Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trremenda

Jaki zawod faceta sprawia ze ma on wieksze szanse u kobiet

Polecane posty

Gość Trremenda

Napiszcie jakie zawody wykonywane przez faceta podnoszą jego szansę u kobiet. Czy kobiety wogole kierują sie w wyborze faceta zawodem wykonywanym przez niego ? Czy ma to jakieś znaczenie ?

Gość elektryk

Gość elstudentos
za mundurem panny sznurem ; )

Gość czyżby ornitolog
?

Gość mrowka_robotnicza
Mnie sie wydaje ze zawod sam w sobie raczej ma male znaczenie dla dziewczyny. Liczy sie bardziej to co facet soba reprezentuje.

Gość sisiiiiii
hydraulik ewentualnie listonosz ale musi pukać dwa razy

Gość pipilala
policjant

zawód nie jest jakimś kluczowym czynnikiem, decydującym o atrakcyjności faceta, no ale jesli już mam się wypowiedzieć, to mundury specjalnie mie nie ruszają. Wolę bardziej "prstiżowe" zawody, np. przystojny lekarz jest bardzo fajnym "obiektem" :)

Gość albo przystojny prawnik

Gość elstudentos
a przystojny pan oficer to nie prestiżowy zawód? ; )

Gość traktorzysta
;p

Gość elstudentos
ja ciągle obstaje przy mundurach... pamiętam... byłem kiedyś na ognisku dość licznym pojawił się tam mój znajomy, dużo koleżanek znajomych ogólnie kobiet, gadka szmatka, sobie leci, jak w końcu znajomy wypalił, że jest zawodowym żołnierzem i jedzie do Iraku za 2 m-ce to aż się dziewczyną oczka zaświeciły... bez wyjątku ; p Niestety mundur ma to coś w sobie ; )

Gość mowie powaznie
ksiadz:)

zawsze miał ale można porównać mundur do garnituru -na to samo wychodzi bo odpowiedni strój wymusza całkiem inne zachowanie i postawę itd. ;)

Gość ruchacz-zawodowiec

Gość elstudentos
aczkolwiek szambo-nurek brzmi mało kusząco nawet gdyby zarabiał 10 tys :p

Gość mrowka_robotnicza
Bo odpowiedni stroj roboczy potrafi dodac facetowi uroku. Ja pamietam jak przez pewien czas moj facet pracowal na recepcji w bardzo prestizowym hotelu. Mial specjalny stroj, do tego musial byc zawsze wypachniony, elegancki bo wiadomo musial witac wielu nie raz dosc waznych klientow. Na co dzien moj chlop lubi chodzic ubrany luznie, tak na sportowo. Takze widze go zawsze jako takiego swojskiego. Ale pamietam jak mi sie wtedy pokazal w tym stroju, taki wypachniony. Normalnie taka inna osoba. Sprawial wrazenie naprawde takiego macho. I jak nigdy wczesniej byl szczegolnie sexy:)))

Zapytam wprost , co kobiety sądzą na temat faceta, który jest nazywany przez złośliwych, jako \'złota rączka\' ? A może jednak lepiej jest aby facet posiadał określoną specjalizację ?

Gość mrowka_robotnicza
Zlota raczka --czyli facet od wszystkiego tzn ktory potrafi wszystko naprawic? Wydaje mi sie, ze duzo bedzie zalezalo od jego osobowosci. W mojej rodzinie jest maz kuzynki ktory zajmuje sie dystrybucja i asystencja w zakladaniu maszyn do kawy i tez poniekad "zlota raczka". Jego zona (kuzynka) to prawnik. Facet, mimo ze bez wyksztalcenia jest uwielbiany przez wszystkich. Super sie z nim gada, zartuje, dyskutuje. Wbrew pozorom nie jest glupi, duzo czyta, orientuje sie dzieki czemu rozmowy z nim sa naprawde na poziomie. I wprost mowi ze on nie mial mozliwosci ksztalcenia sie ale ze jest to wazne. Dlatego duzo zalezy od osobowosci i charakteu. Czy potrafi sie przyciagnac ludzi do siebie.

