Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magisterka

jak się przygotować do pierwszej ciąży badania koszt itp????

Polecane posty

prosze o rady osoby ktore juz maja to za soba ja chce zajsc w ciaze w lecie no powiedzmy ze do konca tego roku

badani zrob cytologie, idz na ogolne badanie ginekologiczne z usg plus badanie piersi koszta : jezeli chcesz chodzic prywatnie to przygotuje sie na koszty (w zaleznosci gdzie mieszkasz) 100 zl co wizyte czyli na poczatku co miesiac a pozniej co 2 tygodnie, chyba ze ciaza bedzie zagrozona (odpukac nawet co tydzien przez pewien czas) chodzac prywatnie za badani krwi i moczu trzeba placic samemu, wiec ja na 1 wizycie toksoplazmoze plus inne placilam troche ponad 80 zl

magisterka - POLECZ WSZYSTKIE ZEBY TE DO USUNIECIA USUN dobrze ci radze bo potem bedziesz miec przesrane jak ja:(Jesli w twojej rodzinie nie bylo problemow (ze strony matki) z donoszeniem ciazy to chyba wystarcza rutynowe badania - ginekolog STOMATOLOG morfologia i mocz a min.3 mce przed planowanym zajsciem w ciaze zacznij brac folik.

mandea niestety nie da sie wszystkiego przewidziec :( ja zeby leczylam na biezaca a jak zaszlam w ciaze w 3 miesiacu pierwszy raz w zyciu doswiadczylam leczenia kanalowego, a przeciez pare mies wczesniej wszystko bylo idealnie do tego moja mama nie miala problemu z ciaza, a ja mialam problemy z 1 ciaza wiec to tez nie jest powiedziane... wazne zeby brac jeszcze kwas foliowy przed zajsciem ok 3 miesiecy pozdrawiam

dziekuje wam bardzo a jesli chodzi o badania inne niz morfologia mocz to co jeszcze i kto ma dac skierowanie gin cczy lekarz rodzinny??

na wszystkie potrzebne badania skierowanie wystawi lekarz ginekolog

Gość nowa na forum 25
Na pierwszej wizycie u ginia popros o liste badan i kiedy mniej wiecej musisz je wykonywa.Ja dla kontroli morfologie i mocz robilam czesto prywatnie placilam 12 zl za te badania.Wizyta u ginia prywatna 60zl + jesli w tym dniu robil usg 40 zl i jesli doszlo badanie np.cytologi do ktorej pobieral probke 50zl i tak jedna wizyta kosztowal mnie 150zl ale czego nie robi sie dla dobra dziecka.Szkoda tylko ze nie kazdego na to stac.Ja jeszcze pracowalam wiec mogismy sobie na to pozwolic pozniej maz wyjechal do Anglii wiec bylo na to.Z drugim synkiem tez chodzilam prywatnie w POLSCE

Evi_22 - oczywiscie ze nic przewidziec sie nie da.Urodzilam corke 8 lat temu ciazy przebiegala bez problemow i kto by sie spodziewal ze kolejna ciaze poronie...

nowa przynajmniej mniej placisz jak masz wizyte bez usg ja place zawsze tyle samo z usg czy bez :-o