Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkiemaleństwo

ODBIÓR MIESZKANIA OD DEWELOPERA - POMOCY

Polecane posty

Gość wazza
Warto wybrać odpowiednio dewelopera, aby nie musieć się martwić aż tak przy odbiorze :) Jeżeli mieszkanie jest tak wykonane, jak te od http://front-park.pl/ to nie musimy się martwić niczym!

Gość gość
Odbiorem mieszkań zajmuje się również ta firma www.marekbanasiewicz.pl , warto z nią się skontaktować i dopytać o szczegóły.

Gość gość
Jeżeli jesteście Państwo na etapie kupowanie nowego mieszkania od dewelopera, warto pomyśleć o fachowym odbiorze. Nie warto zostawiać tak ważnej kwestii przypadkowi. Zadajemy sobie sprawę, że nie każdy dysponuje obszerną wiedzą z zakresu budownictwa dla tego wychodzimy do Państwa z naszą ofertą. Techniczny odbiór mieszkań we Wrocławiu to nie tylko usługa, dzielimy się z Państwem fachową wiedzą zdobytą na wyższych uczelniach oraz lata doświadczeń, dodatkowo polecamy sprawdzone firmy budowlane oraz oferujemy projekty budowlane przebudów czy wzmocnień. Zapraszamy na naszą stronę odbioramymieszkanie.com po szczegóły.

Gość gość
Oczywiście warto mieć jakąś firmę, która będzie uczestniczyła w odbiorze mieszkania. Mój kuzyn kupował połowę bliźniaka w Wieliczce i dzięki takiej firmie deweloper musiał wyrównać kilka ścianek i osuszyć całość, która była jeszcze wilgotna! Istny koszmar! Ja takich doświadczeń na szczęście nie miałem, ale to dlatego że kupowałem mieszkanie od dewelopera, którego polecali mi bliscy znajomi. Mieszkamy w Nowym Mieście Pruszków w Pruszkowie, gdyby ktoś chciał jakieś informacje to polecam stronę dewelopera janpula.

Gość nejtka221
@maga44 Warto pamiętać, że zawsze masz prawo przyjść z fachowcem, a w Kaliszu moim zdaniem jedyną osobą godną polecenia w tym fachu jest Pan Michał Krot (http://mkrot.pl)

Gość gość
My także odbieraliśmy mieszkanie od dewelopera razem z firmą. Polecam takie rozwiązanie, bo pozwoli Ci uniknąć nerwów i będziesz miała pewność, że wszystko jest w porządku. Mieszkanie kupiliśmy w Nowym mieście pruszków. Nie było z tym raczej problemów. Mieliśmy także firmę, która zrobiła wizualizację wnętrza i wykonali nam korytarz oraz salon z kuchnią. Bardzo szybko i sprawnie.

Gość gość
Czy możesz napisać z jakiej firmy skorzystaliście odbierając mieszkanie w Nowym mieście Pruszków? Rozważamy zakup mieszkania w nowym etapie tej inwestycji i chciałabym wiedziec jak u Ciebie to przebiegło. Póki co czekamy na dofinansowanie z MDM, bo w styczniu urodził nam się Jaś :) Dodatkowe pytanie jeszcze: czy znacie kogoś mieszkającego tam w tych tzn "soft loftach"?

Gość sdsdff
Aby firma szybko się rozwijała, warto inwestować w jej promocję. Najlepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie usług w zakresie reklamy Lublin. Jest to dobry sposób na poprawę pozycji firmy. https://reklama-lublin.pl/

Gość gość
Profesjonalna obsługa, bardzo dobry kontakt. Pozytywnie oceniam współpracę z Skaland i liczę, że będzie dobrze, bo czekam w tej chwili na oddanie mieszkania.

Gość gość
Bardzo doby deweloper. Wszystko przekazane mi zostało od przedstawicieli w sposób zrozumiały i konkretny. Polecam firmę Skaland

Gość gość
Przekazano mi klucze w zeszłym tygodniu, teraz działa ekipa remontowa i jestem w pełni zadowolona. Co do Skaland to cała współpraca przebiega bez zarzutu.

Gość gość
Odbiór mieszkania od Janpula przebiegał u nas bez zarzutu :) Korzystaliśmy też z pomocy profesjonalnej firmy, ponieważ tak doradzi nam znajomi. To dobry sposób na sprawdzenie czy wszystko jest w porządku i czy nie ma ewentualnych usterek.

Gość gość
Umowę podpisałam po konsultacji z prawnikiem specjalizującym się w takich umowach. Nie zauważył w niej żadnych nieścisłości, co więcej stwierdził, że rzadko widzi tak dobrze skonstruowanie umowy w których wszystko jest podane jak na tacy. Wiec polecam Skaland.

Gość gość
Nie za bardzo wiedziałam jak podejść do tematu zakupu mieszkania, ale w Skaland mi bardzo pomogli. Jestem w pełni zadowolona ze współpracy z nimi.

