Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trolina

Snakkar vi norsk?

Polecane posty

Gość trolina

j.w

Gość norsk niet
Niestety, a bardzo bym chciała, studiuję germanistyke

Gość trolina
Jeg læra norsk na.Det mål er veldig vanskelig. fajny język,taki bardzo melodyczny.Niestety uczę się go po angielsku,więc gramatykę mi trudno zrozumieć i kopie sama. Po czterech miesiącach nauki umiem już napyskować lub nagadac jak kto woli.Tak mi powiedział jeden zaprzyjaźniony Norweg.Z miłą chęcią nawiąże kontrak z kimś kto też uczy się tego języka,podziele się swoimi wiadomościami i chętnie skorzystam z kogoś.

Gość trolina
no nie nie przeżyje,na Tyskiem,czyli niemieckim po norwesku siedzi tyle osób a Norweski jakiś na marginesie:(.Wiem że nie wiele osób go zna,ale może ktoś się uczy czy chciałby poznać.Służe pomocą na tyle ile umiem.

:( niestety nie umiem, i zaluje, zawsze chcialam sie nauczyc norweskiego albo szwedzkiego. i jeszcze chcialabym znac holenderski, slowenski i czeski...

Gość pasjonatka...........
hej:D ja zamierzam zaczac się uczyc:D mam 19 lat więc wszystko przede mną;) jak narazie biegle władam tylko angielskim..:( znam jeszcze rosyjski i niemiecki i łacine ale to tak tyle co ze szkoły... powiedzcie mi, da sie samemu nauczyc norweskiego lub islandzkiego z jakichs kupionych materiałów/płyt? dosc szybko łapię języki, moze by się udało...niestety na kurs brak mi czasu i kasy... mozecie polecić jakieś wydania? bedę wdzieczna........

w te wakacje moze wyląduję w pracy w Norwegii lub Islandii..ale ciii..zeby nie zapeszać;)

chyba ciezko znalezc w polsce cos do nauki norweskiego, w kazdym badz razie kiedys szukalam ale poza ang, niem, hiszpanskim, francuskim, rosyjskim, wloskim nic nie znalazlam

moge sie spokonjnie uczyc z materiałów angielsko-norweskich/islandzkich bo po angielsku mowie b.dobrze... ehh właśnie ten islandzki mnie najbardziej pociaga.. i lubię Sigur Ros;)

Gość tak przy okazji
http://www.scandinavica.pl/baza,islandia-adresy.html Islandzki trudny bardzo, ale angielski i niemiecki powinien być jakimś ułatwieniem także do nauki j. islandzkiego

o rany, nie wierzę, że na tym forum pojawił się taki temat! od jakiegoś czasu próbuję opanowac jezyk norweski, ale niestety bez skutku. ciągle brakuje mi czasu, żeby zapisac się na kurs, więc postanowiłam uczyc się samodzielnie, ale obawiam się, że kiepsko mi to idzie...