Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdaleinella27

KIedy pojawił się instynkt? jak on się objawia?

Polecane posty

Gość Magdaleinella27

Dziewczyny mam takie pytanie, niektóre przypadki ciąży,to ciąża nieplanowana, ale są również tutaj takie mamusie które ta ciąże planowały i była ona wyczekiwana :) A pytanie moje brzmi,kiedy poczułyście,że już chcecie dziecko? że zaczynacie starania, możecie też napisać wiek ,ale mi bardziej chodzi o to kiedy poczułyście ten instynkt macierzyński , czym on się objawiał? Wydaje mi się,że jestem już gotowa na dzieciątko ;) i wydaje mi się,że mam instynkt już , ale nie wiem czy to jest instynkt czy to fascynacja małymi dzieciątkami :| Czuję,że chcę mieć maleństwo, nie potrzebne mi dyskoteki,szaleństwa, czasem oglądam nawet wózki na allegro :P uwielbiam małe dzieci,często was podczytuję.. za maluszkami na ulicy się oglądam, imiona planuje,hehe.. i oczywiście mam możliwości finansowe ,mieszkaniowe itp .. ale czy to jest to? po czym mam to poznać?

Gość nie wiem czy to instynkt
w moim przypadku, ale po prostu w wieku 29 lat stwierdziłam, że jeśli ciągle będę to odkładać, to w koncu będzie za późno:O właściwie to cały czas wydaje mi się, że jestem niegotowa, ale znając siebie NIGDY NIE BĘDĘ i po prostu stwierdziłam, że to już czas:)

Gość Magdaleinella27
Ja już od 19-roku życia chciałam mieć dziecko, może to dziwne,hehe. ale zawsze to odkładałam bo rozum mi na to nie pozwalał, trzeba było studia skończyć, dorobić się itp

no to jest logiczne, że najpierw szkoła, studia...:) ale w moim przypadku jest tak, że ja do końca nie czułam się gotowa i to raczej z racji wieku zdecydowałam się choć zawsze wiedziałam, że chcę i kiedyś będę mieć dzieci:) nie wiedziałam tylko, że tak długo będę zwlekać;)

ja pierwszy raz "zachciałam" mieć dziecko w wieku 17 lat. ale na szczęście wtedy się dowiedziałam że moja mama jest w ciąży i będę miała brata. mogłam się przekonać jak trudną rolą jest macierzyństwo. teraz jestem na to w pełni gotowa :) psychicznie i fizycznie. nie mam stałej pracy,ale wiem że sobie poradzimy. nie przeszkadza mi to. nigdy nie chciałam "najpierw się dorobić a potem mieć dziecko". chcę mieć 3 dzieci i wiem że teraz jest najlepszy moment na 1-wsze. mam 24 lata, jestem w szczęścliwym związku, do pełni szczęścia brakuje mi tylko maleństwa :D myślę że to co czujesz może być tym słynnym "instynktem" :)

mała_agatka--------> bardzo słuszna decyzja:) gdybym mogła cofnąć czas i miałabym tylko możliwość zdecydowałabym się na dziecko dużo wcześniej, a wiek 24 lata czyli tuż po studiach wydaje się być wprost idealny do rodzenia pierwszego dziecka:)

Gość Magdaleinella27
Ja mam 27 , chyba już czas, obym podołała.. także.. wraz z mężem,zaczynamy starania :) :D

no to powodzenia w takim razie:)