Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zaczernioona

Zaczęły mnie swędzieć sutki przy i po karmieniu, co sie dzieje??

Polecane posty

Gość nie zaczernioona

Nie za mocno ale swędzą, czy to jakaś choroba?? :( Co robić??

nie poprostu przesuszone,jest specjalny krem dostepny w aptekach do smarowania sutkow i nie zagraza dziecku wiec mozesz nim smarowac przed i po karmieniu bo dziecku jak go posmakuje nic sie nie stanie.tylko nie pamietam nazwy ale w aptece ci powiedza.

Gość to ta to ja
rozstępy??

sprawdź, czy dziecko nie ma pleśniawek, tak mogą się objawiać początki grzybka!

Gość mnie tez swedzialy a potem
okazalo sie ze mam grzybice.a dziecko nie mialo plesniawek.

Gość nie zaczernioona
Co więc mogę zrobić, żeby zapobiec tej grzybicy?? Mała ma biały języczek, przemywam jej go zawiniętą na palec gazą jałową ale nie sięgam tam dalej, tylko z przodu jezyczka :(

a czy używasz nakładek laktayjnych na piersi?? jesli tak to mogą byc poczatki uzylenia.. ja mam na nakładki z aventu...:(

jesli mała ma plesniawki to idz do lekarza zeby sie dalej nie rozwineły bo to dziecko boli i potem sa skutki niefajne, ale jesli jestes pewna ze to plesniawki bo nalot na jezyku u dziecka to raczej norkmalne ale juz jaki to zalezy.poza tym najprawdopodobniej poprostu masz duzo pokarmu i skora ci sie rozciaga i ja tak mialam jak mialam jak mi sie pokarmu nazbierola to swedzialy z rozsciagania sie kory a jak schodzil pokarm to ze zwezania a nie od razu grzybica.skonsultuj z lekarzem i bron orze oprocz nawilzania nie rob nic bo jeszcze bidy narobisz i nikt tak jak lekarz ci nie doradzi ale moim zdaniem to tylko sucha skora