Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajdija

SKANDIA

Polecane posty

Gość ajdija

czy miał ktoś doczynienia ze skandią??? jesli tak to jaki ją oceniacie??? można w nia inwestowac czy nie ma co sie w to bawic???

Gość ajdija
???

Gość Żmyja
Ktoś z Effectu ci ją polecił? Jak dla mnie bardzo wątpliwy interes Skoro firma istnieje od 100lat prawie, a przedstawiciel chwali się na spotkaniu, że "od 2001 roku przynosi same zyski" to coś jest nie tak...

Skandia jest dobra, bo ma fantastyczne fundusze w swoim portfelu i jeśli ktoś mówi, że to wina Skandii, że ma straty czy coś takiego, to się po prostu na inwestowaniu na takich platformach nie zna. Zaczynając inwestycję w takie platformy jak Skandia jest dobre na długi okres, trzeba pamiętać, że tam się podpisuje umowę na min. 15 lat. Zaleta Skandii na tle innych podobnych platform - ma naprawdę bardzo duzo bardzo dobrych funduszy. Wada? Bo koszmarnie wysokie koszty likwidacyjne ... No i to, że trzeba sięwiązać z tą firmą na określoną liczbę lat.

firma istnieje od ponad 150 lat jak już.. Fundusze faktycznie ma bardzo dobre, potrafią bardzo dużo zarobić nawet w bessie - konkurencja takich nie posiada. Jeśli chodzi o to, że ktoś twierdzi że z firmą sie trzeba wiązać na długo np 15 lat: są to plany EMERYTALNE - alternatywa dla ZUS Np po 20 latach skł 250zł przy 18% mamy kapitał 360tyś. Teraz zakładając tylko 10% mamy emeryture z tego 3000zł. JUŻ po 20 Latach !!! Ważne Problem polega na tym, że jest sporo nie uczciwych agentów, którzy wprowadzają w błąd, nie edukują swoich klientów. Potem taka osoba nic nie wie o rynku, o tym jak się on zachowuje. Nie wie, że trzeba sobie tego pilnować. Zagladać raz na jakiś czas na swoją polise, na fundusze Ja osobiście jestem w komfortowej sytuacji, bo dostaje na maila, gg informacje od swojego agenta w co mam wejść i kiedy. Mam opieke. A to naprawde bardzo dużo znaczy, zmienia całkowicie postać rzeczy produktu Skandia.

Gość olenka10
a mam pytanie : mam 20 letni multiportfel (wpłacam 5 lat i 15 czekam na kase) teraz jestem na 3 roku wplacania i bardzo ładnie rośnie. zastanawiam sie czy po zakończeniu wpłat i przejściu na umowę bezskładkową, też bedzie tak ladnie rosło jak do tej pory? Boję sie że teraz sie starają puki wszystkiego nie wpłace a potem bedzie spadać. jak myślicie? może ktoś jest już na okresie bezskładkowym? Gwarancji kapitału nie mam.