Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boni666

Leczenie grzybicy dietą

Polecane posty

Gość boni666

Witam, ostatnio oglądałam w TVN program Dietetycy na obcasach. Było tam przedstawione leczenie pewnej kobiety, ktora miała zaawansowaną grzybicę ogolnoustrojową...Kobieta ta jadła dziennie masę słodyczy m.in. 12 batonów oraz dużo mącznych produktów... W programie zmieniono jej dietę na warzywno-owocową, z przewaga warzyw zielonych+jeszcze inne skaładniki typu płatki itp. Generalnie jej choroba przeszła... Nie mówie tu, że wierzę do końca takim programom, ale dało mi to do myślenia. Zwłaszcza, że podobno 80% naszych chorób bierze sie ze złego odżywiania... Po drugie sama mam problemy z zaparciami i powracającą grzybicą, a próbowałam juz wielu leków... Chciałabym prosić osoby które cos wiedzą na temat leczenia grzybicy dieta, aby podzieliły sie swoją wiedzą... Pośrednio w topicach o grzybicy juz były pewne rady: 1. nie jeść słodyczy 2. nie jeść mącznych produktów ale czy mozna np jesc miod, a ziemniaki przeciez one zawieraja pełno skrobi, a chleb razowy? nasuwa sie pełno pytań...wiec jeśli coś wiecie to piszcie a może uda się stworzyć nam jadłospis...

Gość boni666
zachecam jeszcze raz do tematu...

Gość przychodzę na odsiecz
prosze: http://www.dieta.peet.pl/ ;) a ja tylko odstawiłam piguły anty i zaczęłam łykać lacibios femina i jak ręką odjął :classic_cool: pozdrawiam!

Gość boni666
zapraszam kolejne osoby do dodania porad

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa leczy wiele chorób m.innymi grzybice, tak pisze dr med. Ewa Dąbrowska w swojej książce pt. \"Ciało i ducha ratować żywieniem\" (koszt 11,-zł). Ja nie miałam grzybicy ale dzięki tej diecie (byłam 2-tygodnie) ustąpiła mi alergia (miałam ją 7 lat), astma, unormowało mi się ciśnienie tętnicze (byłam na lekach ok. 8 lat), przestały mnie boleć nogi w stawach oraz schudłam 6 kg.