Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malir

Spanie z dzieckiem

Polecane posty

no tak po cesarce to rzeczywiście musi być ciężko, uskuteczniać wańkę wstańkę. Z tego co widzę to wszystkie dziewczyny mają spokojne dzieci a co z "krzykaczami" ;-)

a moja cora dopiero od 2 tygodni sypia w swoim lozku, a synek juz pol roku z nami, poczatkowo spalismy w czworke:) czy na prawde na male "sam na sam" z mezem tylko lozko sie nadaje??? ale do innego pokoju to dzieciatka bym raczej nie wystawila:O nawet z niania. szczegolnie ze spie jak zabita:)

malir - dziękuję :) zobaczysz wszystko się samo ułoży tak jak ktos powiedział "wyjdzie w praniu" nie planuj za dużo ,żeby nie zweryfikowało tego niekorzystkie pozniej zycie ..na poczatku z maluchem nie jest lekko ;P ale cuuuuuuuudownie :) buzia!

kupic elektroniczna nianie, wynajac mamke, zeby karmila piersia, nianie, zeby w dzien pilnowala, kobiete do prania i gotowania, bo przeciez dziecko nie moze nam przyslonic calego swiata :classic_cool:. Dla siebie i meza tez musimy miec czas.............:classic_cool: ps. tylko kiedys nie plakac, ze nie ma sie kontaktu z wlasnym dzieckiem. Ze dziecko zamyka sie w swoim pokoju i woli sluchac muzy czy stukac tepo w klawiature niz posiedziec z matka czy ojcem. A co, w dobie elektroniki toz to takie normalne :classic_cool:

Gość jabadaba duu
mój synek ma niecałe 5 latek i nadal śpi ze mną w łóżku i jest dobrze :-)

moja "szwagierka" smieje sie, ze do 6 roku zycia spala z mama, dlatego teraz nie ma rodzenstwa:)

elektroniczna niania a mamka to dwie zupelnie różne sprawy. Jak przez elektroniczna nianię słyszysz coś to lecisz sprawdzić co się dzieje, a mamka czy niania robią to za Ciebie

kamcia1985-> dostałam wiele odpowiedzi, ale nie Twoją więc jeśli tylko masz ochotę, czytam wszystkie wpisy i opinie z ogromna ciekawością.

jezeli slyszysz poprzez elektroniczna nianke, ze cos sie dzieje i lecisz sprawdzic, to jaki jest sens takiej elektornicznej nianki? Joging chcesz uskuteczniac w nocy? Nie zal Ci bedzie samej siebie, ze tak sie meczysz wstajac kilka razy dziennie w nocy? Jesli nie zal Ci siebie to ok, tylko jak bedzie wszygladala w dzien? Skad wezmiesz sily na opieke nad swoim dzieckiem?. Wiele pytan mi sie cisnie i znam na nie odpowiedz................Niemowle najlepiej jak spi w jednym pokoju z matka, blisko matki, a z czasem wlasny kat czy pokoj, to w zaleznosci na co kogo stac :classic_cool: ps. mam nadzieje, ze postanowisz wlasciwie, niekoniecznie sugerujac sie tym, co napisala buszmenka :classic_cool:

A nie bałyście się że nie chcący zrobicie dziecku krzywdę?

Gość jabadaba duu
to w końcu dziennie czy w nocy?? :-P

hihihihiihihih, a to ci sie wkradlo szkaradne, zlosliwe i niedorzeczne zdanie :classic_cool: Nie zal Ci bedzie samej siebie, ze tak sie meczysz wstajac kilka razy dziennie w nocy? Oczywiscie nie kilka razy dziennie w nocy, bo to nie ma sensu, ale tylko i wylacznie kilka razy w nocy :classic_cool:

zdecydowanie buszmenka jest zmeczona nocnym przesiadywaniem na necie :D :classic_cool: ps, zapisze sobie to zdanie, bo mi sie podoba :classic_cool:

