Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimoweidobrowolne

Otwieram bar wegetariański

Polecane posty

...i chciałbym stworzyć najpierw ankietę nt. mojego przedsięwzięcia, by zbadać rynek i dowiedzieć się, co myślą o tym ludzie. Jak myślicie, jakie pytania mogę zadać? Może jest coś, co jeszcze nie przyszło mi do głowy. Dziękuję za pomoc.

Gość EkhemUwagaA
Ilu zna pan/i wegetarianinów :P

- schabowego z kapustą z kapustą z kapustą z kapustą z kapustą z kapustą... - nie mamy schabowego - to poproszę w zamian kapustę:classic_cool:

Jarku, zachowujesz się jak człowiek który spędził najlepsze lata swojego życia w buszu i teraz zagryza mielonego kiełbasą 🖐️ Nikt nie zmusza Cię do rezygnacji z jedzenia mięsa. Czasem warto spróbować czegoś nowego, innego, ciekawego, smacznego i zdrowego :-) Widzę że masz fantazję, lepiej byś mi pomógł :P Kafeteria jednak nie jest miejscem, na które można liczyć...

otulona snem - słuszna uwaga. Przemyślę to :)

Pytam już o ochotę na spróbowanie czegoś nowego, gusta kulinarne, stosunek do zdrowej żywności i konkurencję, macie jeszcze jakiś pomysł?

fajny taki bar :) NAPEWNO BEDZIE TAM WIECEJ KOBIET BO CHŁOP TO TYLKO MIEĆHO MUSI JESC :d

O, nieprawda :-) Faceci lubią mięso, ale lubią też eksperymentować. Zresztą wegetariańskie żarcie jest bardzo smaczne :)

cos ciekawego, smacznego i zdrowego nie musi byc bez miesa. Rozumiem zebys serwowala jakies potrawy bezmiesne , ale zeby na tym opieral sie bar wydaje mi sie pomyslem nietrafnym. Moim zdaniem zmien koncepcje

bar wege ok, ale: - niech to nie będzie kopia green way, gdzie do żarcia dosypują sto kilo sody - zadbaj o dobre przepisy, a nie pierwsze lepsze kotlety z torebki - zaproponuj dania dla wegan i frutarian

Tak, wiem, istnieje taki stereotyp. Mylny, o czym można się przekonać odwiedzając pierwszy lepszy bar wege. Te zapiekanki, tarty, zupy - są naprawdę bardzo pożywne. Wegetarianie nie żywią się wyłącznie sałatą. Co do planu i lokalizacji - mam już w większej części gotowy, lokalizacja jest nienajgorsza. Chodzi mi głównie o ankietę badającą rynek, tzn pytania do niej :)

O przepisy nie martwię się, będę bazować głównie na kuchni hinduskiej, zresztą pracowaam już w barze wege i znam się na tym coś-niecoś :) Sama nie jem mięsa od 14 rż ;)

ja bylam wege, już nie jestem, co nie znaczy, ze nie jadam nic wegetariańskiego (też mam kopalnie przepisów :P ) ALE jak ide do takiego green waya i jem to pseudo zdrowe zarcie, to mnie bierze na wymioty :O

helli, a skąd jesteś? jedzenie w green wayu też mi nie smakuje, ale np w Krakowie mają knajpę Momo, całkiem przyjemna :)

Myśle, ze bar ma szanse sie przyjąć, wystarczy spojrzeć jak dobrze funkcjonują Green Way\'e. W godzinach obiadowych w GW obok mojej uczelni miejsca nie uświadczysz, hehe Spróbuj sie ulokować obok jakiejś uczelni np, ale nie wyzszej szkoły czegoś tam i czegoś tam, tylko w miejscach gdzie ludzie na poziomie jednak przeważaja nad buractwem ;) Mysle, ze przy humanistycznych/artystycznych wydziałach było by niexle. A co do dań to sama nie wiem, moze cos od Greena Waya ściagnij ;)

ech, widzę że i tak nikt nie czyta tego, co napisałam i nie robi tego, o co poprosiłam :P trudno. cieszę się, że wywołałam jakieś tam zainteresowanie :)