Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Jolka2222

menopauza

Polecane posty

Go艣膰 Jolka2222

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Vitas
Witam ponizej kilka istotnych informacji. Nie ryzygnuj ze swojej kobieco艣ci ! Odpowiedni zestaw substancji od偶ywczych pomo偶e ci pozosta膰 sob膮 i w pe艂ni korzysta膰 z przyjemno艣ci 偶ycia w okresie menopauzy. Menopauza nie jest chorob膮, ale niski poziom hormon贸w mo偶e sta膰 si臋 przyczyn膮 wielu k艂opot贸w ze zdrowiem. Jest bardzo prawdopodobne, 偶e w tym okresie pojawi膮 si臋 takie schorzenia jak cukrzyca, nadci艣nienie t臋tnicze, choroby serca i osteoporoza lub nasil膮 si臋 ju偶 wcze艣niej wyst臋puj膮ce dolegliwo艣ci. Nieprzyjemne objawy menopauzy mo偶na 艂agodzi膰 odpowiedni膮 diet膮, gimnastyk膮 oraz poprzez stosowanie substancji, kt贸re zapewni膮 prawid艂owy przebieg wielu proces贸w metabolicznych. W tym szczeg贸lnym okresie wzrasta zapotrzebowanie na wap艅, kt贸ry "dba" o zdrowie ko艣ci. Do czasu przekwitania odpowiedni poziom estrogenu (hormon produkowany przez jajniki) stanowi ochron臋 dla zasob贸w wapnia w ko艣ciach kobiety. W okresie menopauzy, gdy wygasa funkcja hormonalna gruczo艂贸w p艂ciowych, ochrona ta ulega za艂amaniu i organizm w znacznym stopniu jest nara偶ony na utrat臋 wapnia. Uzupe艂nianie tego pierwiastka w diecie, wraz z witaminami D i C, zapewni kobiecie mocne ko艣ci. Inne kluczowe sk艂adniki to magnez, bor, chrom i cynk. Odpowiednia poda偶 antyoksydant贸w takich, jak witamina A, C, E, beta-karoten oraz selen, zapewni paniom skuteczn膮 obron臋 w walce z rakiem. Menopausal Formula zawiera biologicznie czynne sk艂adniki (fitohormony), to produkt o wyj膮tkowej recepturze, wzbogacony ro艣linami leczniczymi, zapewniajacy prawid艂owy przebieg proces贸w metabolicznych, a tak偶e usuwaj膮cy nieprzyjemne objawy menopauzy. Dob贸r zi贸艂 o sprawdzonym, skutecznym dzia艂aniu r贸wnie偶 mo偶e pom贸c kobiecie cieszy膰 si臋 pe艂ni膮 偶ycia w tym okresie. Sk艂ad i korzy艣ci z przyjmowania suplementu: - 呕e艅-sze艅 syberyjski pobudza sprawno艣膰 umys艂ow膮 i fizyczn膮, zmniejsza objawy spowodowane niedoborem 偶e艅skich hormon贸w p艂ciowych oraz ryzyko nowotwor贸w. - Skrzyp polny (Field horsetail) chroni ko艣ci i wspomaga wydalanie nadmiaru wody z organizmu. Dzi臋giel chi艅ski (Dong Quai) wzmacnia mi臋艣nie macicy oraz zapobiega infekcjom bakteryjnym i grzybiczym. - Korze艅 lukrecji pomaga zwalczy膰 depresj臋, wzmacnia system immunologiczny i ochrania w膮trob臋. - Drapacz lekarski (Blessed Thistle) wp艂ywaj膮c na przysadk臋, zwi臋ksza produkcj臋 progesteronu, a zatem 艂agodzi objawy menopauzy. - Niepokalanek mnisi (Chasteberry) od dawna jest popularnym 艣rodkiem na dolegliwo艣ci menstruacyjne. W艣r贸d preparat贸w uzupe艂niaj膮cych codzienn膮 diet臋 kobiet w okresie oko艂omenopauzalnym w sk艂adniki pokarmowe, California Fitness proponuje: - Strong Bones - preparat dostarczaj膮cy wapnia i magnezu, pozyskiwanych ze 藕r贸de艂 naturalnych, stosowany w profilaktyce osteoporozy; - AC-Zymes - preparat