Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

chcę żeby ktoś mnie postrzegał jako kobietę!

Polecane posty

Gość

wiem, że teraz walczy się z seksizmem, na topie jest feminizm... a ja zupełnie przeciwnie - chciałabym czuć się delikatną kobietą :)wszyscy postrzegają mnie jako osobą chłodną i zdystansowaną, wymagają, żebym była zawsze silna i profesjonalna a ja nie chcę :p :D

Gość
tzn. że mam zacząć nosić sukienki? :p jak to robicie dzieczyny? jak wykorzystujecie swój sexappeal w kontaktach służbowych?

Gość
w moim przypadku osoba z każdej strony przeciętna... ale mam szanse na awans, jak zwrócić na siebie uwagę? :)

będzie trochę nie na temat :D \"chcę żeby ktoś mnie postrzegał jako kobietę!\" radził bym zrezygnować z włosów golonych na jeża, spodni moro, glanów i koszulki us army :classic_cool: chyba postrzeganie jak \"silna i profesjonalna\" sprzyja dostawaniu awansów?

Gość
sam jesteś goopi :) w mojej pracy chłodna i zdystansowana to nie są odpowiednie cechy, ja powinnam być miła, uśmiechnięta, sympatyczna, serdeczna - wtedy bye bye nocki :p co do Twojego opisu to tak wyglądałam pod koniec liceum :D

Gość
nie ma się czym chwalić - jestem recepcjonistką :D

Gość
w sumie to nie aż taki problem :D ale chciałabym umocnić swoją pozycję przy pomocy kobiecego wdzięku a jak mi się nie uda to trudno :p mój styl... mamy uniformy, fryzury gładkie, zakaz noszenia biżuterii :D nie ma pola do popisu :)

-->ksenia.. 🖐️ Nie widziałem cie więc nie wiem jak wyglądasz.. natomiast co do głupoty.. to się nieźle maskujesz. :P

Gość Maniek z braamy
neurosa1-czy tobie sie cos nie pomylilo?Przeciez Sroda,Szyszkowska i Jaruga Nowacka juz siedza w psychiatryku.Teraz mozecie znow byc soba,czyli kobietami!!!

Gość
a ja wygrałem - a teraz włosy mi odrosły :D

Gość fkakakka
Pomiędzy machaniem cyckami szefowi przed nosem a byciem postrzeganą jako kobieta jest cała otchłań mentalna. I tak się zastanawiam, o co w zasadzie chodzi, autorko, "jak dostać awans" czy "jak być inaczej postrzegana przez ludzi". Kobiety wykorzystujące seksapil mają niewątpliwie z tego wiele korzyści, ale nigdy nie będą traktowane poważnie, a faceci za ich placami będą robić pieprzne uwagi na ich temat. Bycie kobietą niekoniecznie na tym polega. Może zacznij od tego, że sama zaczniesz siebie postrzegać jak osobę chłodną i silną, tylko odnajdziesz kontakt ze swoją słabą i wrażliwą stroną.

Gość
to ja chyba jestem średnio atrakcyjna :o nawet koledzy traktowali mnie zawsze jak chłopaka i gadali przy mnie o innych dziewczynach :)

Gość Ciotka yetta
W jakim celu pragmiesz eksponowac sie w pracy? :-D Co dobrego wedlug Ciebie moze z tego wyniknąć? :-D Pozwole sobie napisac zlota mysl, ze w pracy sie pracuje. ;-) A eksponowac kobiecosc mozesz pa miejscem pracy. ;-) No chyba, ze chcesz poderwac szefa. :-P

Gość Ciotka yetta
poza miejscem*

Gość do neurosy
a ja właśnie chcę by postrzegano mnie odwrotnie:-oCzyli nie jak dleikatną,naiwną,głupiutką,niepewną siebie dziewuszkę a zimną,inteligentną,bystrą kobietę!

jeśli masz uniform, to pozostaje jedyna ale bardzo skuteczna broń: miękkie oczy. gdy patrzysz na kogoś patrz mu w oczy ale rób to wyobrażając sobie: hmmm, jesteś moim kochankiem a ja jestem twoja uległą kochanką. rób to przez tydzień - dwa, sama się zdziwisz jak to działa. potraktuj to jak zabawę, taki mały teatrzyk, naprawdę zdziwisz sie rezultatami

Gość
ależ ja pracuję - zauważam jednak niekiedy że te \"kobiece\" są lepiej traktowane :D przestałam ogarniać temat ale wszyscy macie rację

Gość Berenika.
wykompe ci matke mówisz prawdę ten sposób działa,sama wpróbowałam i po pewnym czasie nawet największy "twardziel"wymiękał:D.

szkoda, że nie masz kumpla - faceta. który by ci wytłumaczył o co chodzi. a może jednak masz? pogadaj z nim. koleżanka ci za bardzo nie pomoże, bo takie są zazwyczaj koleżanki, słuchając twojego problemu myśli o sobie a nie o tym jak ci pomóc, pomóc może tylko friend - mężczyzna

Gość Berenika.
Myślę że skret tkwi w tym aby wszystko robić z umiarem,z umiarem eksponować swoje kobiece atuty,z umiarem trochę czasami pokokietować, z umiarem zachowywac się jak kumpel a nie kobieta,czasmi żucić jakieś spojrzenie w oczy(z magicznym zaklęciem).... Takie bujanie tyłkiem lub machanie rzęsami bez przerwy i ostentacyjnie wcale nie jest kobiece i smaczne.

Jesli tego chcesz, to bądź kobietą. Noś wysokie obcasy, długie, pomalowane paznokcie, rób makijaż, maluj usta, ubieraj sie w spódnice, sukienki, używaj dobrych perfum, kupuj seksowną bieliznę, nos pończochy, biżuterię, bądź na każdym kroku uśmiechnięta i przyjazna, kulturalna i tyle. Nie musisz na siłę nic eksponować, jedynie tak, aby nikt nie miał wątpliwości,że ma do czynienia z płcią piekną. I tyle.

Gość
z wymienionych przez Ciebie rzeczy robię makijaż i używam perfum... :D z kulturą osobistą nie mam problemów aczkolwiek trudno jest mi się uśmiechać \"na siłę\"

neurosa, zazwyczaj tak jest że jak ktos ma problem z prowadzeniem relacji w życiu dorosłym, to wynika to z domu. problem z rola ojca w rodzinie?

wykompe ... nie ma kogos takiego jak friend mezczyzna ... a szkoda :(