Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOOOLIIII

BÓLE BRZUCHA 26TC

Polecane posty

Gość BOOOLIIII

Dziewczyny mam pytanko.Drugi dzien boli mnie brzuch caly procz podbrzusza.Z tego powodu juz dwa razy bylam w szpitalu gdzie nie stwierdzono nic niepokojacego.Lekarz mowi lezec i nospe brac.Czy takie bole to norma w ciazy?????????

Mnie nic nie boli (25tc), chyba że dostanę mocnego kopniaka od dziecka, ale to chwilka tylko i w miejscu w którym był kopniak. czasem bolą mnie jelita jakby, ale to też da sie odróżnić od takiego bólu groźnego dla ciąży. Boli Cię tak jak na okres?

a napina ci się lub twardnieje? czy tylko boli? i cały czas czy np co kilka, kilkanascie minut?

boooliii --> to może zwyczajne wzdęcie, jak u mnie jelita zaszwankują to się zwijam, a najgorzej w nocy. Ból najbardziej czuję wtedy jakby po bokach brzucha i góry, czyli jakby dookoła macicy. A kapuśniak brzmi groźnie ;)

Gość BOOOLIIII
sarkastyczna cyniczka - chyba w sedno trafilas z tymi bolami.Pod pepkiem i po bokach.

boooli- jesli to jelita, to ok. uwazaj tylko zeby nie mieć rozwolnienia, a jak masz to jakoś to zatrzymaj, zjedz czekoladę np. połozna mi powiedziała ostatnio ze moje skurcze najprawdopodobniej były wywołane własnie przez ciągle rozwolnienia, po prostu skurcze jelit promieniowały na macice i pobudziły ją do akcji porodowej. a ja głupia cieszyłam sie ze nie mam zaparć jak inne ciężarne :(

minimonia, nigdy nie pomyślałabym, że rozwolnienie może być takie groźne w ciazy...Bo ja ze wzgledu na zaparcia to wręcz modliłam się o to:)

ja tez nie pomysłałam o tym, lekarz rownież nic nie wspomniał :( ale to w sumie logiczne-zawsze jak miałam @ to pierwsze dwa dni spedzałam kursujac między łózkiem a kibelkiem, z powodu bólu brzucha miałam rozwolnienie- to macica promieniowała na jelita. a w ciazy odwrotnie-jelita na macicę.

Gość dziewczyny bez jaj

Gość dziewczyny bez jaj
rzwolnienie i zatwardzenie jest tak samo neibezpieczne! i nie można rozwolnienia traktować jako BRAKU ZAPARĆ, to tak samo neibezpieczne tylko normalny, w miarę mięki regularnie oddawany stolec to BRAK ZAPARĆ, ale nie ROZWOLNIENIE jestem obecnei w 15 tygodniu i przed ciążą wypróżniałam sie regularnie po 3 razy dziennie, ale stolec zawsze był zwarty tak jest i teraz, w ciąży wszelkie inne anomalia są nieprawidłowe i nie wolno tego lekceważyć

Witaj minimonia❤️ co tam u ciebie, mam nadzieję że już lepiej się czujesz psychicznie... Często o tobie myśle i zastanawiam się czemu musi nas coś takiego spotykać..... Mi ostatnio też sie zaczyna napinać brzuch, fakt nic mnie nie boli ale ja cała w starchu, chociaż każdy mówi że to normalne... Wiem jednak że nie powinno się lekceważyć żadnych objawów, chociaż sama wiesz po sobie, że mimo iż dbałaś o maleństwo spotkało cię coś takiego...nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje....

Gość gość
powodzenia zycze

Gość BOOOLIIII
Wlsnie przyjechalam ze szpitala troche zmeczona pokuta ale jest wszystko ok.:)Robili mi zapis serduszko malego bije idealnie skurczy nie bylo dostalam nospe w tylek.Dzis robili mi usg 3 wym.z malenstwem jest wszystko dobrze wazy juz 931g.Dzieki dziewczyny!!!!:)

Gość emikuś
witam cieplutko.ja tez mialam takie bole i lezalam w szpitalu :( zrobili mi badania i nic nie wykazalo:) powiedzieli tylko ze dziecko sie rusza i tyle

Gość emikuś
no i widzisz wszystko jest ok tez dostawalam nospe.nie przejmuj sie tymi bolami,problem by byl jesli bys krwawila czy cos w tym rodzaju.nie przemeczaj sie i bedzie git :) .pozdrawiam przyszla mamusie.p.s.wysypiaj sie duzo ,bo potem nie bedzie czasu hihi

Gość BOOOLIIII
Wiwm wiem to moje drugie dziecko:)Jeszcze raz wielkie dzieki za dobre slowo!;)

jezeli brzuch sie nie napina i czujesz ruchy to raczej nie ma sie co martwic, mnie w tym czasie codzinnie bolal brzuch a w 28 tyg maz zawiozl mnie na pogotowie bo twardnienia mialam 30x dzinnie do tego nie czulam ruchow dostalam fenotreol i isoptin na serce jezeli tyle razy juz gin mowil ze jest ok to musi tak byc :) odpoczyywaj wiecej, bierz no-spe i bedzie dobrze pozdrawiam

Gość kkasiekk
A ja też mam te bóle jelit..... i do tego skurcze :( Ja mam więcej zaparć, ale teraz mam trochę rozwolnień, bo biorę ziołowe leki. I też tak sądzę, że moje skurcze i twardnienie jest od jelit :( ale boję się żeby nie urodzić za wcześnie, bo jestem dopiero w 27/28 tygodniu :( W szpitalu też już byłam 2 razy na skurcze i twardnienie. Dostawałam leki tam i teraz w domu ale skurcze i tak są :( a raczej częściej twardnienie, bo nie czuję tego ściagania macicy jak wcześniej :( Wiem to też niebiezpieczne, ale..... cóż mam zrobić. Może ktoś ma dobre porady na to wszystko ???

Gość Anusia25
mnie brzuch nie boli... ale kilka razy dziennie dziwnie się napina...wogóle wieczorami jest większy a z rana jakis dziwnie ''zmiarzdzony'' , to moja pierwsza ciąża i bardzo się boję, wręcz wyszukuje nieprawidłowości chyba zcasem bezpodstawnie :( ( apropo jestem w 27tc ) mam wrażenie tez jak by przestał rosnąc :(