zawieraj膮cy bakterie Acidophilus, skutecznie zabezpieczaj膮ce organizm przed infekcjami bakteryjnymi i grzybicznymi, w tym dr贸g moczowo-p艂ciowych; - C-Plus Flavonoids - bogaty w witamin臋 pochodz膮c膮 z dzikiej r贸偶y, niezb臋dn膮 do tworzenia przez organizm chrz膮stek i kolagenu; - Protect 4Life - zbilansowany zestaw antyoksydacyjny zawieraj膮cy witaminy i selen oraz wyci膮g z li艣ci mi艂orz臋bu japo艅skiego; Godne polecenia dla pa艅 w tym okresie s膮 r贸wnie偶 kosmetyki z oferty California Fitness, a w szczeg贸lno艣ci balsam do cia艂a Vitamoist z dodatkiem alg morskich, chlorofilu, witamin i sk艂adnik贸w nawil偶aj膮cych. Do wzmocnienia w艂os贸w niezast膮piona mo偶e by膰 od偶ywka kolagenowa Collagen Therapy, bogata w kolagen ro艣linny i witamin臋 E. Menopausal Formula to suplement diety firmy Calivita. Wiecej na ten temat znjadziesz na stronie www.vitasuplementy.pl W razie pytan prosze na e-maila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vitas
Ciekawa historia Po prostu m艂odsza. W kilka miesi臋cy po uko艅czeniu 50. roku 偶ycia, coraz dotkliwiej zacz臋艂am odczuwa膰 objawy menopauzy. Zacz臋艂o si臋 od nag艂ych uderze艅 gor膮ca, nocnych pot贸w, niczym nieuzasadnionego podenerwowania, jednym s艂owem - nie by艂o tak, jak przedtem. Od kole偶anki, kt贸r膮 nieco wcze艣niej dotkn膮艂 ten "krytyczny" wiek, dowiedzia艂am si臋 o zbawiennym wp艂ywie preparatu Menopausal Formula na dolegliwo艣ci zawi膮zane z przekwitaniem. Zacz臋艂am od 1 kapsu艂ki dziennie i ju偶 po kilku dniach odczu艂am popraw臋 samopoczucia. By艂o to dla mnie tym bardziej wa偶ne, poniewa偶 w艂a艣nie zacz臋艂am opiekowa膰 si臋 moim p贸艂rocznym wnuczkiem, bo c贸rka musia艂a wraca膰 do pracy. Musz臋 przyzna膰, 偶e dzi臋ki Menopausal Formula, wst膮pi艂y we mnie dodatkowe si艂y, dzi臋ki czemu ca艂y dzie艅 opieki nad dzieckiem nie by艂 dla mnie 偶adnym problemem. Podczas wizyty kontrolnej u ginekologa pokaza艂am ulotk臋 ze sk艂adem preparatu. Od lekarza dowiedzia艂am si臋, 偶e skoro dobrze czuj臋 si臋 za偶ywaj膮c ten produkt, mog臋 unikn膮膰 hormonalnej terapii zast臋pczej. Powinnam jednak zadba膰 o stan swoich ko艣ci i uwa偶a膰 na nadci艣nienie, na kt贸re cierpi臋 od lat. Dlatego dodatkowo zacz臋艂am przyjmowa膰 Strong Bones - 1 kapsu艂k臋 na noc oraz Coenzyme Q10 i Garlic Caps with Extra Parsley, kt贸re pomagaj膮 utrzyma膰 mi prawid艂ow膮 warto艣膰 ci艣nienia krwi. Dzi艣 mija 5 lat, jak za偶ywam Menopausal Formula nadal w dawce: 1 kapsu艂ka dziennie. Nie odczuwam 偶adnych nieprzyjemnych objaw贸w menopauzy, mam w sobie du偶o energii, z czego bardzo si臋 ciesz臋, bo obecnie opiekuj臋 si臋 siedmiomiesi臋czn膮 wnuczk膮. Regularnie, mniej wi臋cej raz na p贸艂 roku, odwiedzam swojego ginekologa, kt贸ry nie mo偶e wyj艣膰 z podziwu nad w艂a艣ciwo艣ciami tego preparatu. A ja zachwalam dzia艂anie Menopausal Formula w艣r贸d innych bab膰, kt贸re, podobnie jak ja, pragn膮 unikn膮膰 za偶ywania hormon贸w. Wszystkim m艂odym babciom i nie tylko babciom polecam Menopausal Formula. Naprawd臋 warto! WAZNE JEST ABY S艁UCHAC Z W艁ASCIEWGO 殴R脫D艁A I OD PRAKTYK脫W

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tewu
czy to jest to samo co naturapia menopauza bo ja w艂a艣nie to za偶ywam troch臋 艂agodzi objawy ale nadal odczuwam, je偶eli mo偶esz podaj bli偶sze dane jaka firma po ile pakowane i jaka cena z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vitas
Witam, chetnie przekaze wszelkie informacje na e-maila. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anusia16
Je偶eli kto艣 cierpi m臋ki z powodu menopauzy i prze偶ywa ten sam koszmar co ja, BARDZO PROSZE O POMOC! Mam 52 lata, 4 lata temu zacz臋艂y si臋 u mnie sw臋dzenia pochwy. Poniewa偶 nie mia艂am up艂aw贸w, czu艂am si臋 dobrze, mia艂am regularny okres, wi臋c nie pomy艣la艂am, 偶e mam stan zapalny, a ju偶 napewno, 偶e zaczyna sie u mnie menopauza. Zacz臋艂o mnie to bardzo m臋czy膰, wi臋c posz艂am do lekarza. Lekarz stwierdzi艂, 偶e to nie stan zapalny, tylko organizm produkuje ma艂o hormon贸w i st膮d te dolegliwo艣ci, zapisa艂 tabletki i ma艣膰. W tym czasie przebywa艂am 3 miesi膮ce za granic膮, ale leki bra艂am regularnie a mimo to nic nie pomog艂o. Up艂aw贸w dalej nie mia艂am, ale drapa艂am si臋 i dlatego robi艂y mi si臋 wewn膮trz pochwy drobne ranki, kt贸re okropnie piek艂y. Po powrocie posz艂am do innego lekarza, kt贸ry skierowa艂 mnie na biopsje pochwy (z powodu tych ranek), ale okaza艂o si臋, 偶e to nie kom贸rki rakowe....tak naprawd臋 chyba sam nie wie co. Zrobi艂am cytologi臋, mammografi臋 piersi, wszystkie wyniki dobre. Po badaniu USG wszystko dobrze, nie mam mi臋艣niak贸w. Wszystko niby dobrze, a ja odchodz臋 od zmys艂贸w. Zapisa艂 mi hormony (NOVOFEM) i ma艣膰 gdyby piek艂o. Biore ju偶 3,5 roku, ale poprawy nie wida膰. Rozumiem menopauza, rozumiem rozdra偶nienie, uderzenia gor膮ca, bezsenno艣膰. Wszystko to mam i to si臋 jeszcze da wytrzyma膰. Wiem, 偶e kobiety maj膮ce menopauz臋 ciesz膮 si臋 偶yciem, uprawiaj膮 regularnie seks i czuj膮 si臋 dobrze. Nie wiem czy mo偶e dobrze jest w tym czasie uprawia膰 du偶o seksu, czy wcale? A teraz czym si臋 objawia m贸j problem: chodz臋, siedz臋, wszystko dobrze, w pewnym momencie w macicy biega milion mr贸wek, kt贸re k艂uj膮 i przechodz膮 do 艂echtaczki, ale w 艣rodku nie na zewn膮trz i przechodz膮 na wargi sromowe. To trwa kilka sekund, ale to jest takie uczucie, 偶e mo偶na dosta膰 pomieszania zmys艂贸w. To nie boli i nie piecze, ale to jest tak co艣 dziwnego, 偶e nie umiem tego okre艣li膰. S膮 dni, 偶e zdarza sie to kilka razy dziennie, ale jest tak, szczeg贸lnie przed okresem, 偶e sw臋dzi p贸艂 dnia bez przerwy i wtedy piecze mnie przy wej艣ciu do pochwy, wargo sromowe s膮 bardzo opuchni臋te, dlatego musz臋 si臋 ci膮gle skroba膰 i to mi dobiera ch臋膰 do 偶ycia. Czasami mi sie zdaje, 偶e to sie nigdy nie sko艅czy. Wiem, 偶e powinnam si臋 cieszy膰, 偶e mam jeszcze regularny okres, ale czasami my艣l臋 偶eby sobie wyci膮膰 macice z ca艂膮 reszt膮 i dopiero wtedy ten koszmar sie sko艅czy. Mieszkam w ma艂ym mie艣cie i mo偶e moi lekarze nie maj膮 du偶ej wiedzy na ten temat, dlatego BARDZO PROSZE O POMOC JAKIEGO艣 KOMPETENTNEGO LEKARZA ALBO KOGOS, KTO PRZEZYL TO SAMO CO JA. Z GORY BARDZO DZIEKUJE!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tylko
Spr贸buj u偶ywa膰 kremu clotrimazolin kupisz w aptece bez recepty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anusia16
dzi臋kuje za propozycj臋, ale u偶ywa艂am ju偶 tego kremu, i nic to nie zmieni艂o, prosz臋 o jeszcze jakie艣 pomys艂y i rady, b臋d臋 bardzo wdzi臋czna i dzi臋kuj臋 za odzew

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tylko
czasami pomagaj膮 ok艂ady z jogurtu naturalnego, nie bakoma bo ma za du偶o 偶elatyny

Udost臋pnij ten post

Witaj Anusia !!! Nie bed臋 pisa艂a 偶e mam to samo , ale na pewno Twoje objawy s膮 spowodowane brakiem lub nadmiarem hormon贸w, ale jakich ??? lekarz powinien Ci臋 skierowa膰 na tego typu badania.Ja bym radzi艂a ma艣膰 DERMOVATE ,ale nie pami臋tam czy ma艣膰 czasem nie jest tylko na recept臋 , mo偶esz poprosick.gin. o to!!!smaruj tylko na noc a naprawd臋 przyniesie ulg臋, a ca艂膮 win臋 za TO zrzu膰 na menopauz臋!pozdro!!!!偶ycz臋 powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anusia16
Bardzo dzi臋kuj臋 za dobre rady i przede wszystkim za odzew, pisa艂am ju偶 na wielu forach ale nikt mi nie odpisywa艂, dopiero na Kafeterii, jeszcze raz bardzo dzi臋kuj臋 i prosz臋 o kolejne pomys艂y, a te kt贸re ju偶 od Was dosta艂am napewno wypr贸buje!!!! ok艂ady z jogurtu r贸wnie偶 robi艂am, przynosi艂y tylko chwilow膮 ulg臋, za moment wszystko wraca艂o do poprzedniego stanu:( ma艣膰 wypr贸buje;)dzi臋ki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anusia16
Prosz臋 o rady!!!

Udost臋pnij ten post

Nie pytaj tylko id偶 do lekarza !!!kazdy pacjent to inny pacjent!!! Podziwiam Cie ze jeszcze tego nie zrobi艂a艣. Tymi objawami jakie opisywalas mo偶esz bez pomocy lekarskiej doprowadzi膰 do dystrofii pochwy lub warg sromowych! pozdro!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anusia16
ale ja pisa艂am 偶e chodze do lekarza ginekologa, widocznie nie przeczytalas uwaznie mojej pierwszej wiadomosci! regularnie jestem u niego w gabinecie, chodze na badania, po recepty, wiem, 偶e ka偶dy jest inny, ale napisa艂am tu wlasnie dlatego aby dowiedziec sie czy ktos jeszcze przezyl cos podobnego i jak sobie pomogl, co stosowal i co przynioslo mu ulge, regularnie biore leki zapisane mi przez lekarza ale one nic nie pomagaja, prosze o rady osoby ktore przezyly cos takiego jak ja lub wiedza co mogloby mi pomoc,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anusia16
lecz臋 si臋 na menopauz臋 od 4 lat, stale bior臋 leki zapisane mi w艂a艣nie przez lekarza, gdyby pomaga艂y nie prosi艂abym na forum o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cffassffdsfa
Niby zawsze narzeka si臋 na miesi膮czk臋, a to, 偶e przeszkadza, 偶e brzuch boli... Ale chyba jak jej nie ma to jeszcze gorzej. Ale niestety Drogie Panie nic si臋 na to nie poradzi. Taka jest kolej rzeczy. Pretensje prosz臋 kierowa膰 do g贸ry Jednak s膮 sposoby aby z艂agodzi膰 objawy menopauzy. Przynajmniej ja nie podda艂am si臋 jej od tak. Stosowa艂am "Menopausal Formula" firmy CaliVita. S膮 to kapsu艂ki wykonane z naturalnych zi贸艂. Wi臋c nie maj膮 偶adnych skutk贸w ubocznych. Bynajmniej ja 偶adnych nie odczu艂am. Dzi臋ki nim pozby艂am si臋 pocenia, zawrot贸w g艂owy, uczucia napi臋cia, zmian nastroj贸w oraz ... obni偶onego libida. Teraz w zasadzie jest tak, jak w okresie, kiedy mia艂am miesi膮czk臋. Czuj臋 si臋 dobrze, ju偶 przyzwyczai艂am do takiego stanu rzeczy. No i bynajmniej nie czuj臋 si臋 w mniejszym stopniu kobiet膮 ni偶 kilkana艣cie lat temu Je偶eli jeste艣cie Panie zainteresowane tym preparatem to wklejam linka strony sklepu gdzie ja dokona艂am zakupu: http://vitero.pl/pl/p/Menopausal-Formula-135- kaps./126

Udost臋pnij ten post

Hej. Jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej dotycz膮cej wp艂ywu od偶ywiania na wyst臋powanie niekorzystnych objaw贸w menopauzy. Poni偶ej zamieszczam link do ankiety pe艂na nadziei, 偶e zechc膮 Panie j膮 wype艂ni膰. Im wi臋cej z Was to zrobi, tym bardziej wiarygodne wyniki uzyskamy. Ch臋tnie podziel臋 si臋 mailowo ostatecznymi wynikami z Paniami, kt贸re zechc膮 wype艂ni膰 ankiet臋. Prosz臋 o jej odsy艂anie na adres mailowy: martucha901@o2.pl do 10 grudnia 2012r. :) Pozdrawiam i z g贸ry dzi臋kuj臋, Marta Ankieta: http://www.sendspace.pl/file/b301e12c40451e9b000221c/kwestionariusz-czestotliwosci-spozycia-zywnosci-ffq-10

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia kasia
na menopauze jedynie skuteczne sa hormony oczywi艣cie najpierw nale偶y zrobi膰 badania hormon贸w i dobra膰 dawk臋 ja nie mog臋 tego pier...a czyta膰, 偶e komu艣 zi贸艂ka pomog艂y! ludzie , mamy 21 wiek i albo cierpisz, albo ufarz lekarzowi a tu dalej ..szarlatani pr贸buj膮 wciskac kit,i zarabia膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malogosia61
Te偶 tak mia艂am.Mam 52 lata i kilka razy w miesi膮cu koszmarne,piek膮ce guzki.Po stosowaniu r贸偶nych medykament贸w zaryzykowa艂am i kupi艂am Menopausal Formula.Za偶ywam trzy miesi膮ce i ciesz臋 si臋 偶yciem!!!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 23konasinski
Marku zastanawiasz sie nad kupnem specyfik贸w zdrowotnych www.vitamarket.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agda1
Wydaje mi si臋, 偶e bez htz nic si臋 nie zmieni. Bior臋 zi贸艂ka ju偶 czwarty tydzie艅 i nie ma 偶adnej poprawy. Musz臋 wybra膰 si臋 do lekarza po hormony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy kto艣 tu zagl膮da ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajta
wlasnie zajrzalam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajta
mam rowniez ogromne problemy z menopauza, moze jest ktos kto chcialby podyskutowac na ten temat. Czekam na odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdrowamama
To bardzo trudny okres dla kobiet, dlatego w艂a艣nie wtedy musimy dostarczy膰 do organizmu to co niezb臋dne dla prawid艂owego funkcjonowania organizmu. S膮 ro艣liny kt贸re w tym czasie 艂agodz膮 objawy klimakterium np. 偶e艅 sze艅, pluskwica groniasta, dzi臋giel chi艅ski, lukrecja, drapacz lekarski. :) Moja mama skorzysta艂a z tego produktu, kt贸ry dostarcza wy偶ej wymienionych sk艂adnik贸w i bierze go regularnie ju偶 od p贸艂 roku. http://www.cali.pl/sklep/menopausal-formula/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nina_meno
Na menopauz臋 polecam Ligunin z lignanami, by uzupe艂nia膰 fitoestrogeny w diecie i Ligunin termoStop na uderzenia gor膮ca. P贸ki co stosowa艂am tylko Linunin i 艣wietnie si臋 sprawdza w tym trudnym okresie, po TermoStop jeszcze nie si臋gn臋艂am - mo偶ecie si臋 podzieli膰 opiniami?

Udost臋pnij ten post