Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izzka 24

mój partner nie chce

Polecane posty

Gość izzka 24

hej dziewczyny! ja też bym chciała zacząć starania o dziecko ale mój partner ciągle mówi że nie jest gotowy( jesteśmy już razem 5 lat)

Gość pojęcie względne tzn
ciekawe czy jest nie gotowy czy nie chce wcale! Lepiej o tym z nim porozmawiaj bo później okaże się że nigdy nie bedziesz matką

znam to niestety ;( z autopsji..;( tez mi tak mowil, w koncu rozstalismy sie, stracilam 5 lat.

Gość izzka 24
on mówi że nie jest jeszcze gotowy, ale powiedział że jak ja bardzo chce to się zgodzi a ja nie wiem co zrobić( wiem że mnie bardzo kocha) ale nie chce go zmuszać więc co mam zrobić?

tez mi sie wydaje, że lepiej pogadać o tym juz teraz, bo może sie okazać, że wasze spojrzenie na świat i priorytety nie bardzo dadzą się pogodzić...

skoro mowi ze nie jest gotowy to nie jest gotowy. I zrobisz krzywde sobie, jemu i dziecku jak namowisz go jednak. A jak odejdzie? co zrobisz? nie zastanawialas sie nad tym? niektorzy panowie wpadaja w panike jak zostaja ojcami.

jak sie zgodzi to są dwie mozliwości; albo mu sie odmieni jak zostanie tatusiem i będzie najszczęsliwszy na świecie albo ...nie będzie mógł sie odnaleźć w tej roli i bedzie miał do Ciebie pretensje...

Gość izzka 24
tylko to nie jest tak że on nie chce dzieci ale on mówi że się strasznie boi odpowiedzialności za drugą osobę boi się że nie da rady i że mnie zawiedzie

Gość izzka 24
mój chłopak ma 27 lat

poczekaj jeszcze troszkę :) mój w wieku 27 lat za nic na świecie nie chciał dziecka!!! teraz ma 31 i bardzo je pragnie :) ja zresztę też. na wszystko jest czas. taka decyzja musi być dobrze przemyślana i podjęta bez presji. zobaczysz odmieni mu się :) ale też radzę pogadać z nim poważnie i dowiedzieć się czy nie jest gotowy na dziecko teraz, czy nigdy nie chce go mieć.

Gość ale kobiecie tyla zegar
biologiczny i nie moze czekac tyle co mezczyzna ;)

popieram agatkę...mój obecny mąz jak miał 27 lat miał podobne podejście tzn. też jeszcze nie myślał o dzieciach (ake w ogóle to chciał je mieć), odmieniło mu sie po 2 latach i sam zaczął nalegac:)

Ja mam trochę inne zdanie w związku są dwie osoby, które mają swoje potrzeby i Twój partner jest gotowy na kompromis. Po za tym nie znam ROZSąDNEGO faceta, który by nie oszalał na punkcie własnego dziecka, a z odejściem nigdy nie wiadomo, są dzieci czy ich nie ma, czasem nawet zdaża się, że partner umiera, to jest życie. Jeśli chcesz dziecka i on jest gotowy się na to zgodzić dla Ciebie ja bym w to weszła. Co innego gdyby mówił kategoryczne nie. My też nie byliśmy gotowi, ciąża nas zaskoczyła kompletnie, ale wiem, że mój mąż jest naprawdę moim partnerem i mogę na niego liczyć.

a jeśli 24 to Twój wiek to jeszcze wszystko przed Tobą/Wami...

