Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

sorbifer durules czy któras z was brałą cos takiegow ciazy?

Polecane posty

Gość myszeczka23

zrobiłam badania moczu ,morfologi i tp.i lekarz powiedział ze sa me zadobre i przepisał mi sorbifer durules ale nie powiedział od czego to jest i jak to dział a ja zapomniałm zapytc jak znacie ten lek to napiszcie co to jest i pt.

To jest żelazo. Ja biorę od ok. 25 tc. Poprawiło mi się dopiero w styczniu, więc po 2,5 mc łykania.

Gość tak znam ale nie brałam go
w ciąży miałam kłopoty z przyswajaniem żelaza, w moim przypadku zupełnie nei wiązało się, a co za tym idzie nei wchłaniało sie z pokarmu przez co miałam potworną anemię:( brałam to dosyć długo, 3 razy dziennie na jakieś 0,5 przed posiłkiem, gdzie już po kilku sekundach czujesz takie ssanie w żołądku, że zjadłabyś wszystko, ale nie wolno, bo trzeba odczekać te 0,5h nie zazdroszcze jeśli musisz to brać w ciąży, bo poza tym co opisałam, to ten preparat może powodowac odatkowo zaparcia, a w ciązy i w ogóle to wiadomo nic przyjemnego:O aha i nie zdziw się, jak zobaczysz, że robisz kupkę w kolorze prawie czarnym:O to skutek tego leku i nei ma powodu do niepokoju;)

Gość myszeczka23
a tak poztym to mam problem z kupa nie mówiłam tego dla lekarza bo jakos tak głupio mi było ,ona jest od 2 miesiency taka wolna jak na biegunke i wieczorm to jak by goni mnie dtoszke do ubikacji ale moze to przez ciaze

Gość nie wolno bagatelizować
problemów z wypróżnianiem w ciąży! koniecznei powiedzo tym swojemu lekarzowi prowadzącemu ciąże, bo to się może źle skończyć!

Gość nie wolno bagatelizować
aha! i nei ma znaczenia czy chodzi o rozwolnienie czy o zatwardzenie