Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wujek Kaźmirz

Czy wierzycie w ewolucję ?

Polecane posty

Moim zdaniem ta cała teoria nie trzyma się kupy bo: - dlaczego tylko jeden gatunek małpy ewoluował i został człowiekiem a reszta jest nadal małpami - brak mi jakiegoś stadium między człowiekiem a małpą, nie istnieje taki gatunek a niby powinien. - fakt małpy są trochę rozumem zbliżone do człowieka ale przecież psa też można nauczyć aportować. - ludzie mają różne kolory skóry, jak z jednego gatunku małpy mogą powstać czarni, żółci, czerwoni i biali ? Oczywiście ewolucja w pewnym sensie występuje ale nie w takim żeby z małpy powstał człowiek.

Gość jakbyś poczytał
to byś wiedział

Wiem że to może brzmieć głupio i niewiarygodnie ale przecież kiedyś ludzie daliby sobie rękę uciąć że ziemia jest płaska a nie okrągła.

Gość ksiula23
Eeee, ta Ewa to była niezła małpa

Gość masz bardzo małe
informacje na ten temat :) w każdym z twoich podpunktów jest nieścisłosc:P

Gość i wtedy też wymyślili
Bogów

Gość jestem miłym blondynkiem
Darwin jak wszyscy z XIX wieku, był skrzywiony, więc jego nauka też jest skrzywiona, to samo z Marksem

Łatwiej ci wujku uwierzyć w to, że dziewice rodzą i pozostają dziewicami, święci latają do nieba a pieczywo, którym cię karmią w Kościele, to ciało twojego Boga?

Gość odtumanek z kretesem
Jako dziecko zawleczono mnie do KK, polano kranówką i obiecano życie wieczne po śmierci. Potem objawiono mi kilka prawd niezglebionych. Ze Pana Bozie zabili zydzi i trzeba sie nimi brzydzic. Ze dziewice rodza i pozostaja po porodzie dziewicami. Ze swieci lataja na orbite bez paliwa. Ze najwiekszy aparatczyk religijny jest nieomylny. Ze kleczac zdobywam wolnosc umyslu. Ze myslac zniewalam sie swiatem materialnym. Ze wartosci duchowe sa wazniejsze niz doczesne a wiec te doczesne traeba dac na tace. Ze musze opowiadac pyzatemu za kratka, jak grzesze z kolezanka a on mi za pokute zada wyjawienie szczegolow i adresu kolezanki. Ze aborcjonisci, geje i ateisci to najwieksze zlo na swiecie. Ze glosowac trzeba na wybrancow KK. Ze jak bede pilnie modlil sie przed fotka Nieomylnego, to po smierci ujrze Boga. Jaki szczesciarz ze mnie!!! Inni nie beda mieli tej szansy do konca zycia. I beda sie smazyc w piekle.

Gość uhkhkh
że wybiliśmy, jako gatunek, wszelką konkurencję w tych samych niszach ekologicznych, to nie znaczy że tej konkurencji nie było (było więcej gatunków hominidów, póki się nie rozpanoszyliśmy (innym gatunkom też zagrażamy), nawet miały swoje życie duchowe, wierzenia itp)

Geje i ateiści to nie jest zło ale abrocjoniści jak najbardziej. Przecież to morderstwo na dziecku z premedytacją. Za to powinno się do pierdla na 20 lat wsadzać.

Gość a na ile lat byś wsadził do
pierdla mężczyznę, który zapłodnił kobietę, która zmarła podczas porodu?

Gość racjonalizm
wujek a czytałeś ty w ogóle teorię ewolucji według Darwina?! Chyba nie, bo powtarzasz bzdury, które zasłyszałeś na mszy albo od ludzi głupich. Zanim wypowiesz się o jakiejkolwiek teorii to polecam lekturę (nie internet a książki)

Gość świadomość falliczna
Poczytaj sobie o teorii ewolucji Darwin zrobił coś takiego (przy zachowaniu wszelkich proporcji) w swojej dziedzinie jak Kopernik w astronomii potem pojawiła się genetyka i wykazała, że ewolucja nie opiera się o sam dobór naturalny i przystosowanie, że bez mutacji nie byłaby możliwa te kontrargumenty, które wysuwasz, są akurat marne są lepsze a przynajmniej ciekawsze...

A może jednak ewolucja ?! Może ktoś pracował nad genami i pozostawił protoplastów, w różnych miejscach na ziemi ? Prowadził obserwacje i udoskonalał swoje dzieło? Dzisiaj też prowadzi się badania genetyczne, wśród zwierząt , roślin itp.

Wieki temu z książek też można było wyczytać że ziemia jest płaska więc to żaden argument. A co facet winny że zapłodniona kobieta zmarła ? Plemniki miał chore czy co ? Jeśli jest zagrożenie życia matki to wtedy aborcja jest dopuszczalna. W innym przypadku to dzieciobójstwo.

No właśnie dajacie spokój z tym KK bo oni uznają ewolucję więc nie wiem czemu zaraz do mnie jakieś religijne doczepki. Wiara to osobista sprawa i nikomu nic do tego.

Gość a kto ma stwierdzić że
w konkretnym przypadku jest dopuszczalna? I dlaczego wtedy nie jest to dzieciobójstwo? Przecież płód zagrażający życiu matki i ten niezagrażający są takimi samymi płodami. Więc jeden jest dzidziusiem a drugi już nie?

Lekarz to stwierdza jakbyś nie wiedział/a. Jeśli umrze matka, umrze też dziecko. Tzw. wybór mniejszego zła. Ponimajesz ?

"Wieki temu z książek też można było wyczytać że ziemia jest płaska więc to żaden argument." Gdzie wyczytałeś, że Ziemia jest płaska? Podaj tytuły proszę tych książek

ludzie maja rozne kolory skory bo sa rozne rasy ludzi-tak jak np psow(dasz rade srzyzowac labladora z wilczurem co nie?),zreszta konie czy krowy tez s a z tego samego gatunku a maja rozne umarszczenia 1,6% genow dzieli nas od szympansow-od innych gatunko wiecej,to wydaje sie malo ale tak naprawde to duzo zwlaszcza ze ewolucja trwa wieki a nie tydzien wiec co ci nie pasi? a gatunki pomiedzy czlowiekiema malpa wymarly(dzinozaury i rozne inne gatunki tez) a byly to np australopiteki, homo habilis itd a co do \'Oczywiście ewolucja w pewnym sensie występuje ale nie w takim żeby z małpy powstał człowiek.\' to pomysl sobie ze na ziemi powstalo zycie,najpier jednokomorkowce itp ,potem jakies morskie zyjatka a z morskich ladowe i jakos osiagnelismy tysiace gatunkow wiec nie wiem czemu czlowiek cie dziwi\'

Gość a kto ma stwierdzić że
Czyli wtedy już nie następuje dzieciobójstwo?

lasiczka: źródła ci nie podam ale gdy jeszcze chodziłem do szkoły to w książce od historii były ryciny i informacje o teoriach ówczesnych naukowców którzy dowodzili płaskość ziemi.

Dzieciobójstwo następuje wtedy gdy kobieta jest za głupia nawet na to żeby urodzić i oddać dziecko do domu dziecka. Woli zabić zabierając jakiekolwiek szanse na szczęśliwe życie. Usunięcie ciąży gdy zagrożone jest życie matki to nie dzieciobójstwo tylko jak już pisałem wybranie mniejszego zła. Ludzie używajcie nieraz głowy.