Gość hooooollyyyy
a w co sie ubrac na przymiarke tzn jaka bielizne biala czy kolorowa rajstopy czy moga byc nawet skarpety?

ja mialam bialy stanik majtki i rajstopy zeby dupa nie swiecic

To fakt, że niektóre sukienki pozornie nijakie w katalogu albo na necie sporo zyskują na żywo. I na odwrót. Ale ja od początku miałam upatrzony fason i mimo usilnych starań sprzedawczyń (że teraz co innego modne, że w kreacji z wystawy będę wyglądać uroczo itp.) chciałam uszyć swoją wymarzoną suknię a \'modne\' modele mierzyłam z uprzejmości ;) W rezultacie goście chwalili, że fajna bo oryginalna. Więc Lara27 jeśli tamta sukienka tak bardzo Ci się podoba to taką właśnie uszyj :)

ja nie bylam umowiona w krakowie w salonie, a Panie milo mnie przyjely i pozwolily ogladac suknie. I stwierdze fakt tak samo jak sekata, ze nie ma sie co sugerowac sukniami z katalogu, podobaly mi sie inne suknie, a kupilam suknie z madonny. na ktora nie zwrocilam uwagi w katalogU:)

mialam tak samo. Naogladalam sie w necie przez pol roku sukienek, a wybralam ta, ktora na zdjeciu wydala mi sie brzydka i nijaka:D