Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikka26

kto chce pogadać o psychologii ?

Polecane posty

Gość ffffffffffffffdsd
ale border to nie tylko chwiejne emocje ale kupa innych rzeczy. Jeśli to zaburzenie byłoby fikcją to juz dawno wykreśliliby je z DSM i ICD-10

Gość asdfghjkjlk
dystymię diagnozują psychiatrzy

proszę bardzo...radziłabym jednak unikać takich konowałów jak ognia

ffffffffffffffffffff....to zaburzenie jest faktem....ale prawdziwy problem rodzi się wtedy kiedy naszpikują Cię psychotropami a potem nie potrafią odróżnić objawów nerwicy lękowej od ubocznych i odstawiennych

chlora - mialam na mysli roznice w diagnozie depresji/dystymii (slyszalam czesto, ze myla jedno z drugim, choc sama nie potwierdze :O ) zasadniczo sie zastanawiam, czy jest sens tracic czas na tak zwane wizyty u kogokolwiek

Gość asdfghjkjlk
kseno a miałaś psychoterapię? (potrzebna często bardzo długa terapia)

Gość ffffffffffffffdsd
no bo dystymia to w gruncie rzeczy depresja tylko utrwalona.:)

ksenofaryna, masz siekę z mózgu...a Twoje problemy to nic innego jak objawy odstawienne..sądzę jednak że nie prędko miną skoro faszerowałaś się najgorszym syfem jaki świat zna..czyt. xanax..zwany heroiną pośród benzo..

Gość ffffffffffffffdsd
a juz tez odstawilam ten bobofrutowotwórcze pożeracze mózgu :)

helli, podstawowym błędem jaki robią psychiatrzy (o lekarzach rodzinnych nawet nie wspominam) jest nieumiejętne zdiagnozowanie podstawowej choroby, którą najczęściej jest DEPRESJA...zamiast leczyć deprechę, leczą nerwice lękowe, zespoły lęku uogólnionego, borderliny i inne gówna..faszerują Cię uspokajaczami w/w...a potem to już tylko efekty tej zajebistej terapii

Gość ffffffffffffffdsd
ja wam mowie kobitki, jest sens sie diagnozowac i leczyc ale trzeba trafic na dobrego lekarza i psychologa ot co :)

Droga Ksenofaryno...sądzę, ze w ciągu tych dwóch lat coś łykałaś i objawy te utrzymują się nadal...czasem wystarczą dwa tygodnie żeby się uzależnić, zwlaszcza, jeśli, ktoś, tak jak ty, jest podatny na uzależnienia btw..może powinnaś porozmawiać z lekarzem o skłonnościach do nadużywania alkoholu...alkohol bardzo często jest bezpośrednią przyczyną tzw anxiety disorders...czyli wszelkich chorób lękowych.

chlora - no i wlasnie dlatego wolalabym nie byc ofiara konowala :P, a z kolei psychoteraia dla mnie nie wchodzi w gre. a powiedz mi, czy po zbadanie posiadania lub nie zaburzen poznawczych (pamiec) lepszy jest psychiatra czy psycholog?

Gość ffffffffffffffdsd
no a często bardzo trudno jest postaweic trafną diagnozę bo zaburzenia w wielu przypadkach współwystępują ze sobą, szczególnie depresje i lękowe. I czasem nie wiadomo ktore jest pierwotne, co napędza co.

Gość ffffffffffffffdsd
rozumiem, ale diagnoza to nie jest cos co zostanie Ci na całe życie, zawsze można ją zmienić ;) a wogole mozesz isc do kilku lekarzy na przykład .

helli, rozumiem, że Ty nie bierzesz żadnych leków?? Tak, czy siak..lepszy jest psychiatra..żeby postawić diagnozę..ale miej świadomość, ze wystawi Ci receptę.. czasem trzeba łączyć farmakologię z psychoterapią..najlepiej rozpocząć to drugie zaraz po zakończeniu leczenia lekami..czyli po około 2 miesiącach (najdłużej)

fffffffffffffffffffffd...najczęściej pierwotna jest depresja...dlatego leczenie należaloby rozpocząć antydepresantami, jednak nie każdy dobrze je toleruje..no i terapii farmakologicznej nie wolno przeciągać w nieskończoność..ale rozpocząć psychoterapię..polecam terapie kognitywną a potem behawioralną

ffffffffffffffdsd - wiem przeciez :D chlora - nie biore poki co, aczkolwiek wole psychotropy niz psychoterapie (wiem, bledne myslenie, ale mam swoje powody). a propos rozwojowej, czy POS jest jakkolwiek praktykowana (nie jestem psychologiem, dziedzina pokrewa)? czy sobie istnieje w teorii tylko?

Stawiam diagnozę - masz problemy z alkoholem Ksenofaryna, to jest twoja PIERWOTNA choroba i przyczyna innych problemów... tankuj ile wlezie

helli, bo depresję ciężko jest wyleczyć przy pomocy psychoterapii :) bez środków farmakologicznych, niestety...:(

aa mówisz o kolejności terapii? zawsze tak jest...warto nieco poznać siebie samego, swoje niepokoje, żeby rozpocząć terapie behawioralną, która w zasadzie służy już tylko temu aby odkręcić to, co jest już uwarunkowane

Gość ffffffffffffffdsd
oj przestańcie sie kłócić, jak zwykle na kafe nie mozna pogadac normalnie , powymieniac poglądami, powspierac tylko od razy waśnie? ;)

niektórych trzeba trzepnąć w łeb, żeby się ocknęli, po cholerę jej te wszystkie terapie, skoro pije..Chryste..nie zdajecie sobie sprawy z tego, jaki wpływ ma alkohol na układ nerwowy, co robi alkohol w połączeniu z lekami psychotropowymi lub antydepresantami... po co się oszukiwać???

Gość przepiekne
niestabilność emocjonalna może tez wystepować po przebytym szoku pourazowym zwłaszcza we wczesnym dzieciństwie mózg zapamietuje i ma zakodowane lęk brak bezpieczeństwa .

chlora - ech, zebym ja mogla z toba pogadac jak mnie najdzie :D:D:D. znam paru psychologow, ale od nich raczej nie dowiem sie tego, co mnie interesuje :). ty jestes po klinicznej? i czy ktos mi powie, jak to jest z procedura obcej sytuacji u dzieci 😭 ?

heh, to najpierw była anoreksja a potem bulimia tak?? :):) a mitomania kiedy się wdała?? :)

przepiękne ---> naturalnie, mówię tylko o nadużywaniu pewnych pojęć i wystawianiu diagnoz na wyrost... helli---> skądże, po jakiej znowu klinicznej...o dzieciach nie chcę rozmawiać, bo z nimi jest inaczej..od tego jest psycholog dziecięcy..nie psychiatra...