Gość jabadaba duu
ja byłam strasznym wierciuchem, potrafiłam obudzić się w pozycji o 180 stopni od wyjściowej. Ale po urodzeniu dziecka to momentalnie się zmieniło i kiedy spałam z nim to nawet się nie poruszyłam. To chyba ten instynkt macierzyński :-)

buszmenka->jogging podobno dobry jest na spalnie \"nadkilogramów\" ;-)

a ja slyszalam, ze jeszcze lepsze jest karmienie piersia :classic_cool: ps. a potem sex sex sex :classic_cool: ;), po co sie meczyc dodatkowo bieganiem z pokoju do pokoju............no chyba, ze to gra wtepna :P

ja się boję że przygniotę kruszynkę chociaż nigdy o takim przypadku nie słyszałam

A kto powiedział, że ma być przyjemnie? W końcu to życie, a nie zabawa ;-)

skoro slyszalas o smierci lozeczkowej, a nie slyszalas, zeby jakas matka przydusila swoje dziecko we wlasnym lozku, to chyba juz odpowiedzialas sobie na swoje pytanie ;) ps. :classic_cool:

Gość jabadaba duu
w Biblii jest jeszcze pare innych bajek ale nie należy ich brać dosłownie

no tak, ale ja raczej myślałam o takich faktach z \"babskiego życia\"

ale naczytałam i nasłuchałam się różnych makabrycznych historii o przyzwyczajaniu dziecka do własnego łóżeczka

Gość jabadaba duu
ta z Biblii to pijana była... a do tego kłamczucha wredna ojj!

oj coś czuję że zaraz padnie że się jej należało

Gość jabadaba duu
kurcze nie załamuj mnie takimi pytaniami... a co?? tak dużo ich było, ze mogłabym pomylić?? hihi

Hmm ten problem dot. mnie ;) To tak, było wszystko ślicznie i pięknie do 8 miesiąca, potem zaczął się 4 tygodniowy okres męki usypiania w swoim łóżeczku. Czego ja nie probowałam,ale po 4 tyg byłam z mężem tak zmęczona, że zaczęła spać z nami. No ale ona nie miała swojego pokoiku, bo mamy u rodzicow w domku jeden pokój i taką maciupką sypialenkę ze skosem, gdzie włazi tylko sam materac. Śpi z nami do dziś. Czasem jest lepiej a czasem gorzej. Raczej źle śpię, bo włazi na mnie, budzi się, no ale tak samo pewnie by było w łóżeczku, też by się budziła. Brakuje mi miejsca, własnej kołdry. Jak znajdziemy jakieś mieszkanie do wynajęcia tanio (co jest rzeczą baaaaardzo trudną w małym mieście), to ona bezwzględnie ląduje w swoim pokoju. Raz jak wynajmowaliśmy to usypiałam ją w \"jej\" pokoju i było ok. no ale teraz znowu jesteśmy u rodziców i znowu ten sam problem :( Jestem ZA spaniem dziecka w łóżeczku, jak najbardziej!

Oj,widzę,że to najbardziej \"dyskutliwy\" temat na forum;-) Moje zdanie jest takie,że zbyt małe dziecko (ktos pisał wczesniej -3 miesięczne) nie powinno spac same w pokoju.Z róznych przyczyn ,czy to latanie do karmienia, czy płacz,a w tym wieku dzieci czesto płaczą w nocy i są niespokojne.Dla mnie to byłby dodatkowy stres. Moje dziecko spi w łózeczku od urodzenia w naszym pokoju.Nie mamy wyjscia,mamy jeden pokój;-) Ale z drugiej strony,jak i kiedy ja naucze mojego syna spac w swoim pokoju,którego nie ma i pewnie bedzie miał ok.10 roku życia:-( Juz teraz wiem,że bedzie problem. Sama ,z przyczyn mieszkaniowych,spałam z moja mamą ,chyba do czasu 4 klasy szkoły podstawowej i wiem jak ciężko się rozstac