Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikka26

kto chce pogadać o psychologii ?

Polecane posty

wydaje się nieco wcześnie..ale co ja tam wiem.. wolalam wątek psychiatryczny...niebieskie pigułeczki..elektrowstrząsy te sprawy 😭 nie ma z kim gadać...;)

Gość Ciotka Matylda w papilotach
a dlaczego akurat w wieku 9 miesięcy jest jakiś konkretny powód??

chlora - a pisz co chcesz, ja chetnie poczytam, bo o psychiatrii mam niejasne pojecie niestety ;) np. zeby polaczyc watek "psycho z psycho", jestes zwolennikiem kolejnosci psychiatra-psycholog czy odwrotnie?

Gość ffffffffffffffdsd
dobra, to pogadajm o psychozach :)

Ciotka Matylda w papilotach - bo do 9 dziecko powinno miec bezwzlednie zaspokajane wszystkie potrzeby - lacznie z emocjonalnymi (czytaj: nie ma zmiluj, jak ryczy o 3 w nocy to wstajemy od razu bez czekania i takie tam ;) ), a od ok. 9 rozpoczynamy okres odraczania zaspokajania

no naturalnie, że dziecka nie poślę od razu do psychiatry..natomiast dorosłego, jak najbardziej..nie ma się co pieścić i dawać otumaniać, kiedy sprawy są poważne

ffffffffffffffdsd - albo o seryknych mordercahc:P chlora, jakie srodki stosoane sa w psychopatii? ffffffffffffffdsd - ty jestes psychiatra/psychologiem?

chlora - nie mowie o dzieciach, tylko o doroslym, czy twoim zdaniem pierwszy krok do psychiatry czy do psychologa? bo juz nie ma takiej fobii psycho, jak byla kiedys, wrecz przeciwnie, popyt jest, z podaza gorzej :D

Gość ffffffffffffffdsd
nieee

Gość Ciotka Matylda w papilotach
chlora---> a skoro raczej psychiatra niz psycholog to farmakologia czy terapie wszelkiego rodzaju??

Gość ffffffffffffffdsd
do kogo najpierw to indywidualna sprawa. Czasem nie obejdzie sie bez farmakoterapii a czasem nie trzeba, nawet lepiej nie iść do lekarza zeby sie nie obarczac etykietką chorego tylko od razu do psychologa i tam sie potłamsić :)

Gość ffffffffffffffdsd
nie, tylko trzeba trafic na dobrego terapeute

wierzę, że na obecny czas nie ma innego wyjścia niż łączenie terapii farmakologicznej z terapią psychologiczną... nie znam się na psychozach.. sporo wiem o zaburzeniach lękowych i lekach..również o ich odstawianiu...to tyle... milej nocki

zawsze trzeba czytać i wywiadywać się jak najwięcej, tak, aby trafić do najlepszego psychiatry w danym województwie albo okręgu...nie pchać się do byle kogo, bo może bardzo zaszkodzić

Gość ffffffffffffffdsd
no to se pogadalimy :)

Gość ffffffffffffffdsd
ale to chyba i tak jedna z normalniejszych dyskusji jakie stoczylam na tym chorym forum ;)

jeśli uważasz, że ta dyskusja była normalna, to chyba masz nie pokolei :) bez urazy hehhehe, dobranoc dziewczęta

Gość ffffffffffffffdsd
napisalam jedna z normalniejszych ;)

Gość mii17
mnie ciekawi psychologia społeczna i wychowania. mam młodszą siostrę, która ma 10 lat. ja mam 17. gdy byla mniejsza wszystkiego sama ją uczyłam... umiała pisać, liczyć dużo wcześniej niż inne dzieci... bardzo lubię dzieci i ciekawią mnie relacje międzyludzkie czyli "dlaczego tak a nie inaczej"

Gość ania222222222
kto mi napisze notatke "kto to jest psycholog?", bo musze zrobić pracę o tym zawodzie

Gość ania222222222
czemu nie odpisujecie?????????????/

Gość mii17
sorki ze nie odpisywalam ale dopiero dzisiaj neta mam. bo mialam problemy przez 3tygodnie z nim. serdecznie zapraszam cie (i innych) do poczytania mojego bloga na temat psychologii http://new-psychology.blog.onet.pl/ znajdziesz tam potrzebne informacje. prosze zostaw slad ze bylas i odpisz

Gość maryja
co to jest?

Gość maryja
chcecie ropzmawiać o psychologii czy o życiu?

Gość hitman719
wiecie co wam powiem nie wiecie cic o zyciu mam dopier 24 lata ale przezylem nie jedno nie chce sie chwalic bo nie ma czymk ale naprawde jest cos co mobilizuje czlowieka a co to jets to sam marzenia i nie przestajcie wierzyc w nie bo one istnieja tylko trzeba po nie siegnac npozdrawiam marcin jak jakis psycholog od siedmiui bolesci sie znajdzie to taprasza na "synek174@Wp.pl"niech odpisze znam zycie a nie tak jak nie jeden na stolku pozdrawiam wszystkich

ja sobie chetnie o psychologii pogadam. temat jaki mnie ostatnio zaciekawil podczas rozmowy ze szpitalna pania [psychpolog byl na temat: gorzkie pomarancze,slodkie cytryny;)) jak ktos siedzi w psychologi na pewno wie o czym ja pisze.