Dziwne że jeszcze nie ma ani jednego wpisu z radą żebyś go w dzieciaka \"wrobiła\", zazwyczaj jest tu masa dziewczyn które nie mają skrupułów żeby przymusić faceta do ojcostwa. Moim zdaniem nic na siłę, daj mu jeszcze trochę czasu.

właśnie dlatego polecam związki z dużą różnicą wieku. u mnie jest 7 lat i w momencie gdy ja dojrzałam do decyzji o macierzyństwie mój partner też jest na to gotowy. i do niczego nie muszę go przymuszać, ani w nic wrabiać :D

dokładnie, daj mu jeszcze troche czasu i zbytnio nie naciskaj, ale tez nie rezygnuj całkiem z tego tematu, niech widzi, ze bardzo tego pragniesz to może szybciej oswoi sie z ta myslą i dojrzeje...

Dziewczyny faceci boja sie bycia ojcem boja sie zmian i tak duzej odpowiedzialnosci.Czesto jest tak ze mowi \"nie chce\" a jak sie malec urodzi to dostaje na glowe ze szczescia:)

Gość izzka 24
nie chcę go wrabiać w ciąże na pewno tego nie zrobię. ale chce mieć dziecko i czuję się gotowa. warunki też mamy( własny dom, własny mały interes, mieszkamy razem już 3 lata)

mantodea - a czasem niestety bywa i w drugą stronę, więc nie ma reguły. U mnie to w ogóle było wszystko inaczej - mój mąż jest 6 lat starszy ode mnie, a potrzebę ojcostwa nawet nie pamięta od kiedy ma. Ja nie byłam gotowa na dziecko jak się poznaliśmy i umówiliśmy si że zaczniemy jakieś 2 lata po ślubie bo muszę do tej myśli "dojrzeć". On bardzo bardzo chciał już ale obiecał że będzie cierpliwie czekał. Wszystko się ładnie "zgrało", tylko na ciążę musieliśmy "popracować" trochę dłużej niż przewidywaliśmy.

sarkastyczna cyniczka - masz racje ale pewnie masz swiadomosc ze antykoncepcja czasem zawodzi i jest\"bum\".Znam przyklady gdzie facet za Chiny nie chcial dziecka a jak sie juz urodzilo to sie cieszyl jak wariat.Z drugiej strony moze zdarzyc sie tak ze facet chce dziecka a jak sie urodzi to ma to w d....

No o tym właśnie mówię. Też znam takie pary gdzie tatuś chciał i się cieszył i niby nadal się cieszy ale góra godzinę dziennie, bo dłużej to już go dzieciak wkurza, a jeszcze najgorzej jak płacze ;) nikomu nie życzę.

Gość izzka 66
rozmawiałam już z nim poważnie na ten temat i jest tak jak wam napisałam no mi powiedział że tak w ogóle to on chce mieć dzieci ale po prostu nie wyobraża siebie w roli ojca no i strasznie się boi

a Ty się nie boisz? Pewnie też, bo w naturze czlowieka leży lęk przed nieznanym...dobrze, że ma takie wątpliwości, to świadczy o jego poważnym podejściu do życia...Powiedz mu to:)

Gość izzka 66
dzięki "baderka" mądre słowa

Czyli mialam racje;)Tak jak baderka pisze- pogadaj z nim o swoich obawach:)

wiesz, mój też bał się jak cholera, jak byłam w ciaży to czasem mi go szkoda było-ciągle się martwił jak to będzie, czy sobie poradzimy itd. A teraz? Po pierwsze nie wyobraża sobie życia bez małej, a ostatnio to nawet stwierdził, że te jego obawy były mocno przesadzone... Wszystko przychodzi łatwiej niz myślał:)

tym bardziej, że nie jestescie juz para małolatów, która dopiero startuje w życie, coś tam juz osiągneliście i gdyby pojawiło się dzieciątko nie będziecie mieć problemów typu brak kasy czy brak miejsca do spania...a to tez wazne, nie najważniejsze, ale jednak:)

Gość izzka 66
wiem że on mnie bardzo kocha i że zrobi dla mnie wszystko( prawie wszystko:-) ) ale boję się że jak urodzi się dziecko to on będzie nie szczęśliwy że nie będzie mnie wspierał i pomagał w opiece nad dzieckiem