Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauretttaa

czy należą mi się jakieś pieniądze ??????????????????????

Polecane posty

Gość magooooo
autorko wypowiedz sie, czy jestes sama, czy mezatka, bo to,ze ty nie pracujesz nie jest jedynym kryterium w staraniu sie o zasiłki, bo jesli twoj mazz ma duze dochody to niestety nici, rodzinne odpada po przekroczeniu kwoty 507 zl na osobe, natomiast osrodki pomocy spolecznej, pomoc przyznaja wg roznych kryteriow, ale cos od okolo ponizej 350 zl na osobe. Wszystko kwoty netto.

Gość jeżeliiiiiiii
wiem z własnego doświadczenia,trochę się nalatałam za kasą a i tak gówno dostałam

Gość magooooo
nigdy nie bierze sie brutto, moze nie byc czyste netto to co na reke, ale zawsze odlicza sie skladki na zus, na zdrowotne i podatek, wiadomo, ze netto u pracodawcy czesto jest nizsze, jak np potraca ubezpieczenie dobrowolne

Gość magooooo
jeżeliiii, kiedy ty brałaś 500 zł za urodzenie obowiązywała stara ustawa o zasiłkach rodzinnych..wiec twoja wiedza jest nieaktualna niestety

Gość jeżeliiiiiiii
nasze dochody netto to 1300zł miesięcznie,może mi wytłumaczysz dlaczego nie dostaliśmy,może wiesz lepiej niż te niekompetentne panie w mopr

Gość jeżeliiiiiiii
ach, to miałam pecha...

Gość jeżeliiiiiiii
a w picie wpisuje się dochody netto czy brutto?

Gość magooooo
w picie pisze sie wszystko

Gość jeżeliiiiiiii
IV. ZAPOMOGA Z TYTUŁU URODZENIA SIĘ DZIECKA Zapomoga przysługuje w związku z urodzeniem się żywego dziecka. Odmiennie niż przy ustaleniu prawa do zasiłku rodzinnego nie jest brane pod uwagę czy dziecko żyje w dniu składania wniosku i wypłaty świadczenia. Uprawnienie do ubiegania się o wypłatę tego świadczenia przysługuje matce, ojcu lub opiekunowi prawnemu dziecka - bez względu na dochody rodziny. Oznacza to, że może zostać ono przyznane tylko jednej z w/w osób. Jest to świadczenie jednorazowe. Kwota świadczenia wynosi 1000 (tysiąc) złotych. Termin do złożenia wniosku o zapomogę wynosi 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka, a w przypadku, gdy wniosek dotyczył będzie dziecka objętego opieka prawna, opieka faktyczna albo dziecka przysposobionego - w terminie 12 m-cy od dnia objęcia dziecka opieką albo przysposobienia. Wnioski złożone po terminie nie będą rozpatrywane. WYMAGANE DOKUMENTY: kopia dokumentu tożsamości i kopia aktu urodzenia dziecka (oryginały do wglądu), numer PESEL dziecka (jeżeli został już nadany). Prosimy również o dołączenie kopii dokumentu tożsamości drugiego z rodziców dziecka (w razie możliwości oryginał do wglądu).

Gość jeżeliiiiiiii
coś aktualnego;)

Gość jeżeliiiiiiii
to będzie chyba to becikowe

Gość magooooo
to becikowe...reszta jest zalezna od dochodu

Gość laurettaa
oj powiem Wam,ze tam namotałyście,że sama juz nie nie wiem co i jak, skąd . jestem mężatką , mąż pracje i brutto ma jakieś 2500 zł. jedni piszą o Zus, inni i środku pomocy. Gdzie sie zgłosici dopytać , a co z US ? czy ktoś miał podobną syuację czy jestem wyjątkiem ?

Gość laurettaa
a żeby Cie myszy pogryzł debilu jeden.

Gość magooo
w tej chwili przyznaniem i wypłata zasiłkow rodzinnych zajmuja sie gminy, tam trzeba sie zglosic, do referatu zasilkow rodzinnych, z dochodami twojego meza raczej nie dostaniecie zasilku rodzinnego i w tej sytuacji otrzymasz tylko 1000 becikowego, na ktory trzeba zlozyc wniosek po urodzeniu dziecka, przy takim dochodzie nie naleza ci sie takze inne zapomogi niestety.

Gość magooo
jesli nie pracujesz to z zus tez nic nie dostatniesz-chodzi mi o macierzynski i wychowawczy, co do urzedu skarbowego, to bedziesz potrzebowała zaswiadczenie o dochodach za ubiegły rok, jesli bedziesz chciala zlozyc wniosek o rodzinne, moze od nowego okresu zasilkowego, tj. od 09.2008, podniosa prog dochodu i sie zalapiesz na rodzinne. w kazdym razie w ciazy nie dostaniesz zadnych pieniedzy skoro nie pracujesz, maz jesli placi dodatkowe ubezpieczenie w pracy np. w PZU to dostaniecie tez pieniadze, 10% wartosci polisy.