Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczurwis

Wynik cytologii

Polecane posty

dostałam esa:\" wynik bad cyt prawidłowy, zmiany odczynowe i zapalne, PAP gr II, proszę stosować Lactovaginal co drugi dzień na noc\" To prawidłowy czy stan zapalny? to była moja pierwszy cytologia. Proszę o interpretację, jeśli ktoś się na tym zna, szczegolnie te zmiany odczynowe i zapalne. Dzięki:)

Gość karizma
Ale Ci zazdroszcze.Tak to wynik prawodłowy.Jak to jest ze dostałas esem wynik?? Ja tez robiłam 1 cytologie i w piątek wyniki.Marze o II stopniu, boje sie bo miała stany zapalne i infekcje. A Lactovaginal jest na oprawna flore bakteryjna pochwy.Super wynik.

dzięki..ale co z tymi zmianami? trochę się dziwię bo też podejrzewałam stan zapalny, a tu o. Żadnych dolegliwości prócz troche bardziej obfitych upławów nie mam, ale jednak. a esem- nie wiem, byłam drugi raz u tego gina (Prywatnie i dość drogo) , podobno coraz cześciej ginekolodzy tak robią.

Gość Marcia87
II grupę najcześciej mają dziewczyny i kobiety które współżyją i mają lekkie stany zapalne lub nawet nie np, grzybice (która może sie przypaętac z nikąd) Ta grupa jest zaliczana do jak najbardziej prawidłowych i najczęstszych. O III nie należy sie martwić w przypadku infekcji (tak mi sie wydaje) bo czytałam, że III to obecność jakichkolwiek komórek nowotworowych (niekoniecznie zlośliwych) . To jest juz powód do zmarwien i wizyty u gina.Ale zawsze jak macie jakiekolwiek wątpiwości skonsultujcie sie z lekarzem:)pozdraiwiam

dzięki:) szczerze szłam jak na ścięcie bo podejrzewałam choroby, strasznie długo nie byłam u ginekologa, chyba ze 3 lata brrrrrr... i przed wizytą stresowałam się z tydzień, no ale jak wszystko dobrze to ekstra:)

a ja jutro odbieram, pojde z rana jak otworza przychodnie, potem jak dr przyjmuje 13-15 nie bardzo moge... chce tylko swistek odebrac i ... moze ktos zinterpretuje wyniki z was

a ja jutro odbieram, pojde z rana jak otworza przychodnie, potem jak dr przyjmuje 13-15 nie bardzo moge... chce tylko swistek odebrac i ... moze ktos zinterpretuje wyniki z was

odmowili wydania wynikow badan bo musze je skonsultowac z lekarzem, skoro ich prywatnie nie robilam(tzn pewnie w znaczeniu za oplata, bo przynaleze do nfz) a o godzinie 8:30 rano mieli juz komplet pacjentow, wiec nie mogli mnie zapisac. pojde wtedy kiedy bede miala wolne od zajec w dniach kiedy przyjmuje dr tj pon, sr, i pt, i bedzie mi sie chcialo o 7 rano stac z moherami w kolejce. czyli jednym slowem zaklnelam : piepszcie* sie * celowo tak napisalam

ehh odebralam cytologie, wynik 2 grupa, zadnych zalecen, pigulek, globulek dodatkowych , sie ucieszylam. na cytologi ost raz bylam jak mi przepisano pigulki tj 1,5 roku temu (jak mam spirale) + z minimum 5 miesiecy. i wtedy tez mialam 2 grupe (tez chyba bez zadnych lekarstw, z tymze mialam mala nadzerke i stosowalam nystatyne) pani dr uczulila mnie ze przy spirali powinnam robic cytologie , a mlode rdziewczyny jak ja, rzadko maja zle wyniki ps : moj chlopak pierwszy raz wszedl do gabinetu, i od samego poczatku stal przy mnie na 10 minut :) pamietam dr slowa: ze spirala sie nic nie dzieje, wyniki dobre, panstwo widze nie planujecie dzieci :) z gabinetu taka uhahana wyszlam :D

Gość gedzia
witam wrzystkich ja równierz mam wyniki z cytologi asz dwa jeden dobry a drugi zły