Gość gość
Deweloper ma obowiązek naprawić wszelkie usterki. My na odbiór mieszkania od Home Invest przyszliśmy z fachowcem. Deweloper nie miał nic przeciwko, to normalna praktyka. Usterek żadnych nie było, więc wszystko przebiegło bezproblemowo.

Gość gość
No właśnie, wiele tez zależy od dewelopera ;) Przed zakupem mieszkania trzeba się też kierować tym od KOGO się kupuje! I nie patrzeć tylko na cenę i lokalizację, ale też na to, czy deweloper jest dobry i sprawdzony. Z Janpulem nie mieliśmy żadnych negatywnych doświadczeń przy odbiorze. Nie byli też jacyś zaskoczeni, że byliśmy z firmą, która się tym zajmuje. Wszystko przebiegło ok.

Gość gość
Teraz odbiór z pomocą to nic dziwnego, większość tak robi. Jeśli nie ma się pojęcia to rozumiem, ale kiedy wiadomo na co zwracać uwagę, to chyba nie ma sensu. Znajomi parę lat temu kupili mieszkanie na Bemowie w warszawie na osiedlu young city, wzięli speca, a okazało się, że były tylko drobne poprawki, które sami zauważli. Deweloper od ręki je usunął.

Gość gość
Kupiliśmy mieszkanie od dewelopera Home Invest i powiem tyle, ze żadnych ''ale'' nie mieliśmy. Wszystko poprawnie, żadnej reklamacji. To deweloper, którego możemy polecić.

Gość gość
Potwierdzam, home invest- świetny deweloper. Rzetelny i solidny. Nic dodać nic ująć.

Gość crazy is my life
Tyle pozytywnych opinii. A właśnie rozważamy zakup mieszkania od tego Home Invest. Super, teraz to już się chyba zdecydujemy :))

Gość gość
Teraz dzień otwarty w wielu inwestycjach: Osiedle Kameralne, Young City 2, Ogrody Wilanów, Forum Wola, Osiedle Życzliwa Praga i wiele innych. To dobry moment by się zdecydować na kupno!

Gość gość
Przy odbiorze mieszkania od Janpula nie mieliśmy żadnych problemów :) Nie zmienia to faktu, że warto wziąć zawsze ze sobą firmę do odbioru, która wyłapie ewentualne niedoróbki. Polecam też wybrać za wczasu DOBREGO i SPRAWDZONEGO dewelopera, aby uniknąć przykrych niespodzianek :)

Gość gość
Na taki odbiór techniczny warto iść z kimś kto się zna na tym, sprawdź np. http://mkrot.pl

Gość gość
Jeśli szukacie jakiś wskazówek dotyczących tego w jaki sposób odbierać mieszkanie od dewelopera, to polecam ten link: https://www.janpul.pl/odbior-mieszkania-od-dewelopera Warto wiedzieć na co się przygotować i czego unikać, tym bardziej, że każdy z nas zna pewnie jakieś historie o nieuczciwych deweloperach. Tutaj deweloper sam pisze jak do tego podejść :)

Gość aabuenaa
ja też zawsze chciałam kupić mieszkanie nowe ale właśnie to całe wykańczanie mnie przerażało. Jak z nieba spadła mi oferta firmy NMSzczecin. Wśród ich oferty znalazłam idealną kawalerkę w super lokalizacji za rozsądne pieniądze. Mieszkanie wykończone pod klucz, w bardzo wysokim standardzie :)

Gość gość
Wykańczanie mieszkania to sama przyjemność :) Najpierw trzeba znaleźć to odpowiednie, a to nie lada wyzwanie! Takie fajne, rozkładowe mieszkania ostatnio oglądałam w Forum Wola, właśnie wprowadzili nowy etap do sprzedaży i jest w czym wybierać! A do tego mają też mieszkania z zamkniętą kuchnią!

Gość gość
Dobrze jest podejśc do sprawy rozsądnie już na samym początku i poszukać sprawdzonego dewelopera. Ze swojej strony mogę zachęcić do zapoznania się z ofertą Janpula, który buduje w Pruszkowie i Warszawie Białołęce. Teraz skończył kolejny etap inwestycji Nowe Miasto Pruszków i jest nawet promocja na większe mieszkania: https://www.nowemiastopruszkow.janpul.pl

Gość gość
Odbieranie mieszkania od dewelopera nie jest takie straszne ;) Wszystko zależy oczywiście od rzetelności firmy i rodzaju umowy jaką podpisaliśmy. Oczywiście warto także wziąć sprawdzoną firmę, aby mieć pewność, że wszystko odbędzie się, jak powinno. Ja także polecam zajrzeć w to miejsce https://www.janpul.pl/odbior-mieszkania-od-dewelopera i przeczytać kilka tekstów poświęconych temu tematowi.