Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózeczki

wózki z usa czy ktoś zamawiał

Polecane posty

Gość wózeczki

słyszałam ostatnio że warto zamawiać wózki z usa, czy któraś z Was zamawiała , czy naprawdę jest to opłacalne, na jakich stronach szukać, jakiie są koszty przesyłki?? Czy możecie podać linki do stron i podzielić się swoimi doświadczeniami??

Gość aparat
No nie chce wejść,ale tam na forum w gazecie pl odpowiadaja na e-maila

Gość bosh was to juz totalnie
pojebalo ;/ kto za komuny slyszal zeby sprowadzac wozki zza granicy ;/ moje dzieci mialy woizek odziedziczony po kuzynach i jakos krzywych kregoslupow czy jakis tam wad nie maja ;/ a jak teraz slysze ile mamusie wydaja na wozki to mnie smiech bierze ... 1 tys zl wzwyz ;/

Gość wózeczki
aparat dziękuję poszukam bosh was to juz totalnie -chyba nie powinno cię obchodzić ile kto wydaje na wóze, nie twoja sprawa-nie twoja kasa, a co do czasów komuny to chyba powinniśmy się cieszyć że możemy sobie pozwolić na drogie wózki i sprowadzać je sobie choćby z honolulu

Gość bosh was to juz totalnie
A sprowadzaj sobie nawet z RPA ... ja tylko pisze, ze to strata pieniedzy ... a ci sprzedawcy to teraz potrafia taki kit wam wcisnac ze szok ;/

Gość Kozieradka
A co zrobicie z tym wózkiem za rok? Oddacie do muzeum? Nie lepiej kupić coś praktycznego, a pieniądze przeznaczyć na jakieś zabawki rozwijające dla dziecka?

Gość wózeczki
nie wiewcie jakiego wózka szukam więc nie piszcie o wciskaniu kitu i o niepraktycznośći, a chciałam zaóważyć że napisałam że ponoć się opłaca(niski kurs dolara itd) dlatego pytam o dośwadczenia i linki by to sprawdzić. Jak nie masz nic do powiedzenia na ten temat i nie potrafisz odpowiezieć namoje pytanie to się nie wypowiadaj

Gość wiesz co autorko
kupiłam wózek w usa. Tylko, że znajomy kupił mi go w stanach i wysłał. Łącznie z przesyłką kosztowało mnie to prawie 300 zł.

Jacy ci ludzie zaściankowi :o Całkiem prawdopodobne, że się opłaca. Mój ojciec sobie chce sprowadzić auto z USA - nowiutkie, z salonu samochodowego. U nas koleś na aukcji używane sprzedawał i wylicytowali na ok. 100 000 zł. W USA za nowiutki taki sam model płaci się w przeliczeniu 50 000zł + 2 000 zł opłaty za transport drogą morską. Jak chcecie przepłacać, to przepłacajcie. A autorce gratuluję sprytnego pomysłu.

Gość wózeczki
wiesz co autorko ja też mam ewentualnie taką możliwość ale chcę się najpierw rozeznać jakie wózki są dostępne na rynku amerykańskim jak narazie zaglądałam tylko na ebay

Gość aparat
Nie rozumiem tych co krytykuja,przecież to nie wasza kieszeń bedzie lżejsza.Co wam do tego kto ile na co wyda.Jeżeli nie mozecie pomóc to po co sie wypowiadacie?

Gość wiesz co autorko
zaraz poszukam sklepu internetowego w którym wybierałam wózek, jak znajdę to wkleję linka, cierpliwości. Teraz pewnie mniej by wyniosło za ten wózeczek, a sprawdza się świetnie.

P.S. Dodam tylko, że sprowadzenie auta wiąże się też z opłatami celnymi i VATem, a i tak nadal się opłaca. Za wózek tych dodatkowych opłat nie ma, a koszt transportu wynosi ok. 70zł.

Witam wózeczki Popieram Cię w każdym calu.JA nie kupowałam wózka ale zabawki Fisher price z usa i jestem bardzo zadowolona bo nawet + koszt wysyłki to i tak się bardzo opłaca.A mąż dla siebie sprowadzał gitare basową ,bo taniej.Wiec jesli znajdziesz fajowy wózek to kupuj.

Gość wiesz co autorko
Dori masz rację, że na allegro są wózki z usa ale ci sprzedawcy sporo zarabiają na takim wózku i za wysyłkę chcą ok 100 zł gdzie kosztuje 22 dolary. Wydaje mi się, że lepiej sobie przejrzeć strony ze stanów i jeśli jest ktoś znajomy to niech wyśle. Jest jeszcze sklep target o ile dobrze pamiętam podobno wysyłają do Polski ale nam na maila nie odpisano.

ale w przeliczeniu sa już droższe;) ja też wiele rzeczy sprowadzam i z angli i z honk-kongu jak trzeba bo sie poprostu opłaca ja osobiscie wyrabiam biżuterię- na allegro ceny za kamienie są koszmarrrne- sprowadzane wychodzą 4 razy taniej- i myślicie że ci nasi to skąd mają??? sami wykopali;) ? jak jest jak- trzeba szukać

mieszkam w USA i zainteresowala mnie cena wysylki morskiej. Czy moge wiedziec przez jaka firme byly wysylane te paczki, bo 22 $ to bardzo niska cena i chetnie tez przez ta firme bede wysylala..........

Gość wiesz co autorko
Mama 41 ta firma nazywa się POLAMER. Tyle znalazłam na kwicie nadania paczki, który specjalnie dla ciebie odnalazłam.

Gość wiesz co autorko
Dodam jeszcze, że paczka nadana była w Chicago.

dzieki, sprawdzilam czy jest gdzies blisko mnie i jest. Ja do tej pory korzystalam z firmy Doma, ale sprawdze ceny w tej firmie od Ciebie, jeszcze raz dzieki

Gość wiesz co autorko
nie ma sprawy Mamo 41 :)

Gość wózeczki
dziękuję za wszystkie dobre rady ceny wózeczków np na ebay-u są konkurencyjne muszę tylko podowiadywać się o koszty przesyłki Pozdrawiam

Porównałam ceny 2 wózków w tym sklepie i na Allegro i jestem w szoku - jeden różnica ok 300zł, drugi 650!!!! (Oczywiście z USA taniej!) Na jednym z droższych sobie zobaczcie - Stokke na Allegro w opcji Kup teraz jest za 2900zł (sama spacerówka), a w tym sklepie ok 2250zł! jak znacie jeszcze jakieś fajne sklepy z których można ściągać do Polski to wklejajcie linki :) Dzięki za otworzenie oczu na nowe możliwości :)

Gość wiesz co autorko
Sarkastyczna - szkoda, że mi klapki z oczu opadły dopiero przy drugim dziecku :) No cóż człowiek uczy się na własnych błędach.