Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Me me melange

Lepiej być jedynakiem czy mieć rodzeństwo?

Polecane posty

Gość Me me melange

Jak uważacie? i dlaczego?

jeśli różnica między rodzeństwem ma wynosić 15 lat to lepiej byc jedynakiem ...a jeśli jest to rok dwa trzy to chyba nawet fajnie :)

Gość co za róznica
o tym decyduje nie człowiek tylko gora {czytaj BÓG} ale ja bym cchciala miec siostre

ja mam dwoje rodzeństwa i dziennie jest haja:D śmiesznie jest:p tym bardziej,że mam pełne panowanie nad starszym bratem:classic_cool: jak byliśmy młodsi to walczyliśmy.. ahh:D

nie o tym nie decyduje bóg tylko skuteczny środek antykoncepcyjny i człowiek ;/

Gość ta jasne oczywsicie
Lepiej mieć rodzeństwo. Jeśli rodzina jest normalna, to masz wtedy zagwarantowane oparcie w szerokim gronie osób. A jak jedynakowi kiedyś w końcu rodzice umrą, to zostaje sam...

Lepiej być jedynakiem, ale jeżeli rodzeństwo już jest na świecie, to nic mądrego nie da się zrobić. Trzeba zaakceptować i tolerować w miarę możliwości, jakie by ono ni było.

jesli rodzina jest normalna, kochająca sie i bez problemów to fajnie jest mieć rodzeństwo jesli rodzina jest taka jak moja, to dobrze, ze jestem jedynaczką

ja tam zawsze chciałam mieć bliźniaczkę, przez całe wczesne dzieciństwo, wyobrazałam sobie jakby to było mieć bliźniaczkę, wymyśliłam ją sobie itd. całkiem niedawno dowiedziałam się, że moja mama przez całą ciążę marzyła o bliźniakach i bardzo chciała mieć bliźniaczki:) później chciałam mieć starszego brata;)

Gość taka mała dygrasja
mam brata!:) bardzo go kocham i nigdy nie chciałabym byc jedynaczka!:)

Gość lepiej być jedynakiem
Wg mnie lepiej być jedynakiem. Ja mam siostrę i się nienawidzimy.

Gość sghggj
lepiej miec bo jest wtedy zabawniej i mozna zawsze se pomagac ale sa tez kłótnie :)

Gość Milena94
Oczywiście że lepiej mieć rodzeństwo. Wiem jak to być jedynakiem bo byłam nim przez 10 lat. I wcale to nie tak kolorowo jak się wydaje. Nie ma się z kim bawić, kłócić, na kogo zwalić winy. Po śmierci rodziców zostajemy sami a tak to mamy rodzeństwo. Nie zgadzam się z tym że przy większej różnicy lepiej być jedynakiem. Między mną a młodszą siostrą jest 14 lat i nie narzekam. Jest fajnie. Oczywiście zawsze są kłótnie między rodzeństwem ale to jest normalne.

Gość umcy umcy
nie ma nic gorszego niz miec mlodszego brata, zwlaszcza jesli dzieli sie z nim od 20 lat pokoj :O

Gość Bliźniaczki
Lepiej jest mieć rodzeństwo. Ja sonie życia bez siostry nie wyobrażam. Mam tez brata starszego i od nie dawna siostrę. Kłócimy się ale nie oddała bym żadnego z nich :)

Gość co to się dzieje
Co to się dzieje że dzieci w wieku 16lat myślą już o śmierci swoich rodziców

Gość Milena94
"co to się dzieje" myślę że chodzi ci o mój post. Napisałam tak ponieważ moi rodzie umarli i chyba dopiero w tedy doceniłam co to jest mieć rodzeństwo