szczurwis 0 Napisano Luty 5, 2008 dostałam esa:\" wynik bad cyt prawidłowy, zmiany odczynowe i zapalne, PAP gr II, proszę stosować Lactovaginal co drugi dzień na noc\" To prawidłowy czy stan zapalny? to była moja pierwszy cytologia. Proszę o interpretację, jeśli ktoś się na tym zna, szczegolnie te zmiany odczynowe i zapalne. Dzięki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karizma Napisano Luty 5, 2008 Ale Ci zazdroszcze.Tak to wynik prawodłowy.Jak to jest ze dostałas esem wynik?? Ja tez robiłam 1 cytologie i w piątek wyniki.Marze o II stopniu, boje sie bo miała stany zapalne i infekcje. A Lactovaginal jest na oprawna flore bakteryjna pochwy.Super wynik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szczurwis 0 Napisano Luty 5, 2008 dzięki..ale co z tymi zmianami? trochę się dziwię bo też podejrzewałam stan zapalny, a tu o. Żadnych dolegliwości prócz troche bardziej obfitych upławów nie mam, ale jednak. a esem- nie wiem, byłam drugi raz u tego gina (Prywatnie i dość drogo) , podobno coraz cześciej ginekolodzy tak robią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcia87 Napisano Luty 5, 2008 II grupę najcześciej mają dziewczyny i kobiety które współżyją i mają lekkie stany zapalne lub nawet nie np, grzybice (która może sie przypaętac z nikąd) Ta grupa jest zaliczana do jak najbardziej prawidłowych i najczęstszych. O III nie należy sie martwić w przypadku infekcji (tak mi sie wydaje) bo czytałam, że III to obecność jakichkolwiek komórek nowotworowych (niekoniecznie zlośliwych) . To jest juz powód do zmarwien i wizyty u gina.Ale zawsze jak macie jakiekolwiek wątpiwości skonsultujcie sie z lekarzem:)pozdraiwiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szczurwis 0 Napisano Luty 5, 2008 dzięki:) szczerze szłam jak na ścięcie bo podejrzewałam choroby, strasznie długo nie byłam u ginekologa, chyba ze 3 lata brrrrrr... i przed wizytą stresowałam się z tydzień, no ale jak wszystko dobrze to ekstra:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agusia88 0 Napisano Luty 5, 2008 a ja jutro odbieram, pojde z rana jak otworza przychodnie, potem jak dr przyjmuje 13-15 nie bardzo moge... chce tylko swistek odebrac i ... moze ktos zinterpretuje wyniki z was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agusia88 0 Napisano Luty 5, 2008 a ja jutro odbieram, pojde z rana jak otworza przychodnie, potem jak dr przyjmuje 13-15 nie bardzo moge... chce tylko swistek odebrac i ... moze ktos zinterpretuje wyniki z was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szczurwis 0 Napisano Luty 6, 2008 Agusia no i jak tam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agusia88 0 Napisano Luty 6, 2008 odmowili wydania wynikow badan bo musze je skonsultowac z lekarzem, skoro ich prywatnie nie robilam(tzn pewnie w znaczeniu za oplata, bo przynaleze do nfz) a o godzinie 8:30 rano mieli juz komplet pacjentow, wiec nie mogli mnie zapisac. pojde wtedy kiedy bede miala wolne od zajec w dniach kiedy przyjmuje dr tj pon, sr, i pt, i bedzie mi sie chcialo o 7 rano stac z moherami w kolejce. czyli jednym slowem zaklnelam : piepszcie* sie * celowo tak napisalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agusia88 0 Napisano Luty 11, 2008 ehh odebralam cytologie, wynik 2 grupa, zadnych zalecen, pigulek, globulek dodatkowych , sie ucieszylam. na cytologi ost raz bylam jak mi przepisano pigulki tj 1,5 roku temu (jak mam spirale) + z minimum 5 miesiecy. i wtedy tez mialam 2 grupe (tez chyba bez zadnych lekarstw, z tymze mialam mala nadzerke i stosowalam nystatyne) pani dr uczulila mnie ze przy spirali powinnam robic cytologie , a mlode rdziewczyny jak ja, rzadko maja zle wyniki ps : moj chlopak pierwszy raz wszedl do gabinetu, i od samego poczatku stal przy mnie na 10 minut :) pamietam dr slowa: ze spirala sie nic nie dzieje, wyniki dobre, panstwo widze nie planujecie dzieci :) z gabinetu taka uhahana wyszlam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gedzia Napisano Sierpień 24, 2011 witam wrzystkich ja równierz mam wyniki z cytologi asz dwa jeden dobry a drugi zły Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach