Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w myślach

Być szczęśliwym - co to znaczy?

Polecane posty

zagubiona w myślach - np. twoje marzenie wycieczki dookola swiata. dazenie do jej realizacji. chodzi o cos dlugofalowego, a nie na zasadzie korzystania z chwili wolnej, bo akurat jest - choc oczywiscie bardzo dobrze, ze piszesz, jezdzisz, ze sprawia ci to radosc :). super! zastanow sie, czy masz taki cel (czy w ogole masz cel!), do ktorego mozesz dazyc? co do pomocy - wybierz jakas placowke, pojdz do jej dyrekcji lub najpierw zadzwon i porozmawiaj, czy i jakich wolontariuszy potzrebuja, jak mozesz pomoc. w internecie na stronach organizacji pozarzadowych szukaj. mozesz tez znalezc jakac potrzebnujaca rodzine w twojej okolicy (pytaj w mopsie).

Gość zagubiona w myślach
hellishbloodystorm - nie masz marzeń? Zdradź mi jedno :)

Gość nie.prawd.a
te hospicja,domy dziecka itd..moze juz zostawmy, tu jest inny problem, ty musisz zajac sie soba, swoim "ja", marzeniami,cialem pomaluj paznokcie,wejdz na jak dlugo chcesz do wanny, zaoszczedz na wczasy ,kup nowe ciuchy,idz z mezem,chlopakiem na romantyczna kolcje, powspomninaj jak to "kiedys" bylo, a odpowiedz sobie na pytanie czego ty chcesz,czego potrzebujesz, bo moze ty jestes szczesliwa tylko sama w sobie sie zaniedbalas??? zakurzyly sie twoje stare pragnienia,przyjemnosci,to tez jest potrzebne

zagubiona w myślach - juz pal licho marzenia, chodzi o cele, ktore z nich wyluskamy. male kroki do wielkich rzeczy. czemu mnie pytasz o moje marzenia? nie powiedzialam, ze nia mam. ale ty zastanow sie nad swoimi ;) i niekoniecznie nad malowaniem paznokci, jak kolezanka wyzje napisala :D

Gość zagubiona w myślach
nie.prawd.a - chyba mnie rozgryzłaś - mam skłonności do komplikowania sobie życia - zapomniałam o tym.. Myślę, że masz rację - najlepsze są najprostsze rozwiązania.. Spróbuję. Ale fajnie było pogadać :) - jestem teraz szczęśliwsza. hellishbloodystorm - to nie jest proste - znaleźć swój cel. Tak długo żyłam dla innych..

Gość zagubiona w myślach
hellishbloodystorm - może wydam Ci się natrętna, ale.. strasznie mnie ciekawi jakie masz marzenie.. chociaż jedno.. jedniutkie .. zdradź.. ;) nie.prawd.a - a jakie Ty masz?

Gość nie.prawd.a
hellishbloodystorm zadales mi cwieka z tym pytaniem o marzenia, kiedys mialam ich tysiace, dzis nie mam juz chyba ani jednego, fantazjuje sobie czasami w myslach , ale chyba juz nie marze:( musze sobie jakies wymyslec dobranoc wszystkim fajnie zagubina ze cos wyniklo z tej bardzo poznej nocnej rozmowy

Gość zagubiona w myślach
bajka całkiem na temat :D

Gość zagubiona w myślach
nie.prawd.a - miłych snów, dzięki za miłą pogawędkę :)

nie.prawd.a - to spokojnej nocy. zapisuje topik ;P zagubiona - oj, widze, ze nie tylko ja mam ciekawska nature :D hm, to takie marzenie jedno, wyniesienie się z domu (co się wiąże z milionem spraw po drodze - kolejne marzenia, cele, takie klocki domino)

Gość zagubiona w myślach
A widzisz.. ja jestem na etapie osiągniętej pełnej stabilizacji egzystencjonalno - społecznej. I zazdroszczę Ci tecgo "zaczynania" :) Wtedy byłam naprawdę szczęśliwa! Brzmię teraz pewnie, jak "staruszka", ale tak nie jest - planuję drugie dziecko to znów będzie pewien "początek" :) A.. ciekawska.. nie, nie jestem - raczej interesują mnie ludzie - interesujący ;)

zagubiona w myślach - łoj, a ja bym chciała już mieć za sobą pewne sprawy. chociaż nie powiem, sama też się czuję niekiedy jak stara baba (bez urazy oczywiście) :P ja lubię poznawać NOWE - stąd moja "ciekawskość", chęć dowiedzenia się itd. :) drugie dziecko? to znów odświeżysz swoja rolę matki. ale o sobie nie zapominaj! pomyśl i znowu zacznij marzyć, trochę zdrowego egozimu i rozsądek - to ma być tylko twoje marzenie :) lecę spać spokojnej nocy, dobrych snów

Gość zagubiona w myślach
dobranoc hellishbloodystorm, dzięki :)

Gość kluska serowa.
a ja sie zgodze z nie prawda. trzeba zaczac od tych malych rzeczy. cieszyc sie z tego co mamy. chocby piekny widok za oknem. owszem jak sie jest mlodszym to ma sie swoje plany i ich realizacja cieszy. ale z wiekiem przychodzi stabilizacja i coraz wiecej celow jest osiagnietych. oczywiscie pojawiaja sie nowe, ale to takie bledne kolo. czasami by poczuc sie szczesliwa wystarczy otworzyc staruszce dzrzwi z usmiechem i zobaczyc usmiech na jej ustach. przepuscic kogos w kolejce, albo pomoc znajomemu. pobawic sie z dzieckiem (nawet czyims) i zobaczyc zachwyt w oczach tego dziecka. usiasc na dworzu i popatrzec na chmury, na drzewa. usmiechnac sie do siebie. zdac sobie sprawe ile nieuleczalnie chorych jest wokol nas, ile nieszczesc. a osiagniecie kolejnego celu, zakup nowej rzeczy itd. oczywiscie tez cieszy, ale czesciej mamy mozliwosc cieszyc sie z tych malych.

Gość kluska serowa.
a i zapomnialam. albo mozna zrobic sobie dluga aromatyczna kapiel przy swiecach (moze byc z jakism smakowitym drinkiem pod reka) z fajna ksiazka. lubie tak sie zrelaksowac :)

zagubiona kiedys marzylam o tym zeby jezdzic konno, marzenie zrealizowalam :) marzylam o szkole aktorskiej, zdawalam, niestety ostatni etap sie nie udal :( ale szybko mi smutek przeszedl, zaobserwowalam ze sa o 1000 razy bardziej zdolni odemnie, ze to nie moje przeznaczenie zawsze marzylam o moim mezu, jako mala dziewczynka myslalam juz o nim, co teraz robi,czy spi, czy sie smieje, czy je, czy moze jest w szkole, bylam w kilku zwiazkach ale ta mysl o mezu nie znikala,do kiedy nie poznalam mojego meza :) :) :), teraz wiem ze to onim myslalam zawsze teraz juz nie marze, byc moze nie mam po co, mam cudownego meza, wielka milosc jaka jest moj synus, dach nad glowa,chlebek codziennie,i tez tak jak ty mysle o kolejnym dziecku, tym razem corce

Gość zagubiona w myślach
nie.prawd.a - a jesteś szczęśliwa?

A mieliście kiedyś marzenie, które jak się spełniło okazało się że nie o to chodziło ? Ze mną tak jest. Chyba nie chcę już marzyć.

Gość zagubiona w myślach
Zależy jakie to marzenie. Jak coś zbyt łatwo się osiągnie, to radość jest na krótko..

jestem szczesliwa, czasem smutno, placzno, bez humoru, wiadomo, takie zycie, ale jestem szczesliwa:) kiedys nie wiedzialam jak byc szczesliwa, mialam wszystko-materialne, bo tak to dostrzegalam, ale nie dawalo mi to szczescia, teraz patrze inaczej, od strony duchowej,wiem ze nawet jesli by materialnie nie bylo najlepiej dalej bylabym szczesliwa :)

Mervin moze nie marzenia ale dazenie do czegos, jakas zachcianka, cel,czesto tak mam,czasami nie wiem czego chce, to duzy problem ktory chyba cie tez dotyczy Mysle sobie to chcialabym miec, zeby tak bylo, tam chcialabym byc, a potem rozczarowanie, bo nie tak sobie to wyobrazalam :(

ja jestem szczęśliwa:p:classic_cool:mimo wszystko:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D🌻

Gość zagubiona w myslach
jak nie masz co robić po nocach to nie podprowadzaj komus nicka ja wtedy spie a ty kradnisz.........to Ci daje szczęście??????? \juz podprowadzone do wlaścicielki

juz nie oddam Chyba że stan mojego odczuwania bedzie inny to zwolnię

jest tu kto?? a ty zagubina mialas kiedys marzenia??jakie? hellishbloodystorm gdzie sie podziewasz?

Gość zagubiona w myślach