Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multivitaminka

mleko kokosowe

Polecane posty

Gość multivitaminka

Witam. Przyniesiono mi ostatnio z lidla mleko kokosowe w puszce. Patrzę do środka a to ma konsystencje takiego masła. I zastanawiam sie jak je uzyc i do jakich potraw. Znacie jakas potrawe gdzie mogę uzyc to maslo? Chociaz powinno byc mleko, chciałam do drinków mężowi ale jednak nie uda sie. Czekam na propozycje.

Gość multivitaminka
zsiadlo mi sie mleko w cyckach z nerwów , ze moj mi kokosy obiecywal. a slowa nie dotrzymal.

Gość multivitaminka
jasne jasne....w takie podszywanie nikt ci nie uwerzy. podszywaczu!!

mi sie wydaje ze smazyc na tym normalnie nalesniki albo posmarowac nalesniki hmmm nie wiem poszukaj w necie

Gość hehehe dzięki
ooooo też chciałam to kidys kupic ;] powiedz mi, czy to jest słodkie?:) mozesz np posmarować andrut i zrobic ciastka albo dodac do jakiejs masy do ciasta, do lodów itp.. pytam czy słodkie bo sama byłam ciekawa jak to wygląda i miałam chrapkę na to;)

to nie jest slodkie, ma tylko taki kokosowy aromacik (przy podgrzaniu lepiej wyczuwalny). mozesz to sprobowac utrzec z cukrem i zrobic taki slodki krem do deserow. ja kiedys tym mleczkiem zabielilam zupe brokulowa, zamiast smietany - efekt calkiem interesujacy :)

Gość multivitaminka
mleko

Gość hehehe dzięki
a moze jeszcze tu zapytam: wiecie czym sie przekłada andrut zeby powstało ciastko Pischinger ( w piekarniach Gałuszka mozna kupic) czy to jest zwykłe "ugotowane" mleko skondensowane? bo wydaje mi sie ze coś więcej..

Gość multivitaminka
masło

Gość multivitaminka
nie wiem, mleko, czy masło, a co to za różnica?

co do Pischingera, to nie tylko mleko skondensowane... Moja przyszła teściowa robi to na bazie holenderskiego kakao - sekretu chyba niestety nie zdradzi :) więc niestety nie pomogłam Ci :) może po tym weekendzie zdobędę przepis - wiec jeśli poczekasz trochę, to sie dowiesz :)

Gość hehehe dzięki
ok ale nie chodzi o te kakaowe tylko karmelowe.. co jest składnikiem masy , ze ona ma inną konsystencję niz skondensowane mleko..;) bo one są taaakie dobre;)

Gość gość
uwielbiam mleko kokosowe