pierwszy-lepszy ---> złota rączka to właściwie taki facet "od wszystkiego i od niczego". Niby ok., ale taki w sumie "jarmarczny spec" ;) - troche tego, troche tamtego. Mnie osobiście imponuje, jak facet ma swoją konkretną działkę i jest w tym dobry

klaudka 27 , no dobrze, zakladam że masz rację , uważasz że facet , który posiada konkretną umiejętność i specjalizację jest dla Ciebie ciekawszym typem , niż tak zwany \'złota rączka\' ale teraz z moich obserwacji wynika, że wielu facetów posiada specjalizację w postaci : umiejętności nakręcenia nakrętki na śrubę , czyli ta specjalizacja to jest wykonywanie tylko jednej czynności , przy której nawet nie wolno myśleć , czy rozumiesz mój cynizm ?

klaudka 27 , powiem tak, nawet należy posiadać specjalizację ale nigdy mnie nikt nie zmusi abym przestał mysleć i robił coś jak automat albo na baczność ( wojskowi tak mają i nie tylko ) , jasne że lubie wyzwania i jeżeli mówię , że potrafię murować i tynkować, że potrafię nawet dom od podstaw wybudować od podstaw, ponieważ się różnych umiejętności nauczyłem oraz umiem instalacje wodne i elektryczno-elektroniczne wykonać ..... itd. to co mnie odpiszesz ? Przecież wiem, odpiszesz mnie że internet i papier wszystko przyjmie , powiesz mnie abym udowodnił , nie ma sprawy, mogę udowodnić i dom Tobie wybudować ale już znam ciąg dalszy , kiedy wprowadzisz się do swojego nowego domu to i tak nazwiesz mnie, że jestem tylko Twoim przyjacielem a tak naprawdę to Tobie się podoba inny facet, który jest przystojnym historykiem i pracuje w Muzeum Krawietctwa Przemysłowego albo w jakiejś bibliotece :)

Gość mrowka_robotnicza
pierwszy-lepszy --- sorry jesli sie wtrace. Pisalam juz (nie wiem czy czytales), ze duzo zalezy od posiadanej osobowosci. Takze mozesz miec nawet prosta prace ale jezeli bedziesz miec przekonywujaca osobowosc i fajnie sie bedzie z toba gadalo to jest szansa u kobiety. W mojej rodzinie jest maz kuzynki ktory zajmuje sie dystrybucja i asystencja w zakladaniu maszyn do kawy i tez poniekad "zlota raczka". Jego zona (kuzynka) to prawnik. Facet, mimo ze bez wyksztalcenia jest uwielbiany przez wszystkich. Super sie z nim gada, zartuje, dyskutuje. Wbrew pozorom nie jest glupi, duzo czyta, orientuje sie dzieki czemu rozmowy z nim sa naprawde na poziomie. I wprost mowi ze on nie mial mozliwosci ksztalcenia sie ale ze jest to wazne. Dlatego duzo zalezy od osobowosci i charakteu. Druga sprawa, to jest to ze posiadanie konkretnej specjalizacji czy zawodu moze stanowic dla kobiety jakby takie bezpieczenstwo ze z nim nie zgine. Bycie zas takim od wszystkiego to na zasadzie "dzis mam prace a jutro nie mam", "dzis tu a jutro tam". Rozumiesz: brak stabilizacji. I nie chodzi mi tu o materializm tylko o to ze zakladajac rodzine chce sie miec pewnosc ze bedzie zawsze staly dochod i ze bedzie sie mialo zawsze co jesc i bedzie moglo sie moglo robic jako takie plany na przyszlosc.

Gość elstudentos
osobowość osobowością, a temat jest o zawodach które bardziej przyciągają, te można wybierać osobowości już nie ; ) A jak wiadomo prestiżowe zawody przyciągają najbardziej, a tym bardziej, jeśli wiąże się on z typowymi prymitywnymi cechami im przypisywanymi. Siła, zdecydowanie, władza ; )