Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Jak zmniejszyc niemowlakowi apetyt?

Polecane posty

Maly ma 5 tygodni,a wazy juz ponad 5 kg,urodzil sie mial 3500. ma caly czas apetyt ,karmie piersia i sztucznym mlekiem. Oszukuje go herbatka,ale nie za bardzo pomaga...Nie zrobie mu chyba diety:O?!;)

Dawaj mu zamiast mleka wode przez miesiac!bedzie miec idealne wymiary!:(

Gość ZMNIEJSZ SOBIE GŁOWE

Dziwczyny wy sie nie śmiejcie. Jak sie karmi sztucznym mlekiem to dzieci mogą dużo tego zjeść,Znam przypadek jak sie dzieci przekarmiło i jak 2,5 miesięczny chłopczyk ważył 7.5 kilo a jak miał 6miesięcy ważył 14 kilo. I miał apetyt to sie mu dawało więc same sie puknijcie w głowe

a po co mu dajesz mieszankę?? skoro ładnie przybiera to lepiej karm tylko piersią

Gość lepiej woda
A zamiast herbatki, która zawiera cukier, a więc dodatkowe kalorie, lepiej mu podaj wodę. Ja moje dziecko tylko wodą poję, a konkretnie wodą Gerbera

Dziewczyny miejcie troche zrozumienia dla innych. Skoro dziewczyna karmi i piersia i sztucznym to moze ma ku temu powod- np. zbyt malo swego pokarmu. Sa przeciez rozne przypadki. I nie nalezy sie smiac z diet dla niemowlakow! Ja sama bylam od drugiego miesiaca zycia na diecie,bo za duzo wazylam i lekarz nakazal diete na chudym mleku...fakt, ze nie trwala wieki ale takie rozwiazania sie stosuje gdy dziecko zbyt szybko tyje! A do autorki topiku: Poradz sie lekarza i nie kombinuj na wlasna reke.Lekarz oceni czy dieta jest konieczna i jak ja stosowac. Pozdrawiam

Dziekuje za zrozumienie;) Faktycznie Niemowlakakarmie sztucznym i swoim mlekiem,bo mam zamalo pokarmu:O Herbatki daje nieslodzone pomiedzy posilkami,zeby tak nie plakal o mleko...