Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love Tito

Dziewczyny ze wsi są okropne

Polecane posty

Ktos ktoma choc torche rozumu, nie zkalada takich topikow, i wie ze kultura i dobre wychowanie nie wynika z miejsca zamieszkania.

Gość hahaha pizza chat
... a moze chat wiejskich? ;)

Gość xarax
przecież już praktycznie nie ma różnic między młodzieżą wiejska i miejską, przyczyny chyba znasz?

love tito trzeba było dać napiwek za nie taka damska solidarnosc ha ha ha

Gość 111111111111111
tak sie właśnie zachowuje większość nastolatkek bez ezględu czy są z miasta czy ze wsi :P

bo tego sie nie fonetyzuje....Studiowalam polonistyke wiec co do slownictwa, to moze najpier wy zapoznajcie sie z zasadami...poza tym, foru to forum...Mialam nadzieje ze jak jest jeden temat to sie go rozwija, a nie zmienia....

To, że studiowałaś polonistykę nie znaczy, że jesteś nieomylna miastowa panienko. O rany, "Pizza Hut" na "Pizza Chat"...

Te! Kulturalna panna, moze ustosunkuj sie jakos do moich wypowiedzi? Czytasz to co pisza ludzie w ogole?

"Pizza Hut" pisze sie w cudzyslowie bo to nazwa wlasna, a Pizza chat fonetyka...jezu co za ludzie...nawet w salonach SPA manikiur jest napisany fonetycznie....

Jsa pisze o czym innym. NIe wipowiesz sie? Rzuc okiem co napisalam we wczesniejszych postach.

Gość obserwatorka rzeczy ulotnych
a jeśli tak to czemu chat a nie hat ? Hę?

15:16 Yu Chin Ja wczoraj w miescie 100 tysiecznym, a wiec nie takim lamutkim znowu widzi grupke mlodych ludzi w knajpie. Zachowiwali sie jak niewychowane buraki. Wiec nie ma co sie czepiac oosb ze wsi! Nie rozumiem skrotow myslowych

Ok, jeszcze raz skoro sprawiają ci trudnośc literówki. Pisalam ze pochodze ze 100 tysięcznego miasta i wczoraj w knajpie miałam okazje ogladac młodych niewychowanych buraków. Bywam tez w wiekszych miastach z racji wykonywanego zawodu i tam tez widze ludzi prezentujących rozne poziony klutury. Poza tym uwazam, ze tylko osoba bez przemysleń zakłada, ze inteligencja i dobre maniery wiążą się z pochodzeniem. SLucham, co yt na to. Starałam sie pisać "jasniej".

Ja mieszkam w mieście. Niedużym, ale wieś to nie jest. I powiem szczerze, że bardzo nie lubie tych z dużych miast. Uważają się za lepszych tylko dlatego, że mieszkają w dużym mieście. Oburzeni, że ktoś z mniejszej miejscowośi śmiał przyjechać do ich wspaniałego miejsca zamieszkania i jeszcze bezczelnie płacił drobniakami! Poza tym jak ktoś już tu napisał, zachowanie, które opisałaś było typowe dla nastolatek. Nie ma się co dziwić i szukać przyczyny w tym, że są ze wsi.

Gość oczywiscie jasne of kors
ale jakby było fonetycznie to by było HAT, nieprawdaż?:P a co do Twojej przygody: nie ma znaczenia skąd kto jest, tylko jak jest wychowany, poza tym skoro mówisz, że dziewczyny miały po 17 lat , to to wszystko tłumaczy :O:O pewne maniery wchodzą w użycie w wieku 20 lat, wiem z autopsji :P a teraz sobie przypomnij : co było gdy miałaś naście lat... przykre prawda?:P

Gość dffdfddf
dziwni jacys jestescie. czytajac wasze wypowiedzi mam wrazenie ze srednia wieku na forum to 12 lat. nikt z nas nie wybiera tego w jakiej rodzinie, miejscowosci i z jakim kolorem skory sie urodzil. w gruncie rzeczy to wszyscy jestesmy wiesniakami w tym kraju. faktem jest ze ludzie mieszkajacy na wsi maja nieco iinny styl bycia ale podobnie jest z roznymi miastami. ja mieszkam w wawie ale ma kolege z poznania z ktorym na poczatku niiemal nie moglem sie dogadac bo kazdy mial swoj "jezyk". troche tolerancji... ale nie za duzo:) pedaly do gazu!!!!

Gość Bez KitU...
Myślę, że to zależy od wychowania. Sama jestem ze wsi i mam 12 lat. W mojej miejscowości istnieje nieliczna grupa osób, które zachowują się w podobny sposób. Moja mama zawsze powtarza ze wieśniak to stan umysłu. I ma rację. Ci którzy wypowiadają się o nas w sposób jakby nigdy nie wyjechali ze swojego miasta, sami są wieśniakami. Ile razy przejdę ulicą w Inowrocławiu ktoś pluje na środku deptaku. Albo ktoś kogoś zaczepi i wyśmiewa nie mając pojęcia kim jest dana osoba. W miastach jest mnustwo "wieśniaków" którzy wcale ze wsi nie pochodzą.

Gość dobrze ze nie pizza
roof bo to tez kiedys widzialam...

Gość miska23
No własnie aż sie oburzyłam wypowiedzią założycielki tematu i kilku innych. sama jestem ze wsi i co? jakoś idąc do restauracji nie wrzeszczę .. poza tym mam wiele znajomych z miasta które są o wiele gorsze w kulturze od ludzi ze wsi, więc naprawde, najpierw poznajcie kogoś, a potem osądzajcie. wszędzie są wyjątki, nie tylko na wsiach.

Gość zulamaniula
świniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość rolinkaa *
ludzie przecież kultura nie zależy od tego skąd sie jest. nie wiem, banda leszczy z was O_o ja tam jestem z miasta (wrocław) a moja kuzynka ze wsi (kosewo) a kocham ją bardziej niż własną matke. a ty kochana po prostu trafilas na jakies typowe półmózgi.

Gość rolinkaa *
jeszcze raz: KULTURA NIE ZALEŻY OD MIEJSCA ZAMIESZKANIA!!!

Gość Żal mi was wszystkich
Wieś to stan umysłu. Statystycznie więcej "wieśniaków" mieszka w miastach. Zamiast manifestować swoje ograniczenie i brak inteligencji klasyfikując ludzi w ten sposób zajmijscie sie czymś bardziej pożytecznym. Założycielka tematu powinna się nad sobą zastanowić bo dla mnie to jest właśnie prawdziwa wieśniara.