Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania zmartwiona

Samobadanie piersi, pytanie

Polecane posty

Gość ania zmartwiona

Witam, mam pytanie.Ostatnio wyczulam, ze mam jakies dwa, male guzki na prawej piersi.Podczas kapieli, zabolalo mnie cos wlasnie okolicy brodawki.Na Internecie wyczytalam jak zrobic samobadanie piersi.Niestety (moze robie to nieudolnie), ale ciagle sa wyczuwalne ( i to latwo) te dwa guzki i tylko na prawej piersi.Dodam, ze przy wiekszym nacisku dosyc intesywnie mnie bola.Czy to moze byc zwiazane z rozpoczeciem antykoncepcji?Nie wiem czy sie martwic, bo dwa miesiace temu , ginekolog badala mi dosyc pobieznie , ale zawsze, piersi i nic nie wykryla.

Gość aboabo
kurcze mam ten sam problem w którym jesteś dniu cyklu? moje są dość głęboko w piersi i od strony pachy, trochę za twarde jak na "zakręty" jakichś żyłek np. ... na razie jestem tuż przed okresem jeśli po okresie nic się nie zmieni (piersi troche zmieniają się w zależności od dnia cyklu) to pójdę z tym do gina:(((

Gość beatafgo
Piersi powinno sié badac zawsze w tym samym dniu np 5 dni po miesiáczce - nie przed, bo wtedy sá nabrzmiale i duzo sié w nich zmienia. Z czasem nauczysz sié ich struktury. Guzki przewaznie sá idealnie okrágle, normalnie jest duzo uwypuklen takich bardziej grudkowatych. A jak biosz sié, ze masz cos, to idz do innego ginekologa. warto miec opinié